Τσίπρας: Η μείωση της ανεργίας η πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017 01:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/07/2017 13:15 |
Τσίπρας: Η μείωση της ανεργίας η πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων

Τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνολικά έως το τέλος του χρόνου, θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους, ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.
  
Οπως σημείωσε, για την αντιμετώπιση της ανεργίας υλοποιούνται προγράμματα «που δεν σπαταλούν χρήματα μέσα από μεσάζοντες και αέναες καταρτήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πάνω από το 1/3 των συμμετεχόντων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που παρέχουν και κατάρτιση, βρίσκουν εργασία μετά το τέλος των προγραμμάτων, κι αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη.
  
«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι πιο σημαντικός εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Οταν υπάρχει πολιτική βούληση, δεν φοβάσαι τις συγκρούσεις με ονόματα με μεγάλη πολιτική επιρροή ή ακόμη και συστημικές τράπεζες που αρνούνται να πληρώσουν πρόστιμα. Προωθούμε με νομοθετική ρύθμιση τον αποκλεισμό επιχειρήσεων που συστηματικά παραβιάζουν την νομοθεσία, από πάσης φύσεως κρατική χρηματοδότηση» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η σημερινή μου επίσκεψη μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο υποτιθέμενο success story των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την πραγματική επιτυχία που οδηγεί στην ανάκαμψη που είναι αισθητή στην καθημερινότητα των ανθρώπων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξέφρασε τη βάσιμη αισιοδοξία του ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα είναι στο εξής πάνω από 2,5% ετησίως.

Οπως τόνισε, «η πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων είναι η μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης, πίσω από τα οποία κρύβεται μια μεγάλη προσπάθεια μέσα σε συνθήκες επιτροπείας και δημοσιονομικής ασφυξίας».

Κατά τον κ. Τσίπρα, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αντιμετωπίζει τη διαχρονική αδιαφάνεια τον ανορθολογισμό και τον κατακερματισμό που διέκρινε το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε πως η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Είπε επίσης πως το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ. «Το 2015 παραλάβαμε ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται στον ιδιωτικό τομέα αύξηση 9,34% του μέσου μηνιαίου μισθού.

Δήλωσε, τέλος, πως, σχετικά με την προστασία των εγκλωβισμένων εργαζόμενων, σχεδιάζεται πρόγραμμα που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και την επανεκπαίδευσή τους, συνολικού προυπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζόμενους.

8
ΒοΛή 2
17/07/2017 18:46
Με μηδέν γνώσεις στα οικονομικά, και μηδέν ικανότητα για τη θέση που αναλάμβανε, ο αρχιτσαρλατάνος πρωθυπουργός άκουγε μαγεμένος τον Βαρουφάκη με τις θεωρίες του, και επειδή αδυνατούσε να κατανοήσει το παλαβό σχέδιο του, τον έκανε υπουργό των οικονομικών! Το πεντάμηνο που ακολούθησε μας ζημίωσε κοντά στα 100 δις ευρώ, και μας έφερε ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή. Τον Βαρουφάκη τον πέταξε από το πόστο του, και την ζημιά την έριξε στους ώμους των πολιτών. Η δήθεν διαπραγμάτευση μέχρι και σήμερα, δεν ήταν παρά ένα φιάσκο με βαρύτατες συνέπειες. Το να τολμάει να μιλάει για success story, δείχνει πως το "παιδί" μας θεωρεί ηλίθιους εμάς τους πολίτες...
ΒοΛή
17/07/2017 17:47
Ένας μπούφος στα οικονομικά επαίρεται για οικονομικούς δείκτες, και σπεύδει να τους μετατρέψει σε success story, φυσικά αγνοώντας πως αυτοί έχουν την δική τους αυτόνομη εξέλιξη, αφού η οικονομία, όπως και η ζωή, έχουν από την φύση τους την δική τους δυναμική, που παρά τα τεράστια εμπόδια της κυβερνητικής ατζαμοσύνης, βρίσκουν, ευτυχώς, τρόπους να επιβιώνουν και να προχωρούν.
dj
17/07/2017 17:05
πες το λογο σου ρε.
Vagelis
17/07/2017 16:53
Μακαρι να ηταν αληθεια αλλα δεν ειναι, φυγανε και φευγουνε πολοι και ακομα περισσοτεροι θελουν να φυγουν, καποιο χασαν ελπιδα και δεν ψαχνουν πια, αλλοι ειναι στα 2/3/4/5/6 ωρα που ποτε θα παρουν συνταξη και ποσο θα ειναι αυτη θα ζεις με αυτην? καποιοι μονο για 3/4/5/6 μηνες και μετα τιποτα παλι απο την αρχη. Για τιποτα απο τα παραπανω δεν ειναι να πανηγυρίζεις κ. Τσιπρα, εισαι το δηλητηριο στον τοπο αυτον.
Αγαμεμνων
17/07/2017 16:21
ολο θα και θα και θα, παψε βρε........
Α ρε Μητρου!!!
17/07/2017 14:30
Καλα ρε μαιδανε!!Τις γλαστρες διπλα σου τι τις θελεις. Γιατι αλλαξες τις τοσες ξανθες?? Σου τις συναισθησαν οι γιατροι λογω τις (κοιλης !!! η κοιλιας?) Η' βημα..δο ..ΤΙ?
.........
17/07/2017 13:11
.... επειδή βρήκε ο κ.Τσίπρας δουλειά και το "παίζει" Πρωθυπουργός νομίζει ότι δουλεύουν και όλοι οι άλλοι.... αλήθεια τη μείωση της ανεργίας που όλοι βιώνουμε την "πιστώνει" στη σημερινή ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ή μήπως θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας ;
τζιζζζ
17/07/2017 12:59
και αληθεια να λες λιμοκοντορε δεν σε πιστευει κανεις.