«Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης των τριών χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους είναι η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μετά την παρουσίαση του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του και πως «είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας και τις αξίες που πρεσβεύει».

«Οταν ενημερώθηκα γι’ αυτό το μεγάλο έργο, είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση τη διατήρηση αυτού του μνημείου και συμβόλου» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τέλεσε ιστορικό έργο. «Αισθάνομαι διπλά περήφανος ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και ως απόφοιτός του» είπε.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.

Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε δώρα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην ομιλία του κατά την παράδοση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό, με αφορμή την πρόσφατη ονοματική εορτή του, ενίσχυση και καρτέρηση, ώστε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.