«Καληνύχτα και καλή τύχη» όπως θα έλεγε κι ο Έντουαρντ Μορόου

Το δόγμα... του ΣΥΡΙΖΑ
για τα Μέσα Ενημέρωσης

Στο στόχαστρο δεν ήταν μόνο οι καναλάρχες ή οι εκδότες. Ήταν και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Και ειδικά εκείνοι που τους φιλοξενούσαν στα πάνελ των εκπομπών τους - Η στιγμή που οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τα μίντια έγιναν πια απόλυτα εμφανείς και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή ήταν η ΔΕΘ - Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός σήκωσε τον τόνο της φωνής του απαντώντας στη ρεπόρτερ που τον ρώτησε για τους εργαζόμενους στα υπάρχοντα κανάλια τα οποία δεν πήραν άδεια στη δημοπρασία των συχνοτήτων, πως για τους άλλους που έμειναν άνεργοι «δεν έκλαψε κανείς». Η πρωθυπουργική απάντηση μπορεί να παρουσιάστηκε ως ξέσπασμα αλλά αν λάβει κανείς υπόψη τι είχε προηγηθεί - και κυρίως τι ακολούθησε - καταλήγει στο συμπέρασμα πως ήταν πιο μελετημένη από ότι φάνηκε

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2017 14:57 |
Το δόγμα... του ΣΥΡΙΖΑ<br>για τα Μέσα Ενημέρωσης

Της Καρολίνας Παπακώστα

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που μαζεύτηκαν στο αναψυκτήριο του δημοτικού άλσους στην Ηλιούπολη, την Τετάρτη, άκουσαν από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο ομιλητής, Νίκος Παππάς, ότι ο αγώνας που ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια τώρα δικαιώνεται. Ποιος από όλους τους αγώνες; Μα, ο υπέρτατος, κατά της διαπλοκής. Πώς ήρθε η πολυπόθητη δικαίωση; Από την εβδομάδα που μας πέρασε τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ σιγά – σιγά  μειώνονται. Πλέον, λοιπόν, το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Ενημέρωσης αρθρώνεται ευθαρσώς από τα κυβερνητικά στελέχη. Είχαν όμως δώσει δείγματα των προθέσεων τους πολύ νωρίτερα. 

Μισές αλήθειες

Το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η τοπική Ηλιούπολης είναι ένα από τα ιδρυτικά, αντισυστημικά αφηγήματα του κόμματος, «ΜΜΕ και Διαπλοκή». Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όμως είπε στο ακροατήριο του τη μισή αλήθεια. Η συγκεκριμένη συριζαϊκή σταυροφορία δεν ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, όταν εγκαταστάθηκαν στο Μαξίμου. Είχε ξεκινήσει από τη στιγμή που το κόμμα του 4% άρχιζε να καβαλά το κύμα της αγανάκτησης. 


Το δόγμα και η σταυροφορία


Ποιο ήταν το δόγμα που στήριζε αυτή τη σταυροφορία; Το είχε περιγράψει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πολύ πριν κάτσει στην πρωθυπουργική καρέκλα, τσιτάροντας τον αγαπημένο του Γκράμσι σε μια ομιλία τον Φεβρουάριο του 2013. Τότε που ζητούσε από τους συντρόφους του να κερδίσουν «αυτό που μας θυμίζει πάντα ο Αντόνιο Γκράμσι, τη μάχη της ηγεμονίας. Κάτι πιο αποφασιστικό από τη μάχη των ψήφων και των εκλογών». Και όπως λένε και όσοι έχουν περάσει από την Αριστερά στην ανάγνωση των στελεχών του κόμματος τα Μέσα Ενημέρωσης – και ειδικά η τηλεόραση – «ελέγχουν συνειδήσεις», άρα πρέπει να ελεγχθούν προκειμένου να κερδηθούν όχι απλώς οι εκλογές, αλλά η «πραγματική εξουσία». Τι κι αν το πολίτευμα είναι δημοκρατία; Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν αρκεί. Γι΄ αυτό και πριν φθάσουν ο Πολάκης και οι συνάδελφοι του ως υπουργοί να μιλούν για «βοθροκάναλα», ρητόρευαν ως βουλευτές για διαπλεκόμενα μίντια. Προτού αρχίσουν να χαρακτηρίζουν τους δημοσιογράφους που δεν συμφωνούσαν με τη δική τους ανάγνωση της πραγματικότητας «θεραπαινίδες της διαπλοκής», τους αποκαλούσαν oncameraκαι onair «γερμανοτσολιάδες». 


Αγαπημένα παραδείγματα


Κι αν ο Γκράμσι είναι πολύ θεωρητικός, ο Τσίπρας έχει γίνει και πιο συγκεκριμένος για το πως πίστευε ότι πρέπει να κυβερνήσει. «Εξουσία» έλεγε «δεν είναι μόνο να έχεις το υπουργικό συμβούλιο». Εξουσία ήταν στην ανάλυση του οι τράπεζες και τα ΜΜΕ, το περιλάλητο «τρίγωνο της διαπλοκής». Άρα έπρεπε να κυριαρχήσει και σε αυτά για να καταλάβει την εξουσία. Το αγαπημένο του παράδειγμα για να στηρίξει αυτό το επιχείρημα ήταν η τύχη του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή. «Μία κυβέρνηση της Αριστεράς για να μπορέσει να αντέξει, πρέπει να συγκρουστεί με την εξουσία την οποία θα έχουν ακόμα στα χέρια τους οι ολιγάρχες του πλούτου, μέσα κι έξω, η διαπλοκή στην Ελλάδα, οι τραπεζίτες στην Ελλάδα» έλεγε ήδη από το 2012, περιγράφοντας ουσιαστικά το πρότζεκτ τηλεοπτικές άδειες που έβαλε σε εφαρμογή από το Μαξίμου. «Ακόμη και αν έχουμε την πλειοψηφία στην κάλπη, θα έχουμε εναντίον μας τις τράπεζες, τα ΜΜΕ…» υποστήριζε σε εκείνη την προεκλογική περίοδο. Στο protagon και στη Λιμπερασιόν.

