Στο πλαίσιο επαφών με τους αρχηγούς

Θεοδωράκης: Οι παρεμβάσεις Καμμένου έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017 18:10 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19/06/2017 21:49 |
Θεοδωράκης: Οι παρεμβάσεις Καμμένου έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα

Τη στήριξή τους στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την απόφαση του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για τα βρεθεί λύση, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

Υποδεχόμενος τον κ. Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός τον ρώτησε για την υγεία του, λέγοντας «βλέπω ότι έχεις αδυνατίσει. Μην ανησυχείς εδώ θα σε ταΐσουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ήταν αδικαιολόγητη και ταυτόχρονα κοστίζει στη χώρα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και αφορούσε, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, στα αποτελέσματα του Eurogroup και στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων είπε ότι έκανε λόγο στον πρωθυπουργό για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στη στη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει έδαφος. «Αν είχε τελειώσει νωρίτερα η διαπραγμάτευση θα έπιαναν τόπο οι θυσίες των πολιτών», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές, αλλά δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε ακραίους κύκλους να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις.

«Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες. Σημασία έχει να ελέγξουμε όμως και τους "δικούς μας" που θέλουν να σαμποτάρουν μια λύση. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να έχει τη στήριξή μας, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε στον κ.Τσίπρα τις σοβαρές αντιρρήσεις του κόμματός του για τις ρυθμίσεις που προωθεί ο υπουργός Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ορισμένες από αυτές αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν».

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να τον ελέγξει γιατί έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα».2
Ποτάμι μηδέν πόιντς
19/06/2017 23:56
Ποτάμι μηδέν πόιντς
TS.
20/06/2017 10:14
Έχεις δίκιο! Μηδέν πόιντς ο Θεοδωράκης και 100 πόιντς οι άθλιοι Τσιπροκαμένοι που παριστάνουν την Κυβέρνηση!!! Όμως δυστυχώς, η Χώρα που έχει πολίτες σαν κι εσένα, έχει και ως Κυβέρνηση τα "σκουπίδια" που της αρμόζουν!!! Μπες ηλίθιε να ακούσεις την σχετική συνομιλία του έγκλειστου στις φυλακές και του λιμενικού υπαλλήλου και τότε έλα κρετίνε να κάνεις τα αστειάκια σου!!!