Εκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2017 00:37 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09/03/2017 04:19 |
Εκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό
Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης σήμερα Πέμπτη στις 14.00.Πηγή: ANA

«Συνεχίστηκε η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και κλείνουμε θέματα», δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας μετά από τη νέα μαραθώνια συνάντηση της Τετάρτης, η οποία ολοκληρώθηκε στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση για σήμερα Πέμπτη στις 14.00.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, έκλεισε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Εγινε γνωστό ότι θα «κουρεύεται» ο ΦΠΑ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δεν θα «κουρεύονται» οι ασφαλιστικές εισφορές.

Επίσης, έγιναν πολλές συζητήσεις για τα μέτρα-αντίμετρα, όπως για το ποια είναι τα θετικά μέτρα είτε στο σκέλος των δαπανών είτε στο σκέλος των εσόδων.

Υπάρχει συμφωνία σε σχεδόν όλο το «πακέτο» των θετικών μέτρων, με 1-2 διαφορές, όπως π.χ. πόσο θα κοπεί ο ένας ή ο άλλος φόρος. Στα εργασιακά, που επίσης συζητήθηκαν, υπάρχουν ακόμη προβλήματα με το ΔΝΤ ενώ το θέμα του αφορολόγητου δεν έχει συζητηθεί ακόμη.

Το σημερινό Euro Working Group (21.00 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

1
Δημοσθένης
10/03/2017 12:54
Εξόφληση οφειλών σε εφορίες, ασφαλιστικούς-συνταξιοδοτικούς φορείς, δημόσια ταμεία, τράπεζες, εργαζόμενους, πιστωτές, πρέπει να πραγματοποιείται μέσω ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων υπόχρεων, όπως δευτερεύουσες και εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα, καταστήματα, αγροκτήματα, εργοστάσια, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, οχήματα, σκάφη, καταθέσεις κλπ.