Πρώτος στόχος οι δημοσιογράφοι


Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης οι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καμπάνια εναντίον των - κατά τα λεγόμενα τους-  «καθεστωτικών» Μέσων. Κατά προτίμηση, βέβαια, από το βήμα των πλατό των καθεστωτικών καναλιών. Το μότο που συνόψιζε τη στάση τους απέναντι στα ΜΜΕ που δεν είναι φιλικά προς εκείνους το είχε εκστομίσει ο Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Τα κανάλια» είχε πει«δεν παράγουν ενημέρωση, παράγουν προπαγάνδα». Στην Κουμουνδούρου, όπως οι ίδιοι διατυμπάνιζαν σε κάθε ευκαιρία, ανησυχούσαν από τότε για τον πλουραλισμό της ενημέρωσης. Αγωνιούσαν τόσο που είχαν βάλει στον πυρήνα της αντιπολιτευτικής τους ρητορικής τις επιθέσεις κατά του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού. Στο στόχαστρο, μάλιστα, δεν ήταν μόνο οι καναλάρχες ή οι εκδότες. Ήταν και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι. Και ειδικά εκείνοι που τους φιλοξενούσαν στα πάνελ των εκπομπών τους. Κάπως έτσι, για να υπερασπιστούν την πολυφωνία, οδηγήθηκαν στην ψήφιση του νόμου Παππά που προέβλεπε στη σημερινή ψηφιακή εποχή ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου με τέσσερις μόνο άδειες τηλεοπτικών σταθμών. Αφαιρώντας παράλληλα από την Ανεξάρτητη Αρχή, δηλαδή το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την αρμοδιότητα της αδειοδότησης και μεταφέροντας την στα χέρια του αρμόδιου υπουργού. Θα μπορούσε μάλλον εύλογα να υποστηρίξει κάποιος ότι αυτό ήταν μέρος ενός σχεδίου κατάκτησης της περιλάλητης ηγεμονίας. Σύσσωμη, άλλωστε, η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση τότε είχε καταγγείλει το διαγωνισμό για τις άδειες ως απόπειρα να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ TV. 


Προμελετημένη η επίθεση στη ΔΕΘ


Η στιγμή που οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τα μίντια έγιναν πια απόλυτα εμφανείς και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή ήταν η ΔΕΘ του περασμένου χρόνου. Στην  καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός σήκωσε κάπως τον τόνο της φωνής του. Για να επισημάνει στην ρεπόρτερ που τον ρώτησε για τους εργαζόμενους στα υπάρχοντα κανάλια τα οποία δεν πήραν άδεια στη δημοπρασία των συχνοτήτων,πως για τους άλλους που έμειναν άνεργοι «δεν έκλαψε κανείς». Και συνέχισε: «Δεν είχανε μάνα αυτοί;». «Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς». «Το τζάμπα πέθανε! Τι να κάνουμε;». Η πρωθυπουργική απάντηση μπορεί να παρουσιάστηκε ως ξέσπασμα. Αν λάβει όμως κανείς υπόψη τι είχε προηγηθεί - και κυρίως τι ακολούθησε - καταλήγει στο συμπέρασμα πως ήταν πιο μελετημένη από ότι φάνηκε. 

Το παράδειγμα Τσίπρα και οι... ακόλουθοι


Ο Τσίπρας για μια ακόμη φορά έδινε τον τόνο. Το παράδειγμα του, ειρήσθω εν παρόδω, ακολουθούσαν όχι μόνο τα στελέχη του αλλά και ο κομματικός και φιλοκυβερνητικός Τύπος. Η επιλογή της θεματολογία των εφημερίδων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, οι οποίες αφιέρωναν και αφιερώνουν σελίδες επί σελίδων στα φύλλα τους για να καταγγείλουν τα «συστημικά μίντια», μοιάζει να μην είναι τυχαία. Το ίδιο και ο τρόπος που λειτούργησε η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ. Μπορεί το τελικό πόρισμα της να μην καταλογίζει ευθύνες, ωστόσο οι βουλευτές της συμπολίτευσης που συμετείχαν έστησαν ένα σκηνικό που θύμιζε περισσότερο τηλεοπτικό στούντιο παρά ανακριτική διαδικασία. Σημειολογικά μιλώντας εξάλλου το κρίσιμο ήταν να φανούν στους δέκτες, σε λάιβ σύνδεση, τα πρόσωπα που κλήθηκαν να καταθέσουν. 

Αδίστακτοι παρά τις δικαστικές ήττες


Παρά την ήττα που υπέστη η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία ο νόμος Παππά ήταν αντισυνταγματικός, ο εμπνευστής του στην προ ημερών κομματική εκδήλωση συνέχισε στο γνώριμο μοτίβο.«Αυτό το σύστημα» είπε «είχε καθίσει πάνω στην οικονομική και κοινωνική ζωή και απομυζούσε πόρους, ενώ στην καρδιά αυτής της διαδικασίας ήταν η "αεροπειρατεία", η οποία είχε συντελεσθεί σε σχέση με τις τηλεοπτικές συχνότητες. Δεν ήταν μόνο τα οικονομικά οφέλη τα οποία μπορούσαν να απολαμβάνουν όσοι χρησιμοποιούσαν χωρίς άδεια τις τηλεοπτικές συχνότητες αλλά και η επιρροή που μπορούσαν να ασκούν. Στους θεσμούς, στη Δικαιοσύνη, στις Τράπεζες, στην πολιτική». Κοινώς, το ζήτημα δεν ήταν μόνο τα δημόσια ταμεία.  Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο στο Μαξίμου έχουν καταναλώσει τόσες εργατοώρες για να «ρυθμίσουν» το μιντιακό τοπίο δεν είναι άλλος από την «επιρροή». Κι αν το σχέδιο για την τηλεόραση προς το παρόν απέτυχε, υπάρχουν κι οι εφημερίδες. Παρότι ο πρωθυπουργός δηλώνει δημοσίως πως δεν τις έχει σε υπόληψη, συγχαίροντας όσους δεν τις διαβάζουν με ατάκες τύπου «κάνετε καλά, έχετε την υγειά σας». 

Τα εύσημα στην κρατική προπαγάνδα


Οφείλει, ωστόσο, να αναγνωρίσει κανείς πως υπάρχουν και Μέσα - εκτός από τα φίλια έντυπα - που παίρνουν τα εύσημα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης. Όπως το έθεσε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός η ΝΔ επιτίθεται στην ΕΡΤ «επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να αποκρύψει ειδήσεις, ούτε δέχεται παρεμβάσεις, ενώ τα ιδιωτικά μέσα μεροληπτούν». Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια; Λίγες μέρες πριν οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων του Ραδιομεγάρου ζητούσαν να σταματήσουν επιτέλους οι πολιτικές παρεμβάσεις στη δουλειά τους. «Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ανακοίνωσή μας τονίζουμε ότι η ΕΡΤ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δυστυχώς όμως, από τα κόμματα εξουσίας -κυρίως- εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο» έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Όντως. Και όχι μόνο η ΕΡΤ. Γι’ αυτό, όπως θα έλεγε κι ο Έντουαρντ Μορόου, «καληνύχτα και καλή τύχη». 

