Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2017 08:47 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/03/2017 12:00 |
Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ… και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».

Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και σε εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υπουργό τον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές{…} δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 


Επίσης, έδωσε έμμεση απάντηση στα σενάρια περί εκλογών  λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου που θα έχει παρουσιάσει έως το 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να υποχωρήσει στο θέμα των εργασιακών, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

«Αν παραμείνετε ανένδοτος, ίσως πάμε και σε εκλογές» παρατήρησε, κατά την ανάπτυξη της ερώτησή του για την Υγεία, στη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Παραλάβαμε την υγεία σε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας και κάναμε ένα μικρό θαύμα» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αν και ο μνημονιακός στόχος ήταν οι δαπάνες για τη δημόσια Υγεία να κυμαίνονται στο 6% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε τις δαπάνες στο 4,7% του ΑΕΠ - την ώρα που υπήρξε διαγκωνισμός για το ποιος θα πάρει τη δόξα των "μεταρρυθμίσεων" οι δανειστές και ο κ. Τόμσεν ή οι υπουργοί Υγείας στην Ελλάδα - στις αρχές του 2015 και μέσα στον ίδιο χρόνο κατάφερε να τις αυξήσει στο 5,1% του ΑΕΠ, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: Κι ενώ το όριο των αγορών στα δημόσια νοσοκομεία το 2015 είχε προϋπολογιστεί, από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε 1.388.000 ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το αύξησε στο 1.556.000 ευρώ. Παρά την πιεστική δημοσιονομική κατάσταση το 2015 και το 2016 αντιμετωπίστηκαν ριζικά τα χρέη στα δημόσια νοσοκομεία. Τον Δεκέμβριο του 2014 τα δημόσια νοσοκομεία είχαν έλλειμμα 936.000.000, σήμερα έχουν σταματήσει να δημιουργούνται νέα χρέη. Τα παλιά χρέη που δημιουργήθηκαν επί προηγούμενων κυβερνήσεων αποπληρώνονται κανονικά και τον Δεκέμβριο του 2016 τα νοσοκομεία είχαν, όχι έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα 38.000.000 ευρώ.

«Παραλάβαμε νοσοκομεία χρεοκοπημένα και καταφέραμε να τα φέρουμε σε μια κατάσταση οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς νέες περικοπές, αλλά με αυξήσεις δαπανών» επισήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πως έγινε αυτό; Δεν είμαστε ούτε θαυματοποιοί, ούτε τετραγωνίσαμε κανέναν κύκλο. Υπάρχει εξήγηση. Αυτό έγινε ασκώντας μια προσεκτική και επίμονη πολιτική εξοικονόμησης εκεί, που, όπως γνωρίζετε, για πολλές δεκαετίες γινόταν ένα μεγάλο πάρτι στις προμήθειες, στις δαπάνες, στις υπερτιμολογήσεις κι έτσι καταφέραμε και ένα μεγάλο κατόρθωμα. Και ιδίως, αν σκεφτεί κανείς ότι το καταφέραμε στην περίοδο της κρίσης, της μνημονιακής πειθαρχίας, καταφέραμε να εντάξουμε 2.500.000 ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και από αυτούς περίπου το 1/3 έχει μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα που χρειάζεται».

Σε ότι αφορά στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε ένα σύστημα με τρομακτικά κενά, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι δεν είχε γίνει καμιά πρόσληψη την πενταετία 2010-2014, ενώ από όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση έγιναν 6.256 προσλήψεις  εκ των οποίων το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό. Άλλοι 3.600, εκ των οποίων οι μισοί είναι μόνιμοι, έχουν επιλεγεί και αναλαμβάνουν υπηρεσία το επόμενο διάστημα. Έχουν προκηρυχθεί, ήδη, άλλες 1.974 θέσεις εκ των οποίων οι 1.759 θα είναι μόνιμες, και το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 3.200 θέσεις εκ των οι 2.350 μόνιμες, ενώ συμπληρώνονται οι 3.100 θέσεις εργαζομένων για τις τοπικές μονάδες Υγείας. 
 
Παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια Υγεία, ανέφερε, μία μονάδα ανά 10.000 κατοίκους, θα οργανώνει τη θεραπεία και την πρόληψη και θα αποσυμφορήσει τα μεγάλα νοσοκομεία. «Ως τον Ιούνιο θα έχουμε ανοίξει 50 τέτοιες μονάδες και ως το τέλος του έτους άλλες 239. Τρία εκατομμύρια πολίτες θα είναι καλυμμένοι από τέτοιες μονάδες ως το τέλος του 2017. Είναι μια μεγάλη τομή» τόνισε επ' αυτού, ο Πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό, όμως, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου ότι οι δομές αυτές θα ξηλωθούν. «Μείναμε άφωνοι. Δεν ξέρω αν είναι από το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας, αν είναι άσχετος ή αν είναι από εμπάθεια, που είναι και το χειρότερο» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, για να υποστηρίξει ότι η τοποθέτηση αυτή, του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποκάλυψε το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Χωρίς να γίνει «παράδεισος» ο χώρος της Υγείας, όπως αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, το έργο που θα κατατεθεί με το τέλος της κυβερνητικής θητείας, θα είναι «ασύλληπτο» εν συγκρίσει με το τι έγινε επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε.

