«Οι εκλογές αποκλείονται για μέσα στο 2017, όπως και η επανάληψη του καλοκαιριού του 2015, από τον συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε πως «είμαστε σε καλό momentum» και πρόσθεσε:

«Κάναμε και κάνουμε κάθε προσπάθεια για να βγούμε το δυνατόν πιο γρήγορα από την β΄ αξιολόγηση. Σήμερα, οι δηλώσεις που έχουν γίνει από διεθνείς παράγοντες, όπως ο κ. Μοσκοβισί, δείχνουν ότι στις 20 Φλεβάρη μπορεί να καταγραφεί μια συμφωνία με παραμέτρους, ώστε στις 9 Μαρτίου να μπορέσουμε να ανέβουμε σε αυτό το «όχημα» (ποσοτική χαλάρωση). Έχω μια αισιοδοξία γι΄ αυτό, στην βάση αξιόπιστων αναλύσεων».

Ο πρόεδρος της Βουλής έδειξε επίσης προς το Βερολίνο για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει επωφεληθεί εδώ και ένα χρόνο από το γεγονός ότι «βρέχει»χρήμα από την ΕΚΤ στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης».

«Δεν κρατάμε εμείς ομπρέλα, κάποιοι έβαλαν ομπρέλα κάτω από αυτά τα χρήματα» είπε.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, ο κ. Βούτσης είπε ότι έχουν κάνει λάθη τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει λάθος και για όλο το 2016 και την πρόβλεψη τους για την ανάπτυξη», ενώ είπε ότι θεωρεί πως «η σημερινή δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν αποτελεί μήνυμα για την Ελλάδα, αλλά προς το ΔΝΤ».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «οι εκλογές για το 2017 οπωσδήποτε αποκλείονται», όπως απέκλεισε κατηγορηματικά να επαναληφθούν τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.

«Και αυτό αποκλείεται απολύτως κι από το συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το μεγάλο κάδρο, όπως σας είπα προηγούμενα, κι ούτε είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης» είπε.