Κυβέρνηση: Θα εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2017 15:52 |
Κυβέρνηση: Θα εφαρμοστούν τα θετικά μέτρα

«Οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα για το 2017 και το 2018 είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν, καθώς το αποτέλεσμα του 2016 είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων. Τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα νομοθετηθούν σε λίγο καιρό για τα έτη 2019 και 2020 δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστούν».

Αυτά σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε τηλεοπτική δήλωσή του, αναφορικά με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το 2016 από την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές πλεόνασμα καταγράφεται στο 3,9% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του προγράμματος κλείνει στο 4,19%. «Περισσότερο από οκτώ φορές, δηλαδή, πάνω από το σχετικό στόχο», επισήμανε.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε σκοπό, ούτε διάθεση για να πανηγυρίσει, καθώς ο λαός έχει υποστεί πολλά κατά της διάρκεια της κρίσης, ωστόσο, υπογράμμισε ότι πρόκειται για γεγονός που αποδεικνύει μεταξύ άλλων ότι «οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν και αδικαιολόγητες και υπερβολικές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε το ερώτημα εάν η ΝΔ θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα ή θα συνεχίσει την αυτοκαταστροφική πολιτική που έχει επιλέξει. Πρόσθεσε τέλος ότι αυτό που αφορά την κυβέρνηση είναι να επιτύχει η μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία», «πράγμα που για πρώτη φορά είναι σήμερα όχι απλά ορατό, αλλά επιβεβαιώνεται και από τα ίδια τα αποτελέσματα.

2
Helene
23/04/2017 07:28
Αγαπητοι μου , οσο για τα “ θετικα “ μετρα για τα οποια “ απηύθυνε το ερώτημα εάν η ΝΔ θα ψηφίσει” , …ΔΕΝ υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ , … ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ !!!
Ουτε ενα , που να ειναι … πλουτοπαραγωγικο !!!

Τωρα , διαπιστωνουμε …Τ Ι κανει ο ΣΥΡΙΖΑ ;;; … Αναδιανεμει την Φτωχεια και την Μιζερια !!!
Δηθεν , οτι βοηθαει τους οικονομικα αδυναμους , ενω εξαιτιας της Πολιτικης του, … αυξανεται κατακορυφα , ο αριθμος των … φτωχοποιημενων , των … ανεργων , των … κατεστραμμενων !!!

Και φανταζεστε Τ Ι ακομη , εχουμε να βιωσουμε στα επομενα 2 - 3 χρονια ;;;
Τα … α π ο τ ε λ ε σ μ α τ α της εκπληκτικης διακυβερνησης των Απατεωνων , με το παραμυθι της αχρηστεράς … !!!
ZAM
21/04/2017 21:12
Αμάν πιά!!! Πάλι αυτός ο γελοίος εκπρόσωπος γελοίας κυβέρνησης!