38
επαμιτης
13/02/2017 19:48
ο κοσμος δεν θελει μαυρο η κοκκινο φασισμο. ο κοσμος θελει δημοκρατια και νομισμα εθνικο.
skylab
13/02/2017 09:33
ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΝ!
αφασια ο δικος σου
13/02/2017 02:44
Ε καλα αυτη η δημοκρατια στην ελλαδα ειναι ξενο σωμα δεν χωρα πουθενα περασε αλλα δεν ακουμπησε..οτι γινευε στην ελλαδα ειναι αντιστροφως αναλογο με την πολιτικη ηλιθιοτητα που διακατεχει τον ελληνικο λαο
Helene
13/02/2017 15:16
Εισαι σκετη ... Λ α τ ρ ε ί α !!!
Πάνος / Αννόβερο
12/02/2017 23:46
Έχουμε πιάσει πάτο και δεν εννοώ γυναίκας.
Αντωνία Σαμαρά
13/02/2017 15:22
Κρίμας. Κι είχα μια λαχτάρα!
Helene
12/02/2017 19:03
Αγαπητοι μου , αυτα που γινονταν στην … Βενεζουελα επι …Hugo Chavez : …Κλεισιμο καναλιων, … Απαλλοτριωσεις περιουσιων, … Διωγμος Eταιρειων, και αλλα πολλα , που συνεχιζονται και … χειροτερευουν με Maduro … !!!

Η κυβερνηση ΤΣΙΠΡΑ , απλα κανει … copy paste το μοντελο αυτο … !!!

Και τη … Διαπλοκη του ΣΥΡΙΖΑ , τη …Θεσμικη κατρακυλα και την …Υποβαθμιση της Δημοκρατιας, τις …. βαφτιζουν …. Κ α θ α ρ σ η !!!ΕΛΛΗΝΕΣ , η ποιοτητα της ζωης μας … υποχωρει καθημερινα , ζουμε απαραδεκτες καταστασεις, … χωρις Οχι μονο ΚΑΜΙΑ απολυτως ενδειξη …. βελτιωσης , αλλά ….... Bεβαιοτητα … Xειροτερευσης !!!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , Ο, τι κανουν οι αντι - ΤRUMP διαδηλωτες στις ΗΠΑ :
Ε ι ρ η ν ι κ ε ς _ δ ι α δ η λ ω σ ε ι ς , για την προστασια των Δημοκρατικων Δικαιωματων μας , και πρωτo απ ολα το :
ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην Π Ο Λ Υ Φ Ω Ν Ι Α , αναγκαιο και απαραιτητο συστατικο μιας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
… !!!!!!!

ΤΣΙΠΡΑ - ΠΑΠΠΑ , ……. ΤΡΕΜΕΤΕ τον ΔΟΛ …..
Helene
13/02/2017 14:40
Πάψτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να .......καπηλεύεσθε το όνομά μου διατί θα ........ αναγκασθώ να κινηθώ ΝΟΜΙΚΑ ....... εναντίον σας!!!!!!!!
Helene
13/02/2017 15:21
Συριζαίικο τρολλ, ΒΟΥΛΩΣ'ΤΟ!!!!!!!! Η ανοχή έχει ...... και τα ΟΡΙΑ της!!!!!!!!!
Helene
13/02/2017 20:59
Απορώ με το ......... ΘΡΑΣΟΣ σου!!!!!!!!!!
Helene
13/02/2017 15:13
Xαχαχααα … !!! Συριζαιϊκο Τρολλ ….. κόφτο , cut it out … !!!
Σε νιωθω , ... Σημερα , ... Μαυρη η απελπισια σας !!!

