«Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πλέον στις δικές μας προτάσεις και ιδεολογίες. Πριν από δύο χρόνια μιλούσε για πώληση των λιμένων, σήμερα μιλάει για παραχώρηση και εκμετάλλευση των λιμενικών υποδομών, άρα πρακτικά και στην ουσία έρχεται στα δικά μας λόγια», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην – υπηρεσιακός – πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

Ο κ. Πλακιωτάκης διευκρίνισε πως η παραχώρηση των λιμενικών εγκαταστάσεων ουσιαστικά σημαίνει ενοικίαση και όχι πώληση του λιμένα. «Δεν πρόκειται να έρθει κανένας επενδυτής και να πάρει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα έρθει κάποιος να επενδύσει με συγκεκριμένο σχέδιο, με συγκεκριμένη στρατηγική, όπως έγινε και στο λιμάνι του Πειραιά. Διότι από την ώρα που δεν υπάρχουν δημόσιες επενδύσεις ερχόμαστε στο αυτονόητο.

Αυτό μου είπε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Άρα, πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έρχεται και υιοθετεί τις δικές μας προτάσεις, το δικό μας σχέδιο και εμείς σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης θα σταθούμε αρωγοί όσον αφορά την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης».

Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α., ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δράσεις του οργανισμού, αλλά κυρίως για τα σχέδια αξιοποίησης του λιμένα.

Τόνισε πως πρόκειται για ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας, που μπορεί να αποτελέσει διεθνή κόμβο και που πληροί όλες τις προδιαγραφές, αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος στρατηγικός σχεδιασμός στο επίπεδο των εμπορευματοκιβωτίων, της ανάπτυξης κρουαζιέρας, των συνδυασμένων μεταφορών.

Σημειώνεται πως η Αλεξανδρούπολη ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του κ. Πλακιωτάκη στη Θράκη, καθώς χθες βρέθηκε στην Κομοτηνή προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση της τοπικής ΝΟΔΕ, ενώ επόμενος σταθμός του σήμερα θα είναι η πόλη της Ξάνθης.