Μητσοτάκης: Ή να ψηφίσουν μόνοι τους τα μέτρα ή να πάνε σε εκλογές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2017 13:50 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16/03/2017 14:40 |
Μητσοτάκης: Ή να ψηφίσουν μόνοι τους τα μέτρα ή να πάνε σε εκλογές

Σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, όσον αφορά τη στάση της ΝΔ στην αξιολόγηση, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση. Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, δεν θα γίνουμε κανενός το δεκανίκι. Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές, το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας».

Ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε την τακτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι μετά το Eurogroup του Φεβρουαρίου «ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, συμφωνία δεν έχουμε και δεν ξέρουμε πότε θα κλήσει η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν έχουμε τίποτε για το χρέος ή για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Δεν έχουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κανιβαλίζει τον χρόνο, κανιβαλίζει τη χώρα. Τι έχουμε; Έχουμε νέα μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των φόρων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του εισοδήματος των οικογενειών. Είναι ανίκανοι και ιδεοληπτικοί όταν δεν είναι ψεύτες. Οι εταίροι ζητούν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες».

 Αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Πάνε να στήσουν εκβιασμό άλλων πολιτικών δυνάμεων με την ψήφιση των μέτρων. Τους λέμε ξεκάθαρα ας το ξεχάσουν. Ο λαός θέλει να φύγουν... Όταν ζήτησα εκλογές είχα πει ότι το κόστος παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης. Δυστυχώς, δικαιώθηκα. Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «πρέπει να κοπεί κάθε συζήτηση για το grexit» και ότι «δίνουμε μάχη να μειωθούν τα πλεονάσματα». Επίσης, περιγράφοντας το πρόγραμμά του επεσήμανε: «Χρειάζεται μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Χρειάζεται γεναία μείωση των κόκκινων δανείων. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στο κράτος, χρειάζεται πραγματική επανάσταση, με μείωση της γραφειοκρατίας, με αξιολόγηση και αξιοποίηση του δυναμικού στο Δημόσιο, με επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Ίσως η πιο σημαντική μεταρρύθμιση είναι στην παιδεία. Χρειάζεται, επίσης, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και πρακτικές που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Μητσοτάκης δικαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ που βρίσκονταν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Η ΝΔ, διαχρονικά, είναι δύναμη σταθερότητας. Το 2009 είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ήταν μπροστά, έγκυρα και έγκαιρα. Το 2014 μία κυβέρνηση της ΝΔ ήταν έτοιμη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά το 2015 επικράτησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε: «Εκλογές θα έχουμε και στην Ελλάδα και θα τις κερδίσουμε».16
Τζόνι
17/03/2017 08:57
Στις εκλογές του 2019 τσακίζουμε το Μητσοτακέικο και ελευθερώνουμε την χώρα από τα κατάλοιπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Πάνος / Αννόβερο
16/03/2017 23:58
Να πάρει τα μέτρα Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην χρειαστεί να τα πάρει η ΝΔ.....πολύ φθηνός είσαι ρε Κυριάκο....πολύ περισσότερο πολιτική αλητεία.
Δυνατά!!!
16/03/2017 21:17
Με δύο απανωτές ήττες ρίχνουμε τον Μητσοτάκη και τελειώνουμε οριστικά με το παλιό.
Καραγιαννίδης Κ.
16/03/2017 20:35
Τι σημασία έχει για τον ελληνικό λαό, αν τα μέτρα ψηφιστούν μόνο από ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή μόνο από ΝΔ; Ούτε το ψήφισμα των μέτρων αποφεύγουμε, αλλά ούτε και το "ψόφισμα" μεγάλης μερίδας του λαού! Δεν σας πάει, Κυριάκο, να παριστάνετε τώρα και τους υπερασπιστές μας! Σας γνωρίζουμε, τόσο από την καταστροφή που φέρατε στον τόπο, ως ΝΔ, όσο και από την ανικανότητα να διορθώσετε κάτι, επι Σαμαρά. Θυμηθείτε τον "μεγάλο" "Κωστάκη" σας, που μιλούσε για ... σεμνότητα και ... ταπεινότητα! Θα σας κάνει καλό.
