Αναστασιάδης: Παραμένουν οι διαφορές μας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017 23:19 |
Αναστασιάδης: Παραμένουν οι διαφορές μας

Παραμένουν σημαντικές διαφορές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
«Συνεπώς δεν επιθυμώ να δημιουργώ εικόνες οι οποίες αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Ωστόσο ανέφερε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό, πρόσθεσε όμως πως δεν αρκεί μόνο το καλό κλίμα και ότι η ουσία βρίσκεται στο να υπάρχουν αποτελέσματα.
Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ενημερώθηκαν για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους διαπραγματευτές, οι οποίοι θα συναντηθούν και αύριο.
Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έθιξε το θέμα, τονίζοντας ότι δεν ωφελεί η προκλητικότητα, ούτε δημιουργεί το επιθυμητό κλίμα.
«Δεν είναι δυνατόν από τη μια να γίνεται συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη η Τουρκία να προβαίνει σε όλες αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν όλοι, πως απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούν τις ανησυχίες, όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

2
Καραγιαννίδης Κ.
21/04/2017 11:54
Αναστασιάδης και Ακιντζί, μετά από συζητήσεις δύο ετών, βρίσκονται στο σημείο μηδέν! Πριν μερικούς μήνες δε, πήγαν στην Ελβετία, για να ... ολοκληρώσουν τις συνομιλίες και να καταλήξουν σε ... συμφωνία!!! Είναι τραγικό για τον Αναστασιάδη, παρ' όλο που γνωρίζει, ότι δεν θα υπάρχει θετική κατάληξη, να είναι υποχρεωμένος, όχι μόνο να συζητά με τον Ακιντζί, αλλά και να δηλώνει ... αισιόδοξος!!! Και το ... τραγικότερο, να αλλάζει τις αποφάσεις της βουλής για χάρη του Ακιντζί, δηλαδή για χάρη του Ερντογάν!
ZAM
21/04/2017 09:15
Απλα, σε κουβέντα να βρισκόμαστε... Η Τουρκία ΔΕΝ θέλει... Καί εμείς (ως Ελλάδα) είμαστε ξυπόλυτοι στα αγκάθια... Οι Κύπριοι απλά μιλουν με τους Τουρκοκυπρίους καί μαζί με αυτούς ειναι ΟΜΗΡΟΙ της Τουρκίας.