«Το θέμα αυτό είχε έρθει και στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως και στην πολιτική γραμματεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ENYΠΕΚΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος σχετικά με το σχέδιο για το παράλληλο σύστημα πληρωμών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Λίγες ώρες μετά την δημόσια παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη ότι το σχέδιο των παράλληλων πληρωμών είχε συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ.Μητρόπουλος, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επιβεβαίωσε, αλλά έδωσε και επιπλέον πληροφορίες για το πόσο είχε επικοινωνηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα των ΙΟU. Ο κ.Μητρόπουλος, πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1:

«Σε κάθε περίπτωση τους είπα εγώ ότι είναι ανοησία να λέτε για εναλλακτικά σχέδια, άπαξ και αναγνωρίσατε το χρέος, άπαξ και στείλατε τον λογαριασμό στον λαό» επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα έπρεπε να λύσουμε το θέμα με το χρέος. Αυτές οι συζητήσεις γινόντουσαν, επιδερμικά και ανούσια, όχι συστηματικά και μάλιστα όλα ήταν εν γνώσει του κ. Πρωθυπουργού και της ηγετικής ομάδας.»

Ο κ.Μητρόπουλος, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν γινόταν συζήτηση για παράλληλο νόμισμα, αφού «ο κ.Βαρουφάκης ήταν σκληρός του ευρώ», αλλά για ένα σύστημα πληρωμών με κουπόνια, όπου τα πάντα θα πληρώνονταν με κουπόνια- από την αγορά του ψωμιού στο φούρνο, το λογαριασμό της ΔΕΗ κ.ο.κ.