Παυλόπουλος σε μαθητές: Να υπερασπιστούμε την αριστεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2017 14:17 |
Παυλόπουλος σε μαθητές: Να υπερασπιστούμε την αριστεία

Την ανάγκη υπεράσπισης της αριστείας και την ανάδειξή της ως βασική αρχή του τόπου μας και της Παιδείας μας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στους μαθητές που συμμετείχαν στις Ολυμπιακές Μαθητικές Ομάδες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη, τα προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές, και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σ΄ ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας.

«Κι΄ αυτό γιατί ο Ολυμπισμός είναι άρρηκτα δεμένος -επειδή γεννήθηκε από αυτές- με τις βασικές αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και, βεβαίως, της Αριστείας, «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων», που όπως ξέρετε είναι καθαρά ελληνική ιδέα» είπε ο κ. Παυλόπουλος, και πρόσθεσε:

«Και εδώ θέλω να σας τονίσω ότι αυτή την ιδέα, του «ευ αγωνίζεσθαι» και κυρίως την ιδέα της αριστείας, πρέπει εμείς οι Έλληνες να την υπερασπισθούμε, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο Τόπος μας δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση, που τον μαστίζει άλλωστε χρόνια τώρα, εάν δεν εμπεδώσει αυτή την έννοια της αριστείας, και δεν την αποδώσει, όπως ταιριάζει, στη νέα Γενιά και στις Γενιές που θα έρθουν. Με αυτές τις σκέψεις που αφορούν την Αριστεία, που όπως σας είπα πρέπει να την κάνουμε κοινό μας κτήμα, πρέπει να την υπερασπιστούμε. Πρέπει, να την κάνουμε βασική αρχή αυτού του Τόπου και της Παιδείας του».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε με έμφαση ότι «Αριστεία δεν σημαίνει ελιτισμός. Αριστεία δεν σημαίνει νεποτισμός» αλλά σημαίνει, «ακριβώς επειδή κατάγεται από το «ευ αγωνίζεσθε» και το «αιέν αριστεύειν», ότι σε κάθε άνθρωπο, αφού του δώσουμε τις δυνατότητες να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να υπερασπισθεί την αξία του, του αναγνωρίζουμε στο ακέραιο αυτό που μπορεί να προσφέρει».

6
συνοδος καθηγητής
06/05/2017 21:31
Τα παιδιά αυτά είναι ότι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα σε ηλικίες 13-18
Τρολ
01/05/2017 12:50
Παιδια, μην ξεχασετε πορείες, πανω, φραπεδάκι, και μπουρδολογία, τέσσερα πολυ βασικά στοιχεία για επιτυχία.
dias
30/04/2017 09:50
Που ήταν αυτός ο υποκριτής όταν ο ανεκδιήγητος Μπαλτάς ,σαν Υπουργός Παιδείας,δήλωνε μέσα στην Βουλή ότι ''η αριστεία είναι ρετσινιά''.Αλλά βέβαια πως να δυσαρεστήσει τα φιλαράκια του που το έκαναν Πρόεδρο από το πουθενά.Ας αφήσει λοιπόν τις υποκριτικές διακηρύξεις περί αριστείας.Πάντως έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του χειρότερου Προέδρου της Δημοκρατίας που πέρασε από την Ελλάδα.
wolf
29/04/2017 20:18
Κυριε Προεδρε , παραλειψατε να τονισετε στα παιδια , οτι μονον στο Δημοσιο θα μπορεσουν να κανουν κομπινες και να τα οικονομισουν!!
Μιχάλης
29/04/2017 16:21
Εξαρτάται για τι είδους Αριστεία μιλάμε... Για την Αριστεία του καλού μαθητή και του αριστούχου φοιτητή που ζει για να παινεύεται για τα μαθητικά και φοιτητικά κατορθώματά του με σκοπό να μπαίνει σε καλοπληρωμένες θεσάρες εις βάρος των άλλων ή για την Αριστεία του ανθρώπου που μαθαίνει και μόνος του απ' τα λάθη του και επιθυμεί να εξελίσσεται διαρκώς προς όφελος και δικό του και των συνανθρώπων του; Γιατί, απ' όσο ξέρω, κύριε Παυλόπουλε, εσείς, όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί -ανεξαρτήτως Κομμάτων- είστε μεν Άριστοι, με τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά σας, όμως είστε και παράσιτα. Και, δυστυχώς, πιστεύετε ότι το δικαιούστε. Αφήστε κάποιον άλλο να μιλήσει για Αριστεία στα παιδιά.
Φ
29/04/2017 14:52
Ο πρωταθλητής των γαλάζιών προσλήψεων, που απέφευγε με περίτεχνες ντρίμπλες το ΑΣΕΠ, μίλησε για την αριστεία. Ειναι γνωστός γνώστης της αριστείας διότι την εβίασε ~865000 φορές.