Μητσοτάκης προς Γίλντιριμ: Είναι καλύτερο οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017 19:21 |
Μητσοτάκης προς Γίλντιριμ: Είναι καλύτερο οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές

Συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο κ. Γιλντιρίμ στην Αθήνα, είχε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η συζήτηση ήταν ουσιαστική και ειλικρινής και περιελάμβανε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία, οι δύο λαοί μας, είμαστε υποχρεωμένοι και από τη γεωγραφική μας θέση να ζούμε μαζί. Είναι καλύτερα για το αμοιβαίο συμφέρον μας οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές, εποικοδομητικές, σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας.

» Αλλά, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο έμπρακτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των διεθνών κανόνων, η ειλικρίνεια και βέβαια η αποφυγή κάθε είδους περιττής πρόκλησης. Υποστηρίζουμε την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

» Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, επιδιώκουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στηριγμένη στις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., αλλά και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είμαστε υπέρ της επανένωσης του νησιού, αλλά χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

1
Πωλητική Διπλοματία !
20/06/2017 00:05
Γειασάν ρε Κυριάκο ! Δώστου κι αυτουνού το ίδιο φάρμακο "αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, ας μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον". Ότι έγινε έγινε, πέντε πτήσεις πάνω, δέκα πτήσεις κάτω . . στο φινάλε θα τα βρούμε."Έτσι καμάρι μου . . να τα έχεις καλά με τους ξένους αν θές να κάνεις λεφτά".