Εξελίξεις με απρόβλεπτες διαστάσεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο δρομολογούνται από την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στη σκοτεινή υπόθεση του πλοίου «Νoor 1». Η παραδοχή του υπουργού Αμυνας για την προσωπική ανάμειξή του στην υπόθεση και την προσέγγιση με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη προκαλεί ήδη πολιτική θύελλα, ενώ το όλο ζήτημα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου κατόπιν αιτήματος σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Το Ποτάμι).

Παράλληλα, η προσωπική εμπλοκή Καμμένου προκαλεί νέους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου καταγράφεται έντονη δυσφορία και από το τελευταίο διαδικτυακό χτύπημα του υπουργού Αμυνας, με την ανάρμοστη γραβάτα με την οποία υποδέχθηκε τη συμφωνία στο Eurogroup για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Το νέο θέμα που έχει ανακύψει για την κυβέρνηση, εξάλλου, αποκτά ευρύτερες διαστάσεις, καθώς στην υπόθεση του «Noor 1» ο Καμμένος έχει εμπλέξει και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος επίσης καλείται να «απολογηθεί» στη Βουλή για τις παρασκηνιακές κινήσεις και την ασυνήθιστη μεσολάβηση του υπουργού Αμυνας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΑΝΕΛ. Μπροστά στην πίεση της αντιπολίτευσης για τον ρόλο του στη σκοτεινή υπόθεση, ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να αντεπιτεθεί, αναγνωρίζοντας σχεδόν αναγκαστικά ότι κινήθηκε ως διαμεσολαβητής. «Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε διά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1″. Ως ώφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό. Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…» αντέτεινε ο Πάνος Καμμένος –σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όχι από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πρόκειται για λεπτομέρεια που, σύμφωνα με πολιτικούς παράγοντες, ίσως έχει τη σημασία της ως προς τη δοκιμασία που προκαλεί η εμπλοκή Καμμένου στη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ. Η δημόσια παραδοχή για την ανάμειξη του υπουργού Αμυνας στην υπόθεση προέκυψε κατόπιν της αντίδρασης της ΝΔ, η οποία ζήτησε να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις για την προσέγγιση Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και τη συνακόλουθη εμπλοκή του υπουργού Δικαιοσύνης. Τα αντανακλαστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενεργοποιήθηκαν κατόπιν δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Καρφί», σύμφωνα με το οποίο ο ιδιοκτήτης του «Νoor 1», καταδικασθείς σε ισόβια για τη μεταφορά στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης, πιέζεται προκειμένου να στοχοποιηθούν άλλα πρόσωπα και να στηθεί μια σκευωρία εις βάρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατά το δημοσίευμα, ο Γιαννουσάκης έχει καταγγείλει στις εισαγγελικές Αρχές την επιχείρηση στοχοποίησης, παρουσιάζοντας και ηχητικά αποσπάσματα από εκβιαστικούς διαλόγους, στους οποίους πρωταγωνιστεί λιμενικός που εκτελεί και χρέη ανακριτικού υπαλλήλου και επεδίωκε να «παζαρέψει» με τον ισοβίτη πλοιοκτήτη, επικαλούμενος το ενδιαφέρον Καμμένου.
Η γραμμή άμυνας που επέλεξε να ακολουθήσει ο Πάνος Καμμένος, αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση, ενίσχυσε τα ερωτηματικά, πολύ περισσότερο με την παραδοχή της άμεσης εμπλοκής του στην υπόθεση. Στη βάση αυτή, η ΝΔ επανήλθε με νέα ερωτήματα: Πρώτον, «επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο υπουργός Αμυνας Καμμένος με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη;». Δεύτερον, «γιατί αγωνιά ο υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επιτέθηκε στη ΝΔ, αναφέροντας ότι «είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η Οικονομική Αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη». Πρόσθεσε δε ότι «σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει τη δυνατότητα διά της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποβάλει ερωτήματα και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις στη Βουλή, για να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός με ποιο τρόπο οικονομικοί παράγοντες διαμορφώνουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΔΗΣΥ – ΠΟΤΑΜΙ. Πάντως, για «αποκαλυπτήρια Καμμένου» κάνουν λόγο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, που επίσης προετοιμάζονται για κοινοβουλευτική μάχη, σχετικά με την υπόθεση. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου καταθέτει σήμερα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» του Πάνου Καμμένου στον χώρο της Δικαιοσύνης, τις οποίες –όπως αναφέρει –ο υπουργός Δικαιοσύνης «δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να καταδικάσει».

«Η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της κυβέρνησης, αλλά και τις επικίνδυνες για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του υπουργού του κ. Καμμένου» σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΔΗΣΥ.

Εξίσου σφοδρή ήταν και η αντίδραση του Ποταμιού: «Η εμπλοκή Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο υπουργός Αμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών; Περιμένουμε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» διαμήνυσε η Σεβαστουπόλεως.

ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Αποκάλυψη σοκ που έρχεται να ρίξει φως στη σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί στο παρασκήνιο από πολιτικά και οικονομικά κέντρα προκειμένου να στοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης φέρνει στο φως το site unfollow.com.gr.

Αν τα στοιχεία επαληθευθούν, καταδεικνύουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα να εξυφανθεί δικαστική σκευωρία, με στόχο να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την «υπόθεση Noor-1». Βάσει των στοιχείων αυτών, στην εν λόγω απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Παράλληλα, αρμόδιος ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από καταδικασθέντα για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρμόδιες αρχές μοιάζουν απρόθυμες να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν και έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ήδη κατονομασμένοι χρηματοδότες της μεταφοράς των ναρκωτικών με το πλοίο Noor-1.

Το UNFOLLOW δημοσιεύει ένα κρίσιμο ντοκουμέντο: ηχογραφημένες συνομιλίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο και είναι δημόσια προσβάσιμες (σύνδεσμος). Οι συνομιλίες αυτές εγείρουν τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο των ανακριτικών μηχανισμών και των δικαστικών λειτουργών, αλλά και για τον ρόλο του υπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού www. unfollow.com.gr παρουσιάζονται τα σχετικά έγγραφα και ηχητικά ντοκουμέντα.