Το σχολιο Helene 12/02/2017 19:03 ειναι αυθεντικα δικο μου !!!
kleon
12/02/2017 10:37
Τo βλέμμα της Φωτίου στον Βίτσα μου θυμίζει την αναπαραγωγική περίοδο των γέρικων δράκων κομόντο μετά απο γερό τσιμπούσι.. Επιστημονικά δεν είναι πλήρως εξακριβωμένο πόσο ακριβώς ζουν στο άγριο περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά κάποιοι Συριζοδράκοι μπορούν να φτάσουν τα 60 χρόνια, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ζουν μέχρι τα εβδομήντα. Ο Συριζοδράκος είναι σαρκοβόρος και νεκροφάγος. Οι ενήλικες τρέφονται κυρίως με κρέας (ελάφια, βουβάλια, συνταξιούχους ,εκδότες -καναλάρχες, Ε.Ε με μπλοκάκια αλλά και με άλλους νεκρούς Συριζοδράκους). Συνήθως σηκώνονται στις 5 με 6 το πρωί και χουζουρεύουν η λιάζονται ( τασία) μέχρι τις 8. Ιδιαίτερα ενεργοί είναι στις ώρες 8 με 12 το μεσημέρι. Αργότερα, όταν η ζέστη είναι έντονη, κάπου ανάμεσα στις 12 με 2, ξεκουράζονται. Και γύρω στις 5 με 6 το απόγευμα επιστρέφουν για ύπνο. Η διαδικτυακή ομάδα τους που γράφει αναφανδόν σχόλια στο Π.Θ υπο τον αριστερό ινστρούκτορα Καρανίκα ,κοιμούνται χαμαί σε λαγούμια, σκαμμένα κάτω από τα δέντρα στην πλατεία Κουμουνδούρου ..Αν ένας πολίτης βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από αυτούς, πώς θα πρέπει να αντιδράσει προκειμένου να σωθεί; «Εάν δεχθείς επίθεση από Συριζοδράκο, πρέπει να τον χτυπήσεις στη μύτη, κάτι που τον αναγκάζει να υποχωρήσει». «Μια φορά με δάγκωσε Συριζοδράκος. Προσπαθούσαμε να τον πιάσουμε αλλά οι βοηθοί μου ήταν άπειροι. Οπότε ο δράκος τούς ξέφυγε και ήρθε καταπάνω μου. Εγώ πήγαινα προς τα πίσω, σκόνταψα στη θηλιά που είχαμε φτιάξει και έπεσα κάτω. Προσπάθησα να τον κλοτσήσω με το πόδι μου αλλά εκείνος μου άρπαξε το παπούτσι, οπότε τον κλότσησα με το άλλο πόδι. Ηταν σχετικά μεγάλος, κοντά στα 3 μέτρα και 60 κιλά. Μου δάγκωσε το δάχτυλο του χεριού μου αλλά την ίδια στιγμή ένας συνεργάτης μου τον τραβούσε από την ουρά ενώ ένας άλλος τον χτυπούσε με ένα ραβδί».Ηταν μεγάλο το τραύμα; «Οχι, μάλιστα έριξα πάνω του αμέσως οινόπνευμα. Δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι για κάποιες εβδομάδες αλλά ήμουν εντάξει. Μια άλλη φορά με πήρε στο κυνήγι ένας άλλος δράκος. Φορούσα καινούργια κόκκινα γυαλιστερά παπούτσια. Ο δράκος φαινόταν να ενδιαφέρεται πολύ γι' αυτά και δεν σταμάτησε να με ακολουθεί. Κοιτούσε συνεχώς τα πόδια μου!
Πάνος / Αννόβερο
11/02/2017 23:42
Θυμάστε τα δύο κομματικά στελέχη του Σύριζα που είχαν διοριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΑΔΜΗΕ και αύξησαν το μισθό τους σε 20.000 ευρώ το μήνα και πήραν και 250.000 ευρώ αναδρομικά? Μετά τον σάλο που ξέσπασε τους απομάκρυνε ο αδέκαστος "ξεχασιάρης" Σταθάκης, προϊστάμενος υπουργός τους και μάλιστα αυτοτρολαρίστηκε ως....ο υπουργός της νομιμότητας. Ε δεν πέρασε ούτε μία μέρα. Με απόφαση του ίδιου υπουργού οι δύο συριζόφατσες προσλήφθηκαν ως ειδικοί σύμβουλοι στη ΔΕΗ, αλλά όχι με 20.000 ευρώ το μήνα. Δυστυχώς για αυτούς μόνο με...7.000 ευρώ το μήνα. Πως θα τα βγάλουν πέρα είναι ένα ζήτημα.
panos62
11/02/2017 20:34
Είναι αλήθεια ότι το ΣΥΡΙΖΟΛΟΪ πάτησε σ'ένα σύστημα διαφθοράς των μιντιαρχών και αντί να το εξηγιάνει χρησιμοποιεί τις αθλιότερες μορφές απολυταρχικών καθεστώτων για να δημιουργήσει τη δική του διαπλοκή Καλογρίτσα-Μπαξεβάνη.Όσο αντιπαθητικός κι αν είναι ο Ψυχάρης είναι για τη δημοκρατία τη πολυφωνία κ το πολιτισμό το κλείσιμο του ΔΟΛ.
zz
11/02/2017 19:18
Και καλά τα κρατικά κανάλια εδώ τα ιδιωτικά ακλουθούνε κατά γράμμα τους ψευτοαριστερούς διαδίδοντας προπαγανδιστικά μηνύματα σκέτη βόθροι , στην ΕΡΤ ακούς τους πρωινούς εκφωνητές και σου έρχεται εμετός , πρώτο θέμα σχεδόν κάθε μέρα ο μαύρος μπασκετμπολίστας που έγινε με το έτσι θέλω από κάποιους ΕΛΛΗΝΑΣ , λες και οι βέρα ΕΛΛΗΝΕΣ που κατακτούσαν το παγκόσμιο κοινό με τα φανταστικά αποτελέσματα ήταν και είναι παραπαίδια , μετά μας ταΐζουν το παραμύθια για τους καημένους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,λες και τους οφείλουμε κάτι , από εκεί και πέρα ο (δημοκρατικός αριστερός ) φασισμός καλά κρατά με την προπαγάνδα υπέρ του άσχετου υπουργού παιδείας που θέλει κοινωνία ανώμαλη , με την ενημέρωση μικρών παιδιών για τους ανά την γη ανώμαλους , άντε να τολμήσει να πει κάποιος κάτι αντίθετο , αμέσως βαφτίζεται φασίστας και ρατσιστής , τα δικά τους όμως δεν τα βλέπουν , νομίζουν ότι μια ζωή θα είναι στα χαϊ τους , είναι τόσο βλάκες που δεν καταλαβαίνουν ότι η ζωή είναι τροχός αύριο θα είναι για ροχάλες , τέτοια ΜΜΕ θέλουν στην ΕΛΛΑΔΑ οι κάφροι πολιτικοί , για τέτοιους δουλεύουν και τα τσουτσέκια τον ΜΜΕ ασχέτως καθεστώτος και ιδεολογίας , διαθέτουν ακόμη και την μάνα τους .
tt
11/02/2017 16:48
Θα ήθελα να πω όλους αυτούς στην Ελλάδα οι οποίοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα ότι σήμερα αυτή που πραγματικά πληρώνουν την νύφη είστε εσείς .γιατί εσείς πάντα Πληρώνατε τη νύφη και θα συνεχίζεται στην πατρίδα αυτή που λέγεται Ελλάδα να πληρώνεται την νύφη αυτό ισχύει και για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τους εργαζόμενους στον μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίοι έπρεπε να δουν διαφορετικά τα πραγματα Και να επαναστατήσουν γιατι αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα .Τώρα ξέρετε γιατί πληρώνεται για τι κοβουν τουσ μιστούς και για τις βάζουν φόρους .πολύ απλά Πληρώνεται για τους τραπεζικούς οι οποίοι έδιναν δάνεια σε πολίτες που ποτέ δεν θα τα έπαιρναν πίσω και αυτό το γνωρίζουν όλοι τραπεζική τα δάνεια η διαταγή είχε έρθει από τους πολιτικούς και εφόσον είναι Έτσι τότε και αυτοί η τραπεζικη έβαζαν τα δυνατά τους να δώσουν σε ανθρώπους που δεν είχαν την ικανότητα να πληρώσουν αυτά τα δάνεια πίσω δάνεια για να εισπράξουν Την προμήθεια και επίσης οι τόκοι ήταν υψηλή και έτσι την τράπεζα την συνέφερε μιλάμε για 8% με 9% Η επόμενη κατηγορία η οποία επωφελούνταν πάντα ειδικά μετά την μεταπολίτευση είναι η κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων αυτό δηλαδή που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κάνει τίποτα γι' αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε Πρώτον όλοι πήγαινα στο Δημόσιο μόνο και μόνο η πολιτική τους διόριζαν για να πάρουν ψήφους γι' αυτό και έχουμε να τεράστιου δημοσίου η επόμενη πουστιά και η επόμενη κατηγορία είναι οι συνταξιούχοι του δημοσίου Αυτή δηλαδή που σήμερα βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν .οι πολιτικοί του στηρίζουν ακόμα και σήμερα τους βγάζουν στα 50 τους στη σύνταξη αυτό το πράμα δε γίνεται σε καμία χώρα του κόσμου και είναι γελοίο Πολύ απλά γιατί η Ελλάδα δεν είναι Κουβέιτ και Γερμανία η Ελβετία και δεν έχει σχέση με κανένα από αυτά τα κράτη που έχουν ένα ιδιωτικό τομέα τεράστιο για να χρηματοδοτήσουν πενηντάρηδες σε συντάξει . αυτή πρέπει να επιστρέψουν πίσω Για ένα πολύ απλό λόγο και να δουλέψουν μέχρι τα 65 τους ο λόγος είναι εάν επιστρέψουν πίσω δεν θα χρειαστεί το κράτος να κάνει άλλες προσλήψεις και θα γεμίσουν οι θέσεις εργασίας που είναι ελλείπεις. Όπως παραδείγματος χάριν νοσοκομεία αστυνομία πυροσβεστική κ.λ Ο κόσμος στα νοσοκομεία διαμαρτύρεται δεν υπάρχει προσωπικό και αναλώσιμα εδώ θα σταθώ λίγο για να πω το εξής για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία Από διευθυντή μέχρι κλητήρα εσείς που σήμερα διαμαρτύρεστε και βγαίνετε στους δρόμους θα σας υπενθυμίσω ότι πρώτα λεηλατήσατε τα νοσοκομεία η οιρωνια. αυτό το ξέρουμε όλοι στην Ελλάδα Και δεύτερον για να εξυπηρετήσει τους πολίτες παίρνετε ραβασάκια ακόμα και σήμερα αϊτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος και πολλούς από εσάς σας βγάλανε στα 50 στη σύνταξη Η πολιτική κάνανε τους νόμους έτσι για να σας εξυπηρετήσει Και το γελοίο είναι ότι ενώ το γνωρίζετε για αυτόν το χαμό που κάνατε στην υγεία βγαίνατε και στους δρόμους και διαμαρτύρεστε απορώ τι λαος είστε Να είστε σίγουροι ότι αυτό που κάνατε θα το πληρώσουν τα παιδιά σας και οι επόμενες γενεές επίσης στο θέμα της ασφάλειας του ίδιου ισχύει και για την αστυνομία έστειλαν πενηντάρηδες τη σύνταξη και σήμερα διαμαρτύρονται ο κοσμάκης Σε όλη την Ελλάδα τους κλέβουν τούς σκοτώνουν και δεν υπάρχει αστυνόμευση πουθενά. φέρτε το λοιπόν πίσω τους πενηντάρηδες και κυνηγήστε τους τραπεζικούς αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που φωνάζουν οι Ευρωπαίοι ενώ εσείς τους βρίζετε θα σας πω αυτούς που βρίζετε Εάν δεν ήταν θα πηγαίνατε από τη Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσα σε 6 Ώρες Ενώ σήμερα η διαδρομή αυτή είναι μόλις δυόμιση ώρες Όσο συνεχίζεται να βρίζετε τους Ευρωπαίους να θυμάστε ένα πράμα ότι γίνεστε Γελοίοι Στα μάτια αυτών Κάντε το λοιπόν αυτές τις μεταρρυθμίσεις μειώστε μιστούς στο δημόσιο τομέα φέρτε πίσω τους συνταξιούχους που βγήκαν στα 50 να δουλέψουν μέχρι τα 65 για να υπάρχει προσωπικό στους οργανισμούς σταματήστε να κάνετε προσλήψεις και κυνηγήστε τη φοροδιαφυγή Που ακόμα μέχρι και σήμερα φοροδιαφεύγουν πάρα πολύ υπάρχουν λίστες που δεν εκλέχθηκαν και κυνηγήστε τους τραπεζικούς αυτά ζητάνε οι Ευρωπαίοι και αυτά τα ζητάνε για το καλό σας. για αυτούς τους Έλληνες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και κάνουν μούγκα Έπρεπε εσείς στον ιδιωτικό τομέα να βγείτε στους δρόμους εσείς είστε αυτοί που πρέπει να βγείτε στους δρόμους εξαιτίας αυτών των κατηγοριών εσείς πληρώνετε τη νύφη είτε δουλεύετε σε επιχειρήσεις είτε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εσείς πληρώνετε νύφη για τις παρακάτω κατηγορίες Τραπεζικούς δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου αυτή είναι η αλήθεια και αυτές οι κατηγορίες έφεραν την Ελλάδα εδώ που είμαστε και κανένας πολιτικός δεν αγγίζει αυτό το θέμα γιατί όλοι τους είναι μέσα στο κόλπο Ο πρωθυπουργός που θα βγει ο επόμενος και θα κυνηγήσει αυτές τις κατηγορίες να είστε σίγουροι ότι σε Μικρό χρονικό διάστημα θα επαναφέρει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο Έλληνες που δουλεύετε στον ιδιωτικό τομέα επαναστατήσετε οι φόροι και οι Λεηλασία στους Μιστούς σας γίνεται μόνο και μόνο για να πληρωθούν αυτοί οι τεμπέληδες και οι απατεώνες τραπεζική και κανένας δε λέει τίποτα για αυτούς επιτέλους κάποιος πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια για τούς Κηφήνες Του ελληνικού κράτους αυτή είναι η αποκλειστική ευθύνονται Εσείς στα ΜΜΕ να το αναφέρετε αυτό όταν καλέσετε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ με πλάγιο τρόπο θα διαπιστώσετε πώς όλοι θα κοιτάξουν να μην απαντήσουν να το αποφύγουν ιδικά το ΚΚΕ ο Κ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ 1 δημόσιοι υπάλληλοι 2 συνταξιούχοι πενηντάρηδες επιστροφή αυτόν. 3τραπεζικούς .αυτα είναι η βασική αίτια συν η φοροδιαφυγή εξυγίανση αυτόν σε χρόνο ΤΤ ανόρθωση τής ΕΛΛΑΔΟΣ να στενοχωρηθούν μερική θα είναι μικρής διαρκείας ας το καταλάβουν επιτέλους η ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί όμως ρύθμιση αυτόν θα διορθώσει πολα. πρώτα από όλα το μελον τον επόμενων γενεών της πατρίδος
aristeros 1-1-4.
11/02/2017 15:02
Παλιά επί Καραμανλή, πας μη ΕΡΕΣ ήταν ΚΟΥΚΟΥΕΣ. Τώρα επί Συριζανέλ, πας μη ΣΥΡΙΖΑ είναι φασίστας! Τα σχόλια δικά σας και στους πληρωμένους κονδυλοφόρους της νέας ΥΕΝΕΔ.
11/02/2017 14:07
Τι να λεμε τωρα..βαλανε τους λυκους να φυλανε τα προβατα.
THEO
11/02/2017 10:45
Γέλα χαζοχαρούμενο κουτάβι όσο είναι καιρός.Πλησιάζουν οι ειδοί του Μαρτίου!
Γιάννης Π.
11/02/2017 10:18
Και λοιπόν, σε τι ακριβώς έχει άδικο ο Τσίπρας;
Μακεδονας
11/02/2017 06:00
Ολα τα παραξενα εδω σ' εμας: 1. Πρεπει να πληρωνουν τους φορους που οριζει η πολιτεια ΚΑΙ τα ΜΜΕ; 2. Τα ΜΜΕ δεν ειναι υποχρεωμενα- οπως ολοι μας- να ξεπληρωνουν τα δανεια τους; 3. Ειναι ανεκτη σχεση ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ αναμεσα στα ΜΜΕ και τα πολιτικα κομματα; Οι απαντησεις ειναι προφανεις! Ελα ομως που εδω ισχυουν τα αντιθετα! Οποτε καθε φορα που στριμωχνονται τ' αφεντικα, πεταν το μπαλακι στους... εργαζομενους! Και οι πολιτικοι, απ' την αλλη, με τι καρδια να δυσαρεστησουν τον αλλο πολο της διαπλοκης; Η κατασταση ειναι... σκατα! Κι επιβαλλεται καποια στιγμη να ξεκαθαρισει! Να μια σοβαρη μεταρρυθμιση. Κι οχι ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΙ.
jimmy
11/02/2017 00:39
Τι τα θέλετε τα λόγια; Η φωτογραφία μιλάει μόνη της. Αν όμως - αν, λέω- αποφασίσετε να την δείξετε σε ψυχολόγο - θα σας την αναλύει εις το διηνεκές. Χαίρε βάθος αμέτρητον ανθρωπίνοις λογισμοίς. Ποια Ν.Δ., ποιο ΠΑΣΟΚ! Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ!
Πάντα έτσι ήταν, εσείς κοιμηθήκατε
10/02/2017 23:37
Οργισμένο αλλά άστοχο το άρθρο.

