Τόσκας: Τα περί ανοιχτών συνόρων ήταν σε λάθος κατεύθυνση, τώρα ωριμάσαμε...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2017 05:05 |
Τόσκας: Τα περί ανοιχτών συνόρων ήταν σε λάθος κατεύθυνση, τώρα ωριμάσαμε...
Για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επεμβάσεις στις καταλήψεις, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί παίρνουν εντολές από τον πρωθυπουργό και επισήμανε ότι «η Δημοκρατία και η Αριστερά έχουν κανόνες»Πηγή: Eurokinissi

«Σε λάθος κατεύθυνση, που εξέφραζαν την περίοδο πριν φανεί το πρόβλημα» ήταν οι αντιλήψεις των ανοιχτών συνόρων και η ελεύθερη είσοδος αλλοδαπών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ενώ σήμερα «ωρίμασαν τα πράγματα και επικράτησε ο ρεαλισμός».

Ο κ. Τόσκας τόνισε επίσης ότι «τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές» και χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές ομάδες που είναι ενεργές «ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, που θα εξαλειφθεί».

Σε ό,τι αφορά τυχόν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, είπε ότι «δεν υπάρχουν πυρήνες στη χώρα μας» και υπογράμμισε πως οι ελληνικές υπηρεσίες συνεργάζονται στενά με τις ξένες, ενώ η Αστυνομία έχει δημιουργήσει δίκτυο πληροφοριών στους χώρους προσφύγων και μεταναστών ούτως ώστε, αν προσπαθήσουν να περάσουν τζιχαντιστές στην Ευρώπη όταν πέσουν τα προπύργια τους όπως η Μοσούλη και η Ράκα, να τους αποτρέψει.

Για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, με αφορμή τα παγιδευμένα πακέτα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο Παρίσι, καθώς και αυτά που εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως είναι «μικρής έκτασης και έντασης ενέργειες», που όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα.

«Τα Εξάρχεια δεν γίνεται να αλλάξουν σε μια μέρα»

«Πιστεύουμε ότι η ομάδα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, η οποία εξαλείφθηκε και κοντεύει να μηδενιστεί, αλλά θέλει να δείξει ότι ακόμα υπάρχει» δήλωσε ο κ. Τόσκας, και συνέχισε: «Δεν υπάρχει 17 Νοέμβρη, δεν υπάρχει Επαναστατικός Αγώνας, η Ρούπα συνελήφθη από αυτήν την κυβέρνηση. Οι μεγάλες τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν πια».

Σε ό,τι αφορά στις επιθέσεις με μολότοφ και τις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα» πίσω από αυτές και τόνισε πως η Αστυνομία εξετάζει όλες τις περιπτώσεις.

Ανέφερε επίσης ότι μεγάλο πλέγμα αστυνομικών έχει απλωθεί σε χώρους που έχουν χαρτογραφηθεί, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα συλλάβουν τους δράστες.

Για τα Εξάρχεια ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι «θα γίνουν όπως και οι άλλες γειτονιές», αλλά διευκρίνισε πως δεν γίνεται σε μία μέρα και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με βία επί δικαίων και αδίκων, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σπάσει το άβατο των Εξαρχείων μέσα σε 24 ώρες.

«Ο,τι γίνει, δεν πρέπει να γίνει με τρόπο που θα ερημωθεί η περιοχή και να επωφεληθούν κάποιοι που θα αγοράσουν τα ακίνητα. Δεν πάμε να εξυπηρετήσουμε τους αγοραστές, αλλά τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο κ. Τόσκας.

Για τις καταλήψεις, με αφορμή τις τελευταίες επιχειρήσεις στου Ζωγράφου και στα Πατήσια, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «όπου υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι και υπάρχουν απαιτήσεις από τους ιδιοκτήτες, θα εκκενωθούν».

«Ο Ρουβίκωνας έχει υπερβεί τα όρια»

Για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επεμβάσεις στις καταλήψεις, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί παίρνουν εντολές από τον πρωθυπουργό και επισήμανε ότι «η Δημοκρατία και η Αριστερά έχουν κανόνες», εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτή είναι και η κυρίαρχη άποψη του κόμματος.