Πάνος / Αννόβερο
16/03/2017 23:54
Σωστότατος ο Καραγιαννίδης !!
Με πορδές αβγά δεν βάφονται
16/03/2017 18:11
Μητσοτάκη, δεν μπορείς αγόρι μου. Δυστυχώς η μοίρα σου τό χε να είσαι ο επόμενος από τους "δύο πρωθυπουργούς" που μας κατέστρεψαν, και να μην έχεις το πολιτικό θάρος να το πεις. Δεν έχεις το τσαγανό ούτε να ονομάσεις αυτούς που έφεραν το λαϊκισμό στην εξουσία, με τον "αντιμνημονιακό" τους "αγώνα" για την καρέκλα. Τέτοιοι πολιτικοί νάνοι μας έφεραν εδώ που είμαστε, κι εσύ φαίνεσαι δυστυχώς να είσαι τέτοιος. Δεν θα πας πουθενά, κι ας είχες καλές προδιαγραφές και φιλελεύθερη ιστορία. Έχεις Βορίδια στα πόδια σου, μουγκούς Βούδες που σε σκιάζουν και καλαματιανά κουτσαβάκια να απεργάζονται την αποτυχία σου. Που πα ρε Καραμήτρο;
ρ
16/03/2017 15:48
ψευτης ψευτης και υποκριτής. έχεις τελειώσει πολτικά κουλη και το γνωρίζεις καλά
αγνωστος
16/03/2017 17:48
μεγάλε !! ο Κούλης ο μέγας ψεύτης και υποκριτής.... ακριβώς το αντίθετο του Τσίπρα που είναι τόσο αληθινός μέχρι να φαντάζει Δον Κιχώτης των φτωχών και αδυνάτων !!
Fake ΝΔ
16/03/2017 15:30
Ο άεργος και προφανώς αφηνιασμένος-πανικόβλητος Μητσοτάκης έχει ένα βαθύτερο πρόβλημα: Την καθοδική πορεία δίχως επιστροφή των παρωχημένων ιδεοληψιών της δεκαετίας του 80 που ήθελαν τον επιτυχημένο επιχειρηματία αετό του χρηματιστηρίου τραπεζίτη. Καθώς λοιπόν ο ληστρικός αμερικανόφερτος νεοφιλελευθερισμός παίρνει την κατιούσα βλέπει τόσο το κόμμα του, αλλά και τον ίδιο προσωπικά τις γνώσεις και τις σπουδές του να απαξιώνονται κάτι που σημαίνει απαραίτητα κοινωνικό κάθοδο. Ποιος θα τολμούσε να παραδεχτεί ανοιχτά σήμερα στην Δυτική Ευρώπη τραπεζικό δανεισμό ή επάγγελμα τραπεζίτης μετά την μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε στην κατανάλωση και στο ήθος των ανθρώπων; Κανείς προφανώς. Η ΝΔ ποντάρει λοιπόν και καθώς ο χρόνος κυλά εις βάρος της στην "τελική αναμέτρηση με την αριστερά και την τελική λύση", στο πελατειακό της κράτος και στους ηθικά εξαγριωμένους και ξεπεσμένους της κατανάλωσης των δανεικών. Παράλληλα όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της ΝΔ. Εκτός και αν η χώρα παραμείνει ως πελατειακό κράτος στην ιδιοκτησία των οικογενειών, που βιάζονται να επανέλθουν. Ας ευχηθούμε πως ο σοφός λαός δεν θα το επιτρέψει.
πολιτης
16/03/2017 17:44
Πόσο βαθυστόχαστος είσαι δικέ μου .... φθάνεις μέχρι να φαντάζεις παραγωγο ακόμα και του "καπιταλοφονιά" Καρανίκα .... άσε με τις προοπτικές της Ν.Δ. που τις "ξέσκισες" σε κάθε επίπεδο εξορκίζοντας.... εσύ βέβαια δεν είσαι καθόλου πανικόβλητος, αφού γνωρίζεις το προσδόκιμο της ζωής σου όπως και κάποιες σοβαρές αλλά αδημοσίευτες δημοσκοπήσεις για τη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάσταση .... αυτές ντε οι οποίες δικαιώνουν τις μέχρι τώρα προσπάθειες των τεμπελχανάδων που μας κάθησαν στο σβέρκο και λένε ότι μας κυβερνάνε .... ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ....
Έρχεται η ανάπτυξη Αντώνη πιάστη
16/03/2017 19:00
Έγινε Αντώνη, πες μας τώρα κάτι για την ανάπτυξη. Που είναι και η μεγάλη σου δεξιότητα.
πολιτης
17/03/2017 08:09
.... μεγάλε με τις σεμνοτυφίες σου !!
ILARIA
16/03/2017 14:55
Στο χουν πει οτι λες ανοησιες;
Fake ΝΔ
16/03/2017 14:36
Αυτά είναι τα προβλήματα μας στην Ελλάδα ή αυτά συμφέρουν τον Μητσοτάκη
Forget it Koulis
16/03/2017 14:04
Μα τι σχέση έχει η οπισθοδρομική πελατειακή ΝΔ με τα κόμματα της Ευρώπης Κυριάκο.
16/03/2017 15:29
Όλα αυτά μην τα παίρνεις τοις μετρητοίς, είναι για εσωτερική κατανάλωση των φανατισμένων νεοελλήνων (τα ίδια κάνει και ο Ερντογάν στη γείτονα, με τους πολύ παρόμοιους με εμάς Τούρκους. 400 χρόνια ήταν αυτά, δεν ήταν 1-2 μέρες..). Όπως επίσης μην πάρεις και πολύ στα σοβαρά τον ίδιο τον Κούλη, όταν σε μερικά χρόνια ζητάει αυτός εθνική συναίνεση και ομοψυχία, βολικώς ξεχνώντας τα "εμείς δε βοηθάμε την κυβέρνηση σε καμία περίπτωση" που λέει τώρα εκ του ασφαλούς.