Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον ομόλογό του από τη Γεωργία Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως ένα πρώτο βήμα τη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες της ΕΕ και σημείωσε πως το μέτρο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

«Λίκνο του πολιτισμού», χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της χώρας μας στη δική του και προσέθεσε πως η σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα έχει «ιστορική αξία».

Ορόσημο για τις σχέσεις της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες του Σένγκεν και εξήρε το γεγονός ότι ο γεωργιανός πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας του που έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος και ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς βίζα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η ευκαιρία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της Γεωργίας με την ΕΕ και την Ελλάδα και θα παίξει καταλυτικό ρόλο, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι διμερείς σχέσεις. Επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέβαλαν αποφασιστικά για να δοθεί αυτή η ευκαιρία στους πολίτες της Γεωργίας.