Κατ' αρχάς εξηγεί οργισμένα κάτι το οποίο είναι γνωστό από την εποχή που οι σημερινοί της κυβέρνησης έδερναν τον κόσμο που δεν τους άρεσε στα Χημεία και στις συγκεντρώσεις. Κι όσοι δεν τους γνωρίζουν απορούν για το πρωτοφανές να τα θέλουν όλα μονά-ζυγά δικά τους. Μα οι "ιδεολόγοι" αυτής της ποιότητας το κάνουν αυτό ανέκαθεν! Υπήρχε συνοικιακός σύλλογος το '80 που είχαν πλειοψηφία τίποτα δημοκράτες, ανεξάρτητοι ή δεξιοί; Γράφονταν μαζικά μέλη αυτοί που είχε σαν πρότυπα συναγωνιστών του ο Τσίπρας και "σκίζανε" στις εκλογές. Το αποτέλεσμα ήταν να παίρνουν συλλόγους μαζικούς, ζωντανούς και δημιουργικούς με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και με πολυχρωμία, και να τους καταντούν συλλόγους ζόμπι, σφραγίδες για ανακοινώσεις συμμετοχής στην εργατική πρωτομαγιά και ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Έμεναν και τότε όλοι εμβρόντητοι με την ωμότητα της σκοπιμότητας των ΚΝιτών, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αποτέλεσμα. Ο κυνισμός είναι γραμμένος στο DNA τους.

