Μέχρι και 14η σύνταξη είναι διατεθειμένη να προσφέρει η κυβέρνηση σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Όταν έχουμε δέσμευση για τη χώρα από το ’19 να έχουμε 3,5% πλεονάσματα και θέλουν να μας βάλουν πρόσθετα 4,5 δισ., αυτό από τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα έχει ανατραπεί και για κάθε ευρώ που θα ζητάνε να υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση, θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνση» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Για τις συντάξεις, ειδικότερα, τυχόν επιβάρυνση από τα μέτρα θα καλυφθεί, όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, «με τη 13η σύνταξη, με τη 14η σύνταξη με ό,τι χρειάζεται εφόσον έχουμε πλεονάσματα».

Οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αρμόδιου τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος».

«Ο κ. Σπίρτζης, με απύθμενο θράσος, σήμερα, έταξε από την τηλεόραση ακόμη και 14η σύνταξη. Το μεγαλείο του αυτοεξευτελισμού» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

«Είναι ο ίδιος που ετοιμάζεται να ψηφίσει με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων για να κρατηθούν στην εξουσία. Θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αγωνία των πολιτών» πρόσθεσε ο τομεάρχης της ΝΔ.