«Ζητώ καθαρά, χωρίς διαπραγματεύσεις, να μοιραστώ το βάρος για τη συγκρότηση μιας μεγάλης Κεντροαριστεράς. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν κάνατε ένα μεγάλο βήμα. Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς, αλλά να παλέψω για τις ίδιες προτάσεις για μεγάλη Κεντροαριστερά, για την παράταξη που στήριξα και στην Ώρα Αποφάσεων».Αυτό τόνισε από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζοντας ότι αποφάσισε να ανταποκριθεί και να πάει να μιλήσει, αφού άκουσε την εναρκτήρια ομιλία της Φώφης Γεννηματά και τις πολύ σημαντικές προτάσεις που ανακοίνωσε για τη συγκρότηση του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η χώρα, μίλησε για παρατατεταμένο εθνικό αδιέξοδο. «Το 2009 κατέρρευσε ένα ολόκληρο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο δεκαετιών, με το οποίο ζούσαν οι Έλληνες. Κατέρρευσε ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός, βυθίζοντας τη χώρα», είπε.

Ανέδειξε ως κύρια αιτία το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σταθερές δημόσιες πολιτικές τα τελευταία 35 χρόνια κι απέδωσε την ευθύνη γι’ αυτό στα κόμματα και τις ηγεσίες τους, αλλά και σε βαθύτερους μηχανισμούς της κοινωνίας.

Ασκώντας έντονη κριτική στη ΝΔ επισήμανε ότι «απαιτείται να αφαιρεθεί το μεταρρυθμιστικό μακιγιάζ της οπισθοδρομικής ΝΔ. Απαιτείται να μπει ένα τέλος στην ιδιοτελή ωραιοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Ραγκούσης την Παρασκευή, αφού άκουσε την ομιλία της κ. Γεννηματά, γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της να παραστεί και να μιλήσει στο Συνέδριο. Μετά από αυτό, η Κίνηση «Ωρα Αποφάσεων» ανακοίνωσε ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους με τον κ. Ραγκούση.

Από το πρωί άρχισαν οι τοποθετήσεις συνέδρων και στο τέλος αναμένεται να εγκριθούν ο οδικός χάρτης μέχρι την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς και το πρόγραμμα «Ελλάδα», με τις προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας μετά τα μνημόνια. Τοσυνέδριο θα κλείσει με ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.