Για το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις εισβολές στα ειρηνοδικεία για την ακύρωση πλειστηριασμών, ο κ. Τόσκας είπε πως «είναι άνθρωποι που εκφράζουν αγωνίες, αλλά με λάθος τρόπο» και υπογράμμισε ότι οι εντολές προς την Αστυνομία είναι «να εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά να μην πάμε σε μια κατάσταση οργουελική, όπου θα υπάρχουν τρομονόμοι για κάθε παράβαση και μικροέγκλημα», εκφράζοντας ωστόσο και την άποψη πως πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των νόμων.

Το ίδιο τόνισε και για το ζήτημα της απελευθέρωσης συλληφθέντων από τις δικαστικές αρχές, όπου οδηγούνται από την Αστυνομία, επισημαίνοντας όμως ότι «το σωφρονιστικό σύστημα πρέπει να συζητηθεί πάρα πολύ», καθώς ο σκοπός του είναι να φτιάξει καλύτερους ανθρώπους, και όχι να τους λιώνει στη φυλακή».

Ο κ. Τόσκας απάντησε επίσης για την ομάδα «Ρουβίκωνας» και τις διάφορες ενέργειες που κάνει τελευταία. «Εχει υπερβεί τα όρια σε πολλές περιπτώσεις. Θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική. Αλλο ακτιβισμός και άλλο σπασίματα και υπέρβαση των ορίων», είπε.

Για το μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι οι αντιλήψεις των ανοιχτών συνόρων και η ελεύθερη είσοδος αλλοδαπών ήταν «σε λάθος κατεύθυνση, που εξέφραζαν την περίοδο πριν φανεί το πρόβλημα», ενώ στη συνέχεια, και κυρίως τώρα, «ωρίμασαν τα πράγματα και επικράτησε ο ρεαλισμός».

Πρόγραμμα για πάταξη της φοροδιαφυγής στα τουριστικά νησιά

Ανέφερε επίσης ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 14.000 στα νησιά. Το πρόβλημα αυτό, όμως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, αποτελεί το 50%-60% της καθημερινής εργασίας της Αστυνομίας, που απασχολείται από εργολαβικές δουλειές, μέχρι την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους καταυλισμούς και τους ελέγχους για την ύπαρξη τυχόν τζιχαντιστών.

Ο κ. Τόσκας αποκάλυψε και πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και άλλα τουριστικά νησιά κατά τη θερινή περίοδο, που θα υλοποιηθεί από την Οικονομική Αστυνομία κλιμάκια της οποίας θα κινούνται μυστικά και αιφνιδιαστικά.

«Τέρμα οι επιχειρήσεις οι οργανωμένες με κλείσιμο ξενοδοχείων, για την τηλεόραση, που τις μάθαινε όλος ο κόσμος. Τώρα τα χτυπήματα θα είναι εκεί που δεν το περιμένουν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ανέφερε επίσης ότι μέχρι το καλοκαίρι θα αγοραστούν περίπου 400 οχήματα για την αντικατάσταση των διαλυμένων περιπολικών, ενώ όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι απλώς το πρώτο βήμα.

Για τον Αρτέμη Σώρρα δήλωσε ότι «πολύ σύντομα ο συγκεκριμένος κύριος θα συνοδεύεται από πολλούς αστυνομικούς», ενώ ο αστυνομικός που τον συνόδευε κατά τις εμφανίσεις του «θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της πράξης του».

Σε ερώτηση για τους δύο «εξαφανισμένους» τούρκους κομάντος που παραδόθηκαν πριν από λίγο καιρό στην Ορεστιάδα, είπε ότι κρατούνται στη Βόρεια Ελλάδα και είναι στη διάθεση των δικηγόρων τους και των διεθνών οργανισμών, ενώ βρίσκονται στη διαδικασία ασύλου.

