Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής μέχρι το τέλος Μαΐου, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία της, προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης, μετά την συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, ενημέρωσε ότι η πρόταση νόμου της ΝΔ, για την ψήφο των ομογενών, θα εισαχθεί με την σειρά της στην Ολομέλεια προς συζήτηση – αφού είναι πέμπτη μεταξύ δέκα προτάσεων πουν έχουν υποβληθεί από τα κόμματα- και πάντως δεν είναι εφικτό να συζητηθεί εντός μηνός, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί «το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, προς το τέλος του, ίσως πριν να φύγει ο πρωθυπουργός στην Κίνα» (σσ 14 – 15 Μαΐου).

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Βουλής αξιολόγησε θετικά και την συζήτηση που γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως ήταν θετική και η επιστολή των 44 ευρωβουλευτών που είχε συνταχθεί πριν οδηγηθεί η αξιολόγηση στην τελική φάση.

«Το Ευρωκοινοβούλιο, είναι από τους πρώτους θεσμούς και φόρα που έχει αλλάξει η συνείδηση για το τι συμβαίνει στη χώρα. Αυτό γίνεται καθυστερημένα, καλό θα ήταν αυτούς τους καρπούς να τους είχε γευτεί νωρίτερα η κοινωνία και η χώρα, πλην όμως γίνεται», σημείωσε.

Σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στον Κανονισμού της Βουλής, στην ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βούτσης τόνισε, ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση εκπόνησης συγκεκριμένων διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί και να αντιμετωπιστούν κάποιες αρνητικές ή προβληματικές πλευρές στο κοινοβουλευτικό, νομοθετικό έργο και ενημέρωσε ότι οι διατάξεις αυτές θα εισαχθούν προς το τέλος του μήνα Μαΐου στην Ολομέλεια.