Το θέμα Καμμένου αποκτά μέρα με τη μέρα κεντρική θέση στον αντιπολιτευτικό σχεδιασμό της ΝΔ. Μετά την ερώτηση του Αδωνη Γεωργιάδη προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας στη Βουλή, η Πειραιώς προχώρησε χθες σε μια κίνηση που φανερώνει ότι η υπόθεση παρακολουθείται διεξοδικά από το κόμμα όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε δικαστικό. Ο αρμόδιος τομεάρχης για θέματα Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλοςκαι ο αναπληρωτής τομεάρχης Κώστας Καραγκούνης επισκέφθηκαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησαν την τήρηση της δικονομικής τάξης, υπονοώντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί επιφυλάξεις για τους γενικότερους χειρισμούς γύρω από την υπόθεση. Αναφερόμενος στη νέα παρέμβαση της ΝΔ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε, ειδικότερα, πως στην υπόθεση του «Noor 1», εκτός από τους χειρισμούς στους οποίους προέβη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, χειρισμοί γίνονται και από λειτουργούς της Δικαιοσύνης. «Για μας, η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να την αντιμετωπίσει με την προσήκουσα σοβαρότητα» σχολίασε με νόημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Πειραιώς είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την πολυεπίπεδη επίθεσή της στην κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος την υπόθεση Καμμένου. Το γαλάζιο επιτελείο εκτιμά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο και υπό συνεχή φθορά, την οποία επιτείνουν η διαχειριστική ανικανότητά της και η αδυναμία της να επιλύσει προβλήματα. Τα σκουπίδια, το άβατο των Εξαρχείων, η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι μόνο μερικά από τα θέματα στα οποία επικεντρώνονται τα γαλάζια πυρά λίγο πριν από τη μάχη της Δευτέρας στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη συμφωνία του Eurogroup, όπου θα κορυφωθεί και η σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Αλλωστε, η σφοδρή επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε χθες στην κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας για το θέμα των σκουπιδιών αναδεικνύει πως η ΝΔ στοχεύει σε ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι. «Κοροϊδεύουν τους πάντες, προσπαθώντας να μετακυλίσουν λίγους μήνες παρακάτω το πρόβλημα. Γι’ αυτό κανείς δεν τους πιστεύει πλέον…» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για τη λύση που προτάθηκε στους εργαζομένους των δήμων, ενώ ξιφούλκησε κατά του Πάνου Σκουρλέτη, λέγοντας πως ο υπουργός Εσωτερικών «συμπεριφέρεται ως πολιτικός απατεώνας και διαστρεβλώνει με ωμό τρόπο την πραγματικότητα».