«Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι λύση» λέει ο υφ. Εξωτερικών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2017 14:24 |
«Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι λύση» λέει ο υφ. Εξωτερικών
Ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης (Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι λύση, τόνισε από το Φανάρι ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Ο κ.Αμανατίδης παρέστη στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φώς έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων τα οποία έχουνε πέσει στον Βωμό της τρομοκρατίας. Έναν αγώνα που έχουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω βεβαίως και τα συλλυπητήρια μας. Ωστόσο το μήνυμα που δίνουμε ως Ορθοδοξία, είναι ότι η αγάπη τελικά θα επικρατήσει και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση» σημείωσε ο υφυπυργός.

Η τελετή του αγιασμού πραγματοποιήθηκε στα παγωμένα νερά του Κεράτιου κόλπου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρά τις δύσκολες συνθήκες - όχι μόνο καιρικές - υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθαγίασε τα νερά του Κερατίου, όπου έπεσαν 8 τολμηροί πιστοί για να πιάσουν το σταυρό.

Kαθαγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην Αντιγόνη των Πριγκιποννήσων όπου έπεσαν για το σταυρό 9 άτομα, στον Άγιο Στέφανό αλλά και για δεύτερη φορά από το 1922 στη Σμύρνη, όπου έπεσαν 7 άτομα για να πιάσουν τον σταυρό με κακές καιρικές συνθήκες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

7
Α.Σ.
08/01/2017 11:21
Δεν έχω ποτέ μου καταλάβει τί ακριβώς εορτάζεται στα θεοφάνει ούτε τί σημαίνει αγιασμός των υδάτων και μάλιστα με ετήσια διάρκεια, γιατί και πέρισυ τέτοια εποχή πάλι τα αγίασαν. Δεν με ενδιαφέρει όμως καθόλου, όπως γενικά δεν με ενδιαφέρει καμία θρησκεία. Όμως, δεν αποτελεί δείγμα "θρησκευτικού φανατισμού", σε μια χώρα όπου η κυρίαρχη θρησκεία είναι άλλη (ο μουσουλμανισμός) κάποιοι να επιμένουν να εκτελούν θρησκευτικές τελετές άλλης θρησκείας; Και εάν πραγματικά δεν ασπάζονται τον θρησκευτικό φανατισμό, δεν θα έπρεπε να μπορούν να γίνουν και θρησκευτικές τελετές μουσουλμανικές στην Αθήνα; Εκεί θα κρινόταν η πραγματική τους στάση.
Καραγιαννίδης Κ.
07/01/2017 15:15
Γ. Αμανατίδης: "... το μήνυμα που δίνουμε ως Ορθοδοξία, είναι ότι η αγάπη τελικά θα επικρατήσει...". Πολύ αισιόδοξος είσαι Γιάννη! Χρόνια σου πολλά.
Σ. Α.
07/01/2017 08:51
Φανατισμένος σε οποιοδήποτε θέμα είναι μόνο ένας βλάκας. Πολιτική, θρησκεία, ποδόσφαιρο και οτιδήποτε άλλο. Ένας βλάκας που μεγαλώνει παιδιά, διοικεί επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς και ψηφίζει είναι επικίνδυνος.
ΑΡΓΥΡΗΗΗ, ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΡΕΕ !
06/01/2017 21:05
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.
tony
06/01/2017 14:47
Free Greece from the hateful orthodox religion then,is not better from the other lunatics
Μη βιαστεις να με σταμπαρεις με κανα κομμα, δεν ανηκω πουθενα.
07/01/2017 11:13
Βροχη τα unlike εδω, οπως βλεπεις φιλε tony χανεις τα λογια σου, κανε υπομονη σε καμμια 100σταρια χρονια κατι μπορει να γινει!!
Not so fast ωρε ξερόλα !
06/01/2017 21:24
Δεν μπορείς να γράφεις αγγλικά σκεπτόμενος σε χύμα ελληνική γραμματική, αλλά ούτε και να επελευθερώσεις, απο την μιά μέρα στην άλλη, τους έλληνες απο την θρησκεία τους και άλλα ήθη και έθιμα και πατριωτικές τους συνήθειες όπως λ.χ. "λεφτά υπάρχουν" to name one. Until then . . sweet dreams babyyy . .