Ήταν όλα αυτά άγνωστα; ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ! Ο Τσίπρας έπιασε απ' τ' αρχή δια το σύστημα και έπαιξε ακριβώς το ίδιο παιγνίδι της διαπλοκής, αλλά ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ! Αυτή είναι η μόνη διαφορά με τους άλλους, ότι οι άλλοι τηρούσαν κάποια προσχήματα, και με τα προσχήματα εξυπηρετούνταν πολλές φορές και η ουσία. Αλλά δεν ήταν ο Τσίπρας ο πρώτος που άρχισε να μην τηρεί τα προσχήματα. Ήταν ο κουτσαβάκης Σαμαράς, ο ελαφρόμυαλος αυτός ακροδεξιός αποτυχημένος, που έκλεισε την ΕΡΤ αντί να την εξυγιάνει έξυπνα, με ικανούς και δημοκράτες διοικητές και με συνεννόηση με όλα τα κόμματα, και έδωσε μια στην πέτρα να κυλίσει. Ο αποτυχημένος αυτός πολιτικός, δεν ρώτησε καν τους άλλους που ήταν μαζί του στην κυβέρνηση. Κι όλα αυτά αφού είχε στρώσει το δρόμο με τον "αντιμνημονιακό" του αγώνα στην συριζοαλητεία. Ο Σαμαράς ήταν που νομιμοποίησε την ωμή παρέμβαση με τον χειρότερο και πιο απροσδόκητο τρόπο στα ΜΜΕ. Τώρα οι φωνές για την ΕΡΤ είναι απλός ψίθυρος μέσα στα τόσα ανομήματα της αλητείας αυτής. Τότε ήταν μια τραγικά λάθος και αυθαίρετη απόφαση. Ο αποτυχημένος, επαναλαμβάνει κάθε φορά τα ίδια λάθη. Έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη τότε που θα μπορούσε να έχει πάρει απάνω της η ΝΔ και να αλλάξει όλην την Ελλάδα. Από τότε έγινε η ΝΔ το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ, με Παυλόπουλους και Χατζηγάκηδες να πρωτοστατούν να πάρουν τη φήμη του "Τσοβόλα δώστα όλα".

Όμως το άρθρο είναι άστοχο κυρίως για έναν άλλο λόγο: Ξεχνά τελείως να αναφερθεί στην ανικανότητα της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών, και αντ' αυτού αναφέρεται μόνον στις σκοπιμότητες της κυβέρνησης ως τη μόνη αιτία για τη σημερινή κατάσταση στον ΔΟΛ. Μέγα λάθος. Κανείς δεν ξεχνάει τις απόπειρες διευθέτησης των αποτυχιών της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ να πάρει δάνειο και με την παρέμβαση του ΓΑΠ, που δεν της έκανε το χατήρι. Ήθελε κι ο ΓΑΠ να διαλύσει τα ΜΜΕ και να κυριαρχήσει; Χα! Ευτυχώς κανείς δεν τόλμησε να πει μια τέτοια μαλακία ακόμη. Όμως (κοίτα να δεις που βρίσκομαι εδώ να υπερασπίζομαι τον "λεφτά υπάρχουν") για τον λόγο αυτόν φάγατε τον ΓΑΠ, δυσφημίζοντας αυτόν προσωπικά κι όχι τους άθλιους Πάγκαλους, ούτε τους σημερινούς τρόφιμους του ιδρύματος ΣΥΡΙΖΑ που σαμποτάρανε από τότε κάθε προσπάθεια να ορθοποδήσει η χώρα.

