Βούτσης: Κάποιοι θέλουν να συντριβεί η Ελλάδα ανάμεσα στους ελέφαντες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2016 10:43 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18/12/2016 10:47 |
Βούτσης: Κάποιοι θέλουν να συντριβεί η Ελλάδα ανάμεσα στους ελέφαντες

Κάποιοι «θέλουν να συντριβεί η Ελλάδα ανάμεσα στους ελέφαντες» τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στη διαμάχη ΕΕ-ΔΝΤ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «πλέον όλοι εκτιμούν πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο» και ότι «όλοι καταλαβαίνουν πως είναι ρεαλιστική η πρόταση Τσακαλώτου, δηλαδή της ελληνικής κυβέρνησης, ένα μέρος του πλεονάσματος να πηγαίνει για την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και για ανακούφιση κοινωνικών κατηγοριών».

«Το ότι δεν τα βρίσκουν το ΔΝΤ με την ΕΕ φαίνεται να αποτελεί μια προσπάθεια από πλευράς του άξονα Σόιμπλε - Τόμσεν να αποβεί σε βάρος μας. Αντί δηλαδή να κερδίσει ένας από τους δύο ή να κάνουν μια υποχώρηση, θα τα βρουν μεταξύ τους με στόχο να συντριβεί η Ελλάδα ανάμεσα στους ελέφαντες, όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αυτό προσπαθεί να αποτρέψει ο Αλέξης Τσίπρας» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Βούτσης σημειώνει πως «όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν δε μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση δεν θα είναι δυνατόν να βγούμε στις αγορές από τα μέσα του 2017 και ύστερα, που είναι και το μείζον ζήτημα».

«Στόχος δεν είναι να βγούμε μόνο για μια φορά, αλλά να είναι βιώσιμη αυτή η έξοδος στο διηνεκές. Το θέμα δηλαδή δεν είναι να βγει η χώρα στις αγορές, όπως είχε κάνει ο Σαμαράς και ύστερα δεν μπόρεσε να συνεχίσει και τραβήχτηκε πίσω» προσθέτει.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί το 2017 αρχίζει ένας εκλογικός κύκλος της Ευρώπης -πιθανά στην Ιταλία - και προγραμματισμένα στην Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία και θα υπάρχει μια εσωστρέφεια με αποτέλεσμα το ελληνικό θέμα να μην είναι ψηλά στην ατζέντα» συνεχίζει.

Αναφορικά με τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι η κυβέρνηση είχε το πλεονέκτημα της υπεραπόδοσης των εισπράξεων. «Έχουμε αύξηση των εσόδων γιατί λειