Δεδομένο θεωρεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το κλείσιμο της αξιολόγησης στο επικείμενο Eurogroup, αν η κυβέρνηση δεν το μπλοκάρει «για λόγους δήθεν λεβέντικου εκβιασμού και ψευτοεντυπωσιασμού».

Με αφορμή δημοσίευμα της Bild, που θέλει την Aθήνα να σκέφτεται να μη δεχθεί την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ αν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι εδώ που φτάσαμε η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει στο Eurogroup ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα πάρει τη δόση.

«Δεν θα της έλεγα να εκβιάσει τάχα δήθεν, πυροβολώντας στα πόδια της χώρας, αρνούμενη να κλείσει η αξιολόγηση και να ληφθεί η δόση», πρόσθεσε.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει θέμα μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από την πλευρά των δανειστών, αφού «έχουν ψηφιστεί όλα πανηγυρικά και θα μας δώσουν και τη δόση».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την κατηγόρησε ότι παριστάνει το θύμα μιας σύγκρουσης γιγάντων και περιμένει το αποτέλεσμα της δήθεν γιγαντομαχίας στο Eurogroup, ενώ η ίδια έκανε την επιλογή να πάει οικειοθελώς σε υπερβολικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από το 2016.

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «η κυβέρνηση δεν έχει απλώς μείνει αδρανής απέναντι στην υποτιθέμενη τιτανομαχία, αλλά από μόνη της προσέφερε τους άλλους το επιχείρημα ότι μπορεί να πετύχει πανύψηλα πρωτογενή πλεονάσματα μέσω της υπερφορολόγησης».

«Την έχουν δέσει χειροπόδαρα και αυτό στρέφεται εις βάρος των μεσαίων στρωμάτων, των φτωχών, των ανέργων», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: «Η κυβέρνηση πηγαίνει εκεί (στο Eurogroup) ξυπόλητη στα αγκάθια».