Τσίπρας: Ο τουρισμός κέρδισε το στοίχημα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2017 10:16 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20/03/2017 14:46 |
Τσίπρας: Ο τουρισμός κέρδισε το στοίχημα
Ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη

Πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα με τον Πρωθυπουργό, απάντησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση σύντομα και όπως τόνισε ο κ. Ανδρεάδης ο τουρισμός θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση,

Αναφερθείς στο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός θα δει το θέμα μόλις οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. 

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του Συνδέσμου και απευθυνόμενος στον κ. Ανδρεάδη είχε δηλώσει: «Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι». Υπενθυμίζεται ότι το 2016 ήταν χρόνια ρεκόρ καθώς οι αφίξεις των τουριστών άγγιξαν τα 27,5 εκατομμύρια, 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες περισσότεροι από το 2015. Και ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός. Έχουμε μια συνεχή άνοδο, υπογράμμισε, και εκτίμησε ότι τα 30 εκατομμύρια αφίξεις είναι ρεαλιστικός στόχος για το 2017. 

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και έδωσε ώθηση στην ελληνική οικονομία. 
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν μεταξύ 19 και 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζουν τα 35 εκατομμύρια. Ζήτησε πάντως να επιλυθούν κάποια ζητήματα, με στόχο να «βγει» το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρονται τα εξής:
«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Κοινή εκτίμηση ΣΕΤΕ και κυβέρνησης αποτελεί πως ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί ισχυρή δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης, και πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων των τελευταίων δύο ετών, καθώς φέτος αναμένεται να επιτευχθεί νέο ρεκόρ αφίξεων που θα προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η υλοποίηση αυτών των αναπτυξιακών δυνατοτήτων με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας».


3
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ. ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ
20/03/2017 15:44
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΓΙΝΕ. ΕΣΤΩ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΡΔΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ? Η ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ, ΤΙΣ ΜΠΟΜΠΕΣ ΠΟΤΑ, ΤΑ 2ΕΥΡΩ ΝΕΡΟ ΚΛΠ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ. ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ
20/03/2017 15:35
"τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν μεταξύ 19 και 20 δισ. ευρώ" ME 20% AΣ ΠΟΥΜΕ 4 ΔΙΣ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ?
xfucktor
20/03/2017 15:06
Ας ειναι καλα ο ισλαμικος φομεντσλισμος σε μεση ανατοκη κ βορεια αφρικη που εγινε η αιτεια να ερθουν αναγκαστικα ολοι οι τουριστες σε ισπανια ιτσλια και ελλαδα..ο τουρισμος δεν χρωσταει τιποτα στο ελληνικο κρατος κ πολυ περισοτερο στο ιερατειο του συριζσ