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια (στον χώρο της δημόσιας Υγείας) δεν έγινε καμία πρόσληψη, μονάχα απολύσεις. Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να ”βαφτίζουν” τις περικοπές “μεταρρυθμίσεις” δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίσης το πρόγραμμα προσλήψεων της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι  «έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις, από τις οποίες 8.000 μόνιμες».

Στιγμιαία ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, κατά την «Ώρα του πρωθυπουργού», όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε την ΝΔ για τα σχέδιά της στο χώρο της υγείας.

Τον διέκοψε στο σημείο εκείνο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης. Και ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε, «μη διακόπτετε τον πρωθυπουργό, η Βουλή έχει κανόνες, δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων».

Θεοδωράκης: «Εχουμε πολλά να πούμε»

Συμφωνεί το Ποτάμι με την Εξεταστική για την Υγεία, ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλή του, Σταύρος Θεοδωράκης, που σχολίασε: «Εξεταστική & για την υγεία. Συμφωνούμε & έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα».

Λεβέντης: Οι ξένοι δεν θα κάνουν πίσω και μπορεί να γίνουν εκλογές

Να κάνει πίσω στα εργασιακά και να μην ζητά να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, γιατί «οι ξένοι δεν θα κάνουν πίσω και μπορεί να γίνουν εκλογές», κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Αφαιρέστε από το μυαλό σας και μην επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις για να διευκολύνετε την διαπραγμάτευση, γιατί οι ξένοι δεν θα κάνουν πίσω. Μην βάζετε αυτόν τον όρο και μην μένετε ανένδοτος, γιατί μπορεί να έχουμε εκλογές. Οι ξένοι δεν θα το δεχθούν, γιατί η ανάγκη επενδύσεων είναι άμεση» ανέφερε κ. Λέβεντης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Επιπλέον, ζήτησε να διευκρινιστεί αν οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη περί αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση της συμφωνίας με τα μέτρα, έχουν την συγκατάθεση του ίδιου Πρωθυπουργού.

«Αν έχουν τη συγκατάθεσή σας, αυτό σημαίνει ότι μέσα σας δεν ωρίμασε ότι η συμφωνία είναι επιτυχής» σημείωσε ο κ. Λεβέντης, ενώ επιτέθηκε φραστικά τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους, κατηγορώντας τους ότι υποδεικνύουν στη κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση, δηλαδή να δεχτεί όλα τα μέτρα, τα οποία όμως -όπως είπε- δεν θα ψηφίσουν.

«Πρώτα νοικοκυρεύεις το σπίτι σου και μετά απλώνεις το χέρι σου και ζητάς δανεικά. Από το 2009 είχαμε έναν Παπανδρέου που έλεγε "λεφτά υπάρχουν", ο κ. Σαμαράς το πρόγραμμα στο Ζάππειο και ο κ. Τσίπρας έσκισε τα μνημόνια. Λέει η ΝΔ "όσο αργούμε χάνουμε, άρα ψηφίστε τα όλα". Δηλαδή, την προδοσία να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς θα τα εφαρμόσουμε μετά» είπε ο κ. Λεβέντης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Υγείας, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κόσμος είναι ανάστατος, υποστήριξε ότι τον επισκέπτονται στο γραφείο του πολίτες για να του ζητήσουν μέσο για τις εντατικές μονάδες, σημείωσε ότι οι γιατροί φοβούνται να συνταγογραφήσουν φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο ζήτημα» το θέμα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και γηροκομείων που κινδυνεύουν να κλείσουν, επειδή δεν γίνεται συμψηφισμός των χρεών τους με τις οφειλές του Δημοσίου.

Επικριτικός εμφανίστηκε και στο θέμα της ρύθμισης για τους λογοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές, τονίζοντας ότι τα παιδιά κινδυνεύουν με ειδικές ανάγκες από τη μείωσή τους.

«Σωστές αλλαγές δεν γίνονται σε μια μέρα. Χρειάζονται διαβούλευση και όχι να αποφασίζει μόνος του ο υπουργός» ανέφερε. Κριτική άσκησε ο κ. Λεβέντης και για τις τροπολογίες που -όπως είπε- η κατάθεσή τους σε άσχετα νομοσχέδια έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.