Άρα αγαπητή αρθρογράφε, το άρθρο αναλύει μεν τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ ως αν ήταν καινοφανείς, παραλείπει όμως να αναφερθεί στη βάση στην οποία στηρίχτηκαν αυτές οι επιδιώξεις. Κι η βάση ήταν η "γάτα Ιμαλαΐων" που ατύχησε να βρει δίοδο συνεννόησης μαζί τους. Ή, ακόμα χειρότερα, ΑΥΤΟ είναι το αποτέλεσμα της συναλλαγής μαζί τους. Πως και δεν το σκεφτήκατε αυτό; Ή αυτολογοκρίνεστε;

Στο δια ταύτα: Σταματήστε να κλαίτε δημόσια για τις δουλειά σας που ίσως χαθεί, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σας σώσει ειδικά εσάς, όπως δεν έχει και δεν σώζει τις ιδιωτικές δεκάδες εταιρείες που χρεοκοπούν καθημερινά. Έχει όμως υποχρέωση, και γι αυτό ελέγχεται, να κάνει σωστή πολιτική για να διατηρηθούν και να ευημερήσουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους και οι δουλειές τους.

Το κάνει; ΧΑ! Το συντομότερο ανέκδοτο της εποχής: Να κάνει ο σύριζα και η αλητεία που τρέφεται από το μίσος του "ή εμείς ή αυτοί" κάτι για να πάει μπροστά η χώρα. Διαβάστε ξανά την πρώτη παράγραφο για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει ελπίδα με αυτούς.
Helene
10/02/2017 23:37
ΤΡΕΜETE τις ΕΚΛΟΓΕΣ και ……. ΚΛΕΙΣΑTE τον “ Δ Ο Λ “ !!!

Το ΠΙΟ’ … ΤΡΑΓΙΚΟ σας ΛΑΘΟΣ , … απο … Ο Λ Α , οσα εχετε κανει μεχρι τωρα !!!

Για να δειτε …Τ Ι !!! , Σας επιφυλασσουν , …“ ΕΚΕΙΝΟΙ ” του “ Δ Ο Λ “ !!!

… ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ του “ Δ Ο Λ “ !!!
Kisses, buy one get one free
11/02/2017 11:06
Μα χρυσή μου ξεχάστηκες ; . . ο ΔΟΛ δεν ήταν εκείνος που τόσα χρόνια έκανε στην Ελλάδα ότι και το σκουλήκι στο μήλο ; Α! και κάτι ακόμη γιατί σίγουρα θα μου μπερδευτείς >>> δεν είμαι αριστερός.
Helene
12/02/2017 07:25
ΕΙΝΑΙ !!! ο … ΣΥΡΙΖΑ !!! , το .. τεραστιο , αχορταγο Σ κ ο υ λ η κ ι , που … διαβρωνει την ΕΛΛΑΔΑ μας !!!
Και Δεν ξεχαστηκα καθολου ! Αλλωστε , μου ειναι … α π ο λ υ τ ω ς αδυνατον να ξεχασω , ΟΤΑΝ απο … δυο (2) χρονων εμαθα ΕΛΛΗΝΙΚΑ … στα πρωτοσελιδα “ ΤΩΝ ΝΕΩΝ “ και διαβαζω “ ΤΑ ΝΕΑ “ ολη μου τη ζωη !!!

Με συντροφιά “ ΤΑ ΝΕΑ “ …γαλουχηθηκα , …μεγαλωσα , σπουδασα γιατρος , ερευνητρια … Και ΠΑΝΤΑ ειμαι σε συνεχη επαφη με τον Εφημεριδοπωλη μου στην ΕΛΛΑΔΑ για “ ΤΑ ΝΕΑ” και “ TO BHMA “ και … Ο,τι αλλο , ... μπορουν να εκδωσουν !!!
ΑΛΛA’ , ετσι οπως τα καταφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σου , … ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ……… ΤΩΡΑ !!!!!!!

… ΠΡΟΔΟΤΕΣ , … απελπιστικα ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ , … KAIΡΟΣΚΟΠΟΙ , … ΑΝΙΚΑΝΟΙ , Εσεις οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !!!

Αλλά , ΟΛΕΣ αυτες οι … μεθοδευσεις , το εφιαλτικο προσωπείο του ΤΣΙΠΡΑ “ διχως τσιπα “ και των “ Στελεχων” της … “ Αριστερας” του “ Ηθικου πλεονεκτηματος “ ( σαν εσενα ! ) , που … ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ την ΠΑΤΡΙΔΑ μας , για να … α σ η μ ω ν ο υ ν τις τσεπες τους και ΜΟΝΟ , …………. Τ Ε Λ Ε Ι Ω Ν Ο Υ Ν και έπονται … Δ Ι Κ Α Σ Τ Η Ρ Ι Α !!!!!!!
Σούργελο
11/02/2017 03:53
Άιντα!!! Γκάουουου!!! Βρες κάποιον να σου ταρακουνήσει τα σωθικά!!! Όποιον ναναι, ας είναι και πακιστανός, να σωθείς προέχει!
Helene
12/02/2017 07:17
Τους … πακιστανους , φυσικα , για … σενα !!!
Σου το ειπα , εξαλλου , και τον Αυγουστο του 2015 , που μου εκανες την ιδια προτροπη !
Και αφησε εμενα , στις δικες μου επιλογες !!!
gr
10/02/2017 18:33
ωραια φωτογραφια. τον τιτλο γιατι τον ξεχασατε? "οι χαζοχαρουμενοι"
ΑΛΗΘΕΙΣ
10/02/2017 18:11
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΤΕ ΥΠΕΡ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ . Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ , ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΠ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ , ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ . ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΤΙς ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ,ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΑΛΙΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ ΧΑΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ .ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑ Ο ΕΥΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΣ ΞΑΝΑΕΚΛΕΞΕΙ .
μονά ζυγά δικά σας
10/02/2017 17:14
Κύριοι ηρεμήστε. Αυτό, για το οποίο κατηγορείτε την κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από την απροθυμία να παρέμβει υπέρ του οργανισμού σας. Χρόνια τώρα μας ζαλίζατε με τον κρατικό παρεμβατισμό, που είναι βαρίδι για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, τροχοπέδη για την οικονομία και λοιπά γλαφυρά και τώρα κλαίγεστε γιατί; Επειδή η κυβέρνηση σας πίστεψε και δεν παρεμβαίνει; Για συνέλθετε, σας παρακαλώ,δεν μπορεί μονά να μας τα παίρνετε και ζυγά να σας τα δίνουμε. Έλεος!
Helene
10/02/2017 23:38
… Νάτος, … νάτος , εδω , … μεσα στα Υπεροχα “ ΤΑ ΝΕΑ “ , ο ….. Χαφιας Συριζαιος , του … Πολυκομματικου Απολυταρχικου ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ , του … παθολογικου Αριστερισμου ΤΣΙΠΡΑ - ΠΑΠΠΑ , που μας α-κυβερνα !!! Για πολυ λιγο , ομως .....
σελφης
12/02/2017 09:35
ετσι, να σκαφεις τον λακο του αλλου και νε πεφτεις μεσα ο ιδιος (με ολους αυτους που σ'ακολουθουν)!
μονά ζυγά δικά σας;
11/02/2017 10:00
Τι χαφιές Συριζαίος και πράσινα άλογα κυρά μου; 3 Μνημόνια φάγαμε στη μάπα και ΜΜΕ σαν τον ΔΟΛ μας έπειθαν ότι είναι αναγκαία για να λειτουργήσει η ρημάδα, η ελεύθερη αγορά. Ε, λειτούργησαν τώρα οι κανόνες της, τι να κάνουμε; Ή μήπως οι κανόνες αρέσουν μόνο όταν μας ευνοούν και πληρώνουν οι άλλοι;
Helene
12/02/2017 07:15
Επειδη ΔΕΝ εχεις καταλαβει , Τ Ι διεπραξε ο ΠΑΠΠΑΣ , να σου το εξηγησω , εγω :

