Για αυτή ή την επομένη εβδομάδα προσδιόρισε το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

«Ελπίζω ότι συμφωνία θα κλείσει σύντομα, αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη γιατί αυτό θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά δε θα κλείσει όπως να’ ναι» είπε ο κ Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει η κυβέρνηση γίνονται κάτω από το καθεστώς της ήττας το καλοκαίρι του 2015 δήλωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών. «Δεν ήταν δική μας η πολιτική αυτή. Αναγκαστήκαμε τότε να συμβιβαστούμε και είπαμε ότι κάτω από την πολιτική ήττα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα και αυτά κάνουμε», πρόσθεσε.

Μίλησε για παρελκυστική τακτική εκ μέρους του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ με στόχο να πιεστεί περισσότερο η Αθήνα και επικαλέστηκε μάλιστα τις περσινές τηλεφωνικές επικοινωνίες της κυρίας Βελκουλέσκου με τον κ. Τόμσεν που είχαν αποδοθεί στα Wikileaks.

Ο κύριος Σκουρλέτης επετέθη και στο Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως πολιτικό πρόσωπο παίζοντας με τα όσα υποστηρίζει το χαρτί του κ. Σόιμπλε και του ΔΝΤ.

Επέμεινε και στις θέσεις του για τη ΔΕΗ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο για τη ΔΕΗ είναι εξ’ αρχής υπονομευμένο γιατί μας υποχρεώνει να πουλήσουμε τις λιγνιτικές μονάδες μέσα σε ένα χρόνο.