Τέλος, έντονη κριτική άσκησε και για τους υψηλούς μισθούς των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς, ενώ χαρακτήρισε «άστοχες» τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για την υπόθεση του προέδρου του ΔΕΣΦΑ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να τον επαναφέρει στην τάξη.


22
συνβασιλεουσα
20/03/2017 02:26
Ολα τα αλλα τα προβληματα της ελλαδας τα ελυσαν με επιτυχια μονο η υγεια τους ειχες ξεφυγει..χεχε
tt
19/03/2017 11:19
Αυτό έπρεπε Τσίπρα Καραγκιόζη να τα κάνεις από την πρώτη μέρα που πήρες την προεδρία σήμερα αυτή που ρήμαξαν την υγεία έχουνε και την απαίτηση να βγαίνουν έξω και να κάνουνε Απεργίες αυτούς που εσύ και οι άλλες κυβερνήσεις έβγαλαν στα 50 στη σύνταξη στο χώρο της υγείας δηλαδή νοσοκόμες γιατροί και πολλά άλλα τέτοια κουμάσια αυτούς που έπαιρναν τα ραβασάκια και κορόιδευαν τους έλληνες πολίτες τους έστελνα σε ιδιωτικές κλινικές αυτό το ξέρουν και τα νεογνά αυτούς τους Γαλάτες τη σύνταξη στα 50 Και έχουν και μούτρα και μιλάνε αυτά έπρεπε το ΣυΡιζΑ από την πρώτη μέρα που βγήκε στην κυβέρνηση να είχε κάνει επιτροπές όχι επιτροπή και να ρημάζει αυτούς τους αλήτες αυτοί σήμερα κάθονται στα 50 τους και παίρνουνε Βαρβάτους μιστούς και κάνουν και οι απεργίες θα ήθελα να πω όλους αυτούς που δουλεύουν στην δημόσια υγεία ότι είναι η μεγαλύτερη απατεώνες τα τελευταία 30 χρόνια αυτή βήμα ξανά την υγεία και βγαίνουν τώρα και κάνουν και οι απεργίες αν είναι δυνατόν φωνάζουν οι κλέφτες να φοβηθούν οι νοικοκύρηδες
Ηλίας
19/03/2017 09:37
Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων αλλά η αξιολόγηση δεν κλείνει, ο Ερντογάν βρυχάται, κανείς δεν τον ακούει, μέσα στο αλαλούμ ο Αλέκος θυμήθηκε να κάνει εξεταστική!!! Ο σοφός λαός μας λέει ....... ο κόσμος χάνεται και το μ@ν@ χτενίζεται!!!
Ηλίας
19/03/2017 09:24
Όλα τα προβλήματα τα έλυσε ο Αλέκος, ανεργία, φτώχεια, αναρχία, κλπ, κλπ, τώρα θα στήσει και κρεμάλες για να τιμωρήσει τους προηγούμενους....... Αλέκο για πες αλεύρι....... ο Πολάκης σε γυρεύει!!!
Νίκος Γεραπετρίτης
19/03/2017 08:17
Τίποτα κρυφό από τον ήλιο γιατί μπορεί να τσατιστεί (ο ήλιος) και να κάνει στροφή 360 μοιρών και να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση πηγαίνοντας από το νησί Λέσβο στο νησί Μυτιλήνη. Έτσι όλοι εσείς που θέλετε να εκτίθετε τον πρωθυπουργό μας δεν θα δείτε το φως στην άκρη του τούνελ και τον πρωθυπουργό μας να σκίζει τα μνημόνια.
Εργατης
18/03/2017 10:40
Επιτροπες, συνεδρια, κολοβαρεμα, διασκεψεις, κολοβαρεμα, ενημερωσεις, παλι κολοβαρεμα, συγκλισεις, παντα κολοβαρεμα, κλπ. Ο Αλεξης εχει ψωφισει στη δουλεια ...
εσεναν θελωμεν
18/03/2017 04:48
Τετοιες εξυπναδες ελεγε και πριν τις εκλογες και ο κοσμος τον ψηφισε για πρωτο του xfucktor..τη σημερον ημερα ομως ο κοσμος τον ανθηστικε και δεν ξεγελαει μητε πιτσιρακακι του δημοτικου
Πάνος / Αννόβερο
17/03/2017 23:51
Πια κυβέρνηση θα μπορούσε να σταθεί όρθια αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αντιπολίτευση. Είναι αυτή που χρεοκόπησε την χώρα μας το 2004 / 2009
Οροι στην αναταση κοριτσια
17/03/2017 19:21