Ο ΠΑΠΠΑΣ … ευθυνεται απολυτα , που με Θρασος και Αυταρχικη Προκλητικοτητα … Σ Υ Ν Δ Ε’ Ε Ι το κλεισιμο του “ ΔΟΛ “ με τον ….... “ Πολεμο κατά της Διαπλοκης “ , πολεμο που ΟΧΙ , απλα , ΔΕΝ κανει ο ΣΥΡΙΖΑ σου , αλλά κανει … ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ :
Προωθει την … ΔΙΚΗ’ του , την ΣΥΡΙΖΑΙIΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ , με καθε … τροπο , με … άλλα μεσα και με … αλλους διαπλεκομενους !!!

ΜΑΘΕ , επισης , οτι : υπηρξε παρεμβαση αμεση για τη … ΔΙΑΚΟΠΗ της Κρατικης Χρηματοδοτησης μεσω διαφημισεων στον “ΔΟΛ” !!!
Πολλα ΜΜΕ , … χρωστανε … τεραστια ποσα!!! , αλλά παραμενουν … εν ζωή απο τις κρατικες διαφημισεις !!!
Ομως , αυτες ο ΤΣΙΠΡΑΣ τις … Ε - Κ - Ο - Ψ - Ε απο τον “ΔΟΛ” , με … συνειδητή , … συγκεκριμενη , … κυβερνητικη αποφαση !!!!!!!

Αγαπητε μου , η … Ελευθερη Οικονομια ειναι ενα πραγμα , αλλά ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ της α - κυβερνησης σας , η διαθεση της , να κοψει το Οξυγονο στον “ ΔΟΛ ” , και το θρασος των ΤΣΙΠΡΑ - ΠΑΠΠΑ ειναι ενα άλλο !!!

Και τα δικα τους εντυπα ( φυλλαδες ! ) προς τα κει βαδιζουν, εκεινα μαλιστα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ , … ΚΑΝ , ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ !!! , αλλά διατηρουνται στη ζωη ... Μ Ο Ν Ο μεσω των μηχανισμων του Κομματος
!!!
Τι παραλήρημα είναι αυτό;
12/02/2017 12:57
Υπάρχει όμως μια απλή λύση: ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ να βάλει το χέρι στην τσέπη και να τον ξελασπώσει, τον ΔΟΛ. Και τότε θα κάνετε τον Παπά να τρώει τα λυσσιακά του:) Αλλά μάλλον, όπως θα έλεγες κι εσύ η ...καλά πληροφορημένη, δεν βάζει το χέρι στην τσέπη γιατί δεν τον αφήνουν οι ...παγκόσμιοι εξουσιαστές, εβραίοι, ε; Ρε κάτι μυαλά που κυκλοφορούν!
KOSCHNELL
10/02/2017 17:02
ολα θα γινουν οπως επι ΠΑΣΟΚ διοτι τοτε ολα τα ΜΜΕ με ατοκα δανεια και απισογυριστα εγραφαν καθε μερα με ΠΥΧΑΙΟΥΣ τιτλους ζητω ο ανδρεας ή ανδρεα προχωρα σε θελη ολη η χωρα τωρα παλι τα 2/3 ειναι πασοκ οποτε παλι τα ιδια εχουμε στην δε ΕΡΤ καθε λιγο βλεπει κανεις την ενδειξη = θα ειμαστε σε λιγο κοντα σας και περναει μια ωρα= κι μετα αρχιζει η προπαγανδα του συριζα με Σιοπλε,γερμανια, κ.α. Χαραρκτηριστικη φαση ηταν οταν στο ΜΕΤΡΟ 24ωρες εβλεπες φιλμ απο τον Β.Π.Π. με προταγωνιστες παντα τους = πατριωτες= αριστερους, καθαρη πληση εγκεφαλου ΟΙ χαφιαδες συριζαιοι στην ΕΡΤ πληρωνονται και δεν ειναι κανεις το ιδιο λοιπον παραμυθι και ο ελληνες πληρωνει ραδιοφωνια. ΜΟΝΟΝ Η ΑΥΓΗ ( συγγνωμη ΑΒΓΗ με Β ) ειναι η μονη εφημερις που πρεπει να διαβαζη ο ελληνες ΟΙΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΛΕΘΥΕΡΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Mboosh
10/02/2017 16:13
Τι θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας με την Αυγή; Η Αυγή είναι "ιστορική" εφημερίδα αμελητέας πολιτικής βαρύτητας. Ο Τσίπρας θέλει εξουσία, με τον τρόπο και το είδος που έγραφε ο Λένιν (στο "Από που ν' αρχίσουμε"), συνέχισε ο Τρότσκυ, και ο Ρούντι Ντούτσκε (με την μεγάλη πορεία στα ιδρύματα και τους θεσμούς). Δεν νομίζω ότι θέλει τίποτε άλλο πέρα από το να μεταλλάξει αυτήν την εφημερίδα σε Πράβδα.