8
Μαριωρη
31/03/2017 04:12
Ακριβώς αυτα κανετε συνεχώς. Μαθενετε στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Και το όργιο της ασχετοσύνης που μας κόστισε ακριβά, άρχισε με τον Μπαρουφακη, τον περίφημο αυτο φαφλατά. Ερασιτέχνες. Τιποτε αλλο.
YannisC
29/03/2017 16:13
Αν ένας στρατηγός ωριμάζει όταν αποστρατευτεί χ@!τε την άμυνα της χώαρας
Περί ωριμότητας...
29/03/2017 14:50
Αν ρε παιδιά πρέπει να προκαλείτε μια καταστροφή σε κάθε τομέα για να ωριμάσετε σε αυτόν τον τομέα,δεν είναι καλύτερα (όχι για εσάς αλλά για τη χώρα) να φύγετε (χθες αν γίνεται)και να έρθει κάποιος περισσότερο ώριμος?
Α.Σ.
29/03/2017 13:11
Στην πολιτική, αλλά και στην αληθινή ζωή δεν αρκεί να λές "συγνώμη, λάθος ("ήταν λάθος η πολιτική των ανοιχτών συνόρων", λες και ξεχάσαμε πώς αντιμετωπίζονταν οι άνθρωποι που διατύπωναν τις αντιρρήσεις τους: ρατσιστές, φασίστες, ισλαμοφοβικοί). Πρέπει να προβαίνεις σε σαφείς ενέργειες για να μη διαιωνίζεται το λάθος και να επανορθώνεται, όσον το δυνατόν. Δεν είδαμε όμως καμία τέτοια πρόταση στη συνέντευξη. Πάλι λόγια του αέρα.
Y
29/03/2017 12:34
Ρουβίκωνας. Εχει υπερβεί τα όρια σε πολλές περιπτώσεις. Θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική. Διαβάστε ξανά αυτή τη πρόταση του υπουργού. Παραδέχεται ότι ο Ρουβίκωνας έχει υπερβεί τα όρια πολλές φορές, αυτές οι υπερβάσεις όπως έχουμε δει όλοι στην τηλεόραση περιλαμβάνουν πολλές παράνομες πράξεις, όμως ο υπουργός δεν θα τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη αν σταματήσουν τώρα. Πόσο παρανοϊκό είναι ο υπουργός δημόσιας τάξης στην Ελλάδα να δίνει άφεση σε παράνομους, μόνο στη Ρωσία συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με την ομάδα των μηχανόβιων του Πούτιν. Η λογική, η ηθική, ο νόμος, το σύνταγμα και το πολίτευμα μας ορίζουν ότι κάθε ένας που παρανομεί πρέπει να δικαστεί για την πράξη του. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα με τη δήλωση του υπουργού, αμέσως μετά μας λέει ότι ο Ρουβίκωνας θα αντιμετωπιστεί σκληρά αν συνεχίσει με αυτή την τακτική, όμως ο ρόλος του υπουργού είναι διαφορετικός από το ρόλο του δικαστή, ο υπουργός είναι υπεύθυνος να οδηγήσει στην δικαιοσύνη τους παράνομους και μετά η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει αν και πόσο σκληρά θα τιμωρηθούν, άρα ο Τόσκας τι υπονοεί ότι αν τον αναγκάσουν θα εφαρμόσει τον νόμο που έχει ορκιστεί ότι θα εφαρμόζει ή θα τους αντιμετωπήσει σκληρά με άλλο τρόπο; Και όλα αυτά τώρα που ωρίμασε.
Νίκος
29/03/2017 10:47
Κοιτάξτε δεν μπορείτε να κοροιδεύετε και να νομίζετε ότι είστε και έξυπνοι, κουτοπόνηροι αστοί!!! Δεν ωριμάσατε ούτε άλλαξε τίποτα, το τείχος υπάρχει από την εποχή Σαμαρά. Μετά μας φταίει η δακτυλοδεικτούμενη Ουγγαρία. Προσέξτε καλά τι λέτε.
ζαφειρια κακαλουνδρη
29/03/2017 08:27
Κατεστρεψαν τα νησια του ανατολικου αιγαιου καθιστωντας την ελλαδα πυλη εισοδου λαθρομεταναστων μια και για παντα..οι ανθρωποι αυτοι ειναι ανισοροποι
ΓΔ
29/03/2017 07:57
Τα ίδια έλεγε μέχρι και η ΝΔ δια στόματος Παυλόπουλου όταν ήταν υπουργός ('ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα') και φυσικά όλα τα άλλα κόμματα εκτός από ΛΑΟΣ, ΧΑ που αν τα δυναμώναμε εκλογικά από τότε τώρα δεν θα βρισκόμασταν εδώ.