Ειπε ο Τσιτσιφιογκος επισης οτι[Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε επίσης το πρόγραμμα προσλήψεων της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις προσωπικού και προγραμματίζονται άλλες 12.000 θέσεις, από τις οποίες 8.000 μόνιμες».Ετοιμαστειτε θα επαναληφθει το σιριαλ με τις καθαριστριες τις Βουλης μονο που τωρα αντι για σκουπες θα κρατανε "Ορους στην αναταση". Ναταν η Ψ.. βιολι θα το παιζανε πολλοι.
papapos lapatos
17/03/2017 19:08
Δώσε σανό αγράμματε καταληψία. Τα ζωντανά σε περιμένουν με ανοιχτό το στόμα.
Πεταει πεταει το ΤσιΧ2 ?
17/03/2017 15:51
Μεταφερω τι ειπε Ο μεγας [Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Τίποτε κρυφό από τον ήλιο».]Αν το ειπε ετσι εννοει οτι αυτος ειναι οτι και ο Ηλιος και τιποτα δεν μπορει να μενει κρυφο απο αυτον οπως συμβαινει και με τον Ηλιο.Ειναι δηλαδη ο Θεος Ηλιος !!(εστω της Ελλαδας). Βρε ασχετε ,αγραμματε. Εχεις μπλεξει "τα νεφρα με τους ορχ..ς" Ουδεν Κρηπτον ΥΠΟ (ΟΧΙ ΑΠΟ)τον Ηλιον.Εννοει κατω απο το φως του Ηλιου. Ο ΗΛΙΟΣ ειναι εκει και δεν προσπαθει να κρυψει κατι απο εσενα η τον ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η απο την γη και τα εκατομυρια ειδη της . Μην ξεχνας οτι ισε ενας (ημιμαθης )ανθρωπος απο τα περιπου 7 δισεκατομυρια που υπαρχουν.ΠΡΟΣΓΗΩΣΟΥ επιτελους αιθεροβαμονα!! ΕΛΕΟΣ.
Ορθογραφία
18/03/2017 02:03
Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα!
ΔΓΚ
17/03/2017 18:31
ούτε ο Μπόστ να ήσουν...να χαίρεσαι την ορθογραφία που σου μάθανε στο μπουρδέλο που φοίτησες μικρός...
ΒοΛή
17/03/2017 12:29
Τα θαύματα του Φλαμπουράρη στην οικονομία, του Τσακαλώτου στην διαπραγμάτευση του Τόσκα στην Δημόσια Ασφάλεια, του Κατρούγκαλου στο συνταξιοδοτικό, του Πολάκη στην Υγεία, κλπ., επιβεβαιώνει ο "Πρωθυπουργός", προσθέτοντας, πως για το σύνολο των θαυμάτων τους σε όλους τους τομείς, θα κριθούνε στο τέλος της τετραετίας! Θαύμα όμως και αληθινό θα είναι ο λαός να αντέξει μέχρι τότε!
17/03/2017 15:18
Καλά, ακόμα δεν έγινε η εξεταστική και ήδη διαμαρτύρεσαι; Φαντάσου να ολοκληρωθεί και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες αυτών που ψήφιζες, φαντάσου τότε τι θα λες! Αλλά θα μου πεις...λες και δεν τα ξέρεις? ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ τους ψήφιζες, γιατί κονόμαγες και συ από τις λαμογιές τους! Και τώρα φωνάζεις και κάνεις τον τίμιο για το ξεκάρφωμα. Σαν και σένα, άλλα δέκα εκατομμύρια νεοέλληνες, δεν είσαι όσο μοναδικός πιστεύεις!
ΒοΛή
17/03/2017 16:17
Φίλε μου, μίλησα γενικά στο σχόλιο μου. Είμαι μαζί σου εναντίον των "λαμόγιων", και του πολιτικού συστήματος, που τα έκτρεφε και τα ανεχόταν επί δεκαετίες...Δεν με ενοχλεί που με θεωρείς "λαμόγιο", ενώ πάντα υπήρξα ακέραιος, διότι σέβομαι τη δίκαιη αγανάκτηση σου.
Πάνος/ Αννόβερο
17/03/2017 11:59
Δέκα γαϊδούρια κι άλογα θα στείλω στην αυλή του ! Για να γκαρίζουν σήμερα που είναι η γιορτή του .
Γλύφτης του ΓΑΠ
18/03/2017 02:01
Είναι του Αγίου Geoffrey;
Πάνος / Αννόβερο
19/03/2017 12:50
να σαι πάντα καλά συμπολίτη μου ...
ΒοΛή
17/03/2017 16:28
Καλημέρα Πάνο, συμφωνώ...αρκεί να μη του στείλεις και σανό...γιατί μ'αυτόν δεν θα ταϊσει τ' άλογα, αλλά τους οπαδούς του!
aris
17/03/2017 17:32
ταΐζει μόνο αυτούς που είναι Εβραίοι ΒοΛή
Πάνος / Αννόβερο
18/03/2017 11:03
Σκέψου και λίγο βρε Αρη......αμάν