Ρέγκλινγκ: Δεν στηρίζουν όλοι οι υπουργοί το πρόγραμμα για την Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2017 01:48 |
Ρέγκλινγκ: Δεν στηρίζουν όλοι οι υπουργοί το πρόγραμμα για την Ελλάδα
Το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου έπλεξε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.Πηγή: INTIME NEWS

Την πρόβλεψη ότι «εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο θα είναι πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, αν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί» κάνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι «οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM».

Για το ζήτημα του χρέους δήλωσε ότι οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχει μακροπρόθεσμη δέσμευση από το Eurogroup, το οποίο είναι έτοιμο να βοηθήσει αν υπάρξουν απροσδόκητες εξελίξεις.

«Αμφισβητούν τις ιδιωτικοποιήσεις»

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την ιδιοκτησία του προγράμματος, ο επικεφαλής του ESM εξήγησε πως όλοι στην κυβέρνηση και ευρύτερα στο Δημόσιο πρέπει να στηρίζουν το πρόγραμμα.

«Κι αυτό που βλέπουμε κάποιες φορές έως σήμερα, είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως κάποιοι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ορισμένες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, κι αυτό στέλνει μήνυμα στις αγορές και ευρύτερα στο ευρωπαϊκό κοινό» πρόσθεσε.

1
Το χτενίζει το καταΐφι. Νομίζω;;;
20/06/2017 02:21
Τι άντρακλας ρε παιδί μου αυτή η Ευκλειδία! Έκαψε καρδιές τας προάλλας εις το γκέη παρέηνδ!