Αλλεπάλληλα ραντεβού με τη Δικαιοσύνη έχει αυτές τις μέρες ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος τελευταία έχει προβεί σε καταγγελίες ότι δέχθηκε πιέσεις μέσα στη φυλακή για να στοχοποιήσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε πρώτο στάδιο ο κρατούμενος έδωσε χθες πολύωρη κατάθεση στην ανακρίτρια Πειραιά η οποία διενεργεί έρευνα για τη χρηματοδότηση του πλοίου «Noor 1» με το οποίο μεταφέρθηκαν 2,1 τόνοι ηρωίνης.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος έχει μεταταγεί από τις φυλακές Χαλκίδας όπου κρατείται στις φυλακές του Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε χθες το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής του φέρεται να κατονόμασε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού τέσσερις τούρκους ως χρηματοδότες του πλοίου με το φορτίο των ναρκωτικών, χωρίς καμία άλλη αναφορά σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά τα εμβάσματα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, ο κρατούμενος κατέθεσε –κατά τις ίδιες πληροφορίες –ότι αυτά δεν συνδέονται με το επίδικο φορτίο, αλλά με νόμιμες συναλλαγές πετρελαιοειδών. Παράλληλα κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί επίθεση μέσα στη φυλακή και έχει ήδη καταθέσει σχετική μήνυση ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές για να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη διαφύλαξη και την προστασία της ζωής του.

Το δεύτερο προγραμματισμένο ραντεβού του Ευθύμιου Γιαννουσάκη με τις Αρχές είναι για σήμερα το πρωί οπότε αναμένεται να μεταταγεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά. Αυτή τη φορά και πάλι με την ιδιότητα του μάρτυρα θα καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει εις βάρος προανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος και εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά σχετικά με τα όσα υποστηρίζει περί πιέσεων που δέχθηκε μέσα στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Γιαννουσάκη εις βάρος πολιτικών προσώπων, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Τέλος, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της ισόβιας κάθειρξης που έχει καταθέσει ο Γιαννουσάκης.

Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ. Για την υπόθεση του «Νοοr 1» έκανε εκ νέου χθες δηλώσεις από την Αρτα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ανέφερε: «Θλίβομαι γιατί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, η ΝΔ και οι συμπληρωματικές προς αυτή δυνάμεις στο Κοινοβούλιο, και εννοώ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, θεώρησαν καλό να δημιουργήσουν ένταση καθ’ ην στιγμήν υπάρχει εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Και θλίβομαι περισσότερο όταν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και δη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύρονται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, βάλλοντας εναντίον του υπουργού Εθνικής Αμυνας, έχει πέσει στο κενό…».