Το Ποτάμι με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου επανέφερε την πρότασή του από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δεν θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Η πρότασή μας όπως διατυπώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου περιγράφει με σαφήνεια όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να συγκροτηθεί ένα Κίνημα δυνατό, που θα καθορίζει τις εξελίξεις και θα δίνει λύσεις. Ένα Κίνημα που θα συσπειρώσει τους πολίτες που ασφυκτιούν από τις οπισθοδρομικές και λαϊκίστικες πολιτικές, όλους αυτούς που γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θεωρούν λύση την συντηρητική ΝΔ» σημειώνει και προσθέτει .

«Οι στιγμές απαιτούν από όλους να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους. Οι πολίτες δεν θα δεχθούν μεσοβέζικες και παλιές λύσεις. Η πρόταση για ένταξη όλων των δυνάμεων σε ένα από τα υφιστάμενα σχήματα δεν συσπειρώνει τους προοδευτικούς πολίτες και αφορά κυρίως τους επαγγελματίες της πολιτικής.

Πρέπει να τολμήσουμε και να κινηθούμε άμεσα. Να κάνουμε το δύσκολο και αναγκαίο. Να αλλάξουμε τη ροή των γεγονότων. Για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική .

Προέχει η συμφωνία για τις πολιτικές προτεραιότητες.

Αμέσως μετά ακολουθεί η εκλογή της νέας ηγεσίας από τον λαό. Έτσι δημιουργούνται τα πλειοψηφικά ρεύματα. Όχι με συμφωνίες κορυφής και παζάρια κομματικών μηχανισμών.

Όχι με διορισμένους συνέδρους σε κλειστά συνέδρια. Μόνο ανοιχτές διαδικασίες – πολλές υποψηφιότητες – καθαρές θέσεις θα φέρουν στο νέο πολιτικό πόλο τους πολίτες που σήμερα είναι απογοητευμένοι από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Σε αυτή την πορεία κάποιοι από εμάς θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω έτσι ώστε κάποιοι άλλοι να βγουν μπροστά.

Οι ατέρμονες συζητήσεις και οι συνεχείς κομματικές διαβουλεύσεις απογοητεύουν τους πολίτες, την ίδια στιγμή που η χώρα πρέπει να κάνει άλματα μπροστά» αναφέρεται στην πρόταση με την οποία το Ποτάμι απευθύνεται σε σχηματισμούς, κόμματα, προσωπικότητες, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες.