Την ισχυρή πεποίθηση ότι η ΝΔ θα επικρατήσει στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν εξέφρασε από τον Θεσσαλικό Κάμπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με προφανή στόχο να καταδείξει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη στιγμή που ο βασικός του αντίπαλος, ο Αλέξης Τσίπρας, αναζητά νέους συμμάχους. Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στις πόλεις της Θεσσαλίας, διαμήνυσε στα γαλάζια στελέχη πως η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ δεν πρέπει να τους προκαλεί εφησυχασμό, αλλά να τους κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο.

Στόχος της επίσκεψης του Μητσοτάκη στη Θεσσαλία, όπως επισημαίνεται από το επιτελείο της Πειραιώς, ήταν να βρεθεί κοντά στους πολίτες και στην κοινωνία προκειμένου να τους εξηγήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα σκληρά μέτρα και ταυτόχρονα να παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα. Αλλωστε, το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός της ΝΔ πραγματοποιεί τακτικά περιοδείες, αναμένεται μάλιστα να γίνουν ακόμη συχνότερες. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται, παράλληλα, να αναδειχθεί και η εικόνα ενός Πρωθυπουργού που είναι κλεισμένος στο Μαξίμου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Από το Σάββατο το πρωί έως χθες το απόγευμα ο αρχηγός της ΝΔ, συνοδευόμενος από αρκετούς βουλευτές, όργωσε σχεδόν όλη τη Θεσσαλία. Επισκέφθηκε την Καρδίτσα, την Ελασσόνα, τη Λάρισα, την Πύλη Τρικάλων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είχε συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους, με κατοίκους και επαγγελματίες σε πολλά χωριά, εγκαινίασε γραφεία του κόμματος στην Καρδίτσα, ενώ έδωσε το «παρών» και στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσάνων στο Περτούλι.

Μέσα από αυτές τις επαφές ο Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να κάνει επίθεση διαρκείας κατά του κυβερνητικού συνασπισμό. Από το δημαρχείο της Πύλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξαπάτησε τον ελληνικό λαό» και «εγκλώβισε τη χώρα σε μια παρατεταμένη λιτότητα», ενώ συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ έχει το σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εξέφρασε μάλιστα βεβαιότητα για νίκη της ΝΔ όποια χρονική στιγμή κι αν γίνουν εκλογές. «Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται. Δεν μένουμε στο μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα. Απλώς αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι η πλειοψηφία του λαού θα αγκαλιάσει την πρότασή μας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές όποτε και αν γίνουν» ήταν το σχόλιό του.

Βασική στόχευση της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ ήταν να ξεδιπλώσει τα βασικά σημεία του γαλάζιου προγράμματος για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Με τις ομιλίες του αναφέρθηκε:

n Στην ανάγκη εκμετάλλευσης πόρων για την αγροτική ανάπτυξη που προέρχονται από την ΕΕ και σήμερα λιμνάζουν. Από το Καρποχώρι Καρδίτσας εξήγησε ότι αυτοί οι πόροι υπολογίζονται «στα 6 δισ. Παρότι τελευταία έχει επιτευχθεί μια μικρή βελτίωση στην απορροφητικότητα, κυρίως αυτή αφορά δράσεις του παρελθόντος και όχι του μέλλοντος».

n Στα καινοτόμα αγροτικά προϊόντα όπως το ιπποφαές. Συζητώντας με αγρότες, τόνισε πως «το μέλλον είναι ομάδες παραγωγής καλά οργανωμένες, με στόχευση σε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να τυποποιηθούν και να κατευθυνθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού». Για να γίνουν αυτά, συμπλήρωσε, είναι αναγκαία η έμπρακτη στήριξη της πολιτείας.

n Στα προγράμματα για τους νέων αγρότες που «καρκινοβατούν ανάμεσα στην ανικανότητα και στη γραφειοκρατία της πολιτικής ηγεσίας και της Δημόσιας Διοίκησης».

n Στους νέους της περιφέρειας που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Προτεραιότητα της ΝΔ, υπογράμμισε στο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, είναι «να γυρίσουν αυτά τα παιδιά και πάλι πίσω στην πατρίδα μας». Και αυτό, πρόσθεσε, θα γίνει «μόνο αν φέρουμε επενδύσεις, αν δημιουργήσουμε νέες δουλειές».