ΣΥΡΙΖΑ: Να μην ξεχάσει ο κ. Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2017 14:57 |
ΣΥΡΙΖΑ: Να μην ξεχάσει ο κ. Μητσοτάκης να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ (Φωτό: Eurokinissi)

Οξύτατη επίθεση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σ' αυτήν όμως, το κυβερνών κόμμα συμπεριλαμβάνει και τους εν Ελλάδι φίλους του κ. Βέμπερ, όπως αναφέρει, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο κ. Βέμπερ "είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του" και τον χαρακτηρίζει "καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη". Σημειώνει ότι "αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του". "Αυτούς", συνεχίζει, "που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους". "Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καθοδηγητής του κυρίου Μητσοτάκη, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του", σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα είναι γνωστός "και για τη σκληρότητα με την οποία θέλησε και θέλει να τις επιβάλει στον ελληνικό λαό", επισημαίνοντας ότι "ήταν, εξάλλου, ο ίδιος ένας από τους πρωταγωνιστές στους εκβιασμούς εναντίον της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015".

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως  "χωρίς να χάνει ούτε στιγμή το υπεροπτικό του ύφος που αναδεικνύει τον συγκαλυμμένο ρατσισμό του, στη σημερινή συνέντευξη του στα Νέα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ δεν βρίσκει μια λέξη να πει για την απώλεια 25% του ΑΕΠ της Ελλάδας εξαιτίας των προγραμμάτων που ο ίδιος στήριξε από κοινού με τη ΝΔ, για τους λάθος πολλαπλασιαστές, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% το 2014, για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων". "Δεν αναγνωρίζει ούτε μια φορά ότι όλα αυτά έγιναν για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών, και όχι για να δείξει την αλληλεγγύη του ο κ. Βέμπερ προς το ελληνικό λαό", προσθέτει. Του καταλογίζει επίσης "υπέρμετρη αλαζονεία" που φανερώνει "η συγκατάβαση και η αυταρέσκεια με την οποία ομιλεί".

Ακόμη προσθέτει ότι "δεκάρα τσακιστή δεν δίνει ο πρόεδρος του ΕΛΚ και η ευρωπαϊκή ελίτ που ο ίδιος αντιπροσωπεύει για τον «λιθουανό οικοδόμο» και τον «γερμανό εργάτη». Όπως δεν δίνει, βεβαίως, και για τον έλληνα συνταξιούχο, αφού μοναδική έγνοια της συνομοταξίας του είναι τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων".

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του. Αυτούς που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής».

7
Πάνος 'Αννόβερο
08/01/2017 14:20
Ήταν με το παλιό, διόριζαν. Είναι με το νέο, διορίζουν. Ποιοι είναι;
Πάνος / Αννόβερο
07/01/2017 13:28
Ελληνάρα, φοβήθηκες τον Γιώργο Παπανδρέου που είχε το θάρρος να τα βάλει με το τέρας που σου πίνει το αίμα καί έγινε η ζωή σου εφιάλτης. ΓΑΠ !! ελπίδα μία και μοναδική.
07/01/2017 03:51
Αναπτυξη δεν ερχεται και αυτο ειναι που βαρενει οχι τι ειπε ο καθε κερατας για να λεμε και του κερατα το δικαιο
Γ.Αθανασιάδης
06/01/2017 16:16
Αυτό εστί Έλληνες αγαπητέ Αλέξη!Στο λέω μή πάμε από βόλι εχθρικό,γιατί είναι για τη ράτσα μας τόσο υποτιμητικό.Από αδελφικά βόλια άς πεθάνουμε,αφού στόν ίδιο τάφο θα μας βάλουνε.Στο λέω φίλε,με δυό παπάδες θα μας θάψουνε,δυό μάνες μαυροφόρες θα μας κλάψουνε κι ύστερα αγκαλιές συμπόνιας θ΄ανταλλάξουνε. Μεγάλε,γράψτο μή το ξεχάσεις! Ο άσπονδος φίλος σου Κυριάκος.
Johny
06/01/2017 15:47
Και εσείς οι Συριζαίοι στα τέσσερα κ ξεβρακωτοι, τί αποστηθίσατε ; Yes Sir! Right Away ! ....
Στράτος
06/01/2017 15:38
Αν ειναι άξιος εμπιστοσύνης ο κ. Βέμπερ δεν εχει τόσο μεγάλη σημασία όσο η αναξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Mboosh
06/01/2017 15:33
Τι παραπάνω είπε ό κ.Βέμπερ από αυτά που ο κ.Τσακαλώτος έγραψε στην επιστολή του (υποθέτω κατ'εντολήν και υπόδειξη του πρωθυπουργού); "Eπί της διαδικασίας, αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας από το Μνημόνιο. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση μίας μόνιμης δημοσιονομικής υπεραπόδοσης σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος, όπως αυτή διαπιστώνεται από τα ετήσια αποτελέσματα του προϋπολογισμού που επικυρώνει η Eurostat, οι ελληνικές αρχές θα συμφωνήσουν με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των αξιολογήσεων, σχετικά με τη χρήση του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου." Τάδε έφη ο κ.Τσακαλώτος. Το μόνο που πρόσθεσε ο κ.Βέμπερ είναι αυτό περί της απώλειας της εμπιστοσύνης εξ'αιτίας των μονομερών ενεργειών της κυβέρνησης. Το εξωφρενικό είναι ότι ο πρωθυπουργός για κάποιο διάστημα έχαιρε της εμπιστοσύνης αυτών ακριβώς που, όπως νομίζει με την ευρεία αντίληψη που διαθέτει, υπηρετούν τα "συμφέροντα των τραπεζών", σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τσιτάτα που παπαγάλιζαν στον συριζα.