Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε πως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τα όσα έγιναν στο Eurogroup.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως το 2016 ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του δεσμευόμενος προς τους εταίρους ότι τα θέματα του χρέους, θα διευθετηθούν μετά τον Αύγουστο του 2018.

«Πόσο ακόμα παραμύθι θα τρώνε οι Έλληνες; Ο κ. Τσίπρας μας παραμυθιάζει -έξι Eurogroup έχουν περάσει- ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμφωνία. Αντί να πάρει χρηματοδότηση και να κλείσει τη συμφωνία, φόρτωσε 14 δισ μέτρα τους Έλληνες και δεν πήρε τίποτα. Ούτε την αξιολόγηση έχει κλείσει, ούτε χρηματοδότηση έχουμε πάρει, και φυσικά ούτε κουβέντα για το χρέος. Δηλαδή, τι έκανε ο άνθρωπος;» αναρωτήθηκε και υπενθύμισε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού πριν λίγες μέρες όπως αυτή εκφράστηκε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή.

«Έβαλε τους βουλευτές του, που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, να ψηφίσουν σκληρά μέτρα για τους Έλληνες, περικοπές συντάξεων και μισθών και αύξηση της φορολογίας και των εισφορών, στο τελευταίο του μνημόνιο ενεχυρίασε τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2022 και με υψηλά πλεονάσματα και δεν πήρε τίποτα για το χρέος. Πρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο να απαγορευτεί να χρησιμοποιεί λέξεις όπως ‘καλό’ και ‘αλήθεια’» είπε.

«Ο Πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος»

«Ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι είχε μάθει από πολύ υψηλούς παράγοντες στην ΕΕ τόσο καλά νέα, που δυσκολευόταν να τα πιστέψει και τελικά χθες αποδείχθηκε ότι τα νέα είναι τόσο κακά που δυσκολευόμαστε κι εμείς να τα πιστέψουμε» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας το Eurogroup.

«Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος, γιατί μας είχε υποσχεθεί στη Βουλή ότι τα μέτρα δε θα εφαρμοστούν, εάν ταυτόχρονα δεν πάρουμε τη διαβεβαίωση ότι θα λυθεί το ζήτημα του χρέους και χθες μας ήλθε από το Eurogroup αυτή η κακή είδηση, ότι το θέμα του χρέους παραπέμπεται για τον Ιούνιο και θα δούμε μετά τι θα γίνει […] Η κυβέρνηση επιτέλους να αντιληφθεί ότι κυβερνάει αυτόν τον τόπο και δεν είναι απλώς μία ομάδα που κάνει κυβερνητικό ακτιβισμό».

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης σε βάρος της ΝΔ για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, ο κ. Τζαβάρας είπε:

«Εάν η κυβέρνηση προσπαθεί τις ανεπάρκειές της, την ανικανότητά της και την άγνοιά της -γιατί αυτό φαίνεται τώρα- να τις δικαιολογήσει επικαλούμενη ότι δήθεν η ΝΔ είναι εκπρόσωπος του ΔΝΤ ή σύμμαχος των δανειστών, κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβει ότι με αυτά τα επιχειρήματα δεν πείθει κανέναν.

» Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μελετήσει πιο καλά τα προβλήματα, να σταματήσει πλέον να ζητάει εχθρούς έξω από τον περίβολο, όπου αναπτύσσεται η δραστηριότητά της, και το πιο σοβαρό, κάποια στιγμή, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ο καθένας να έχει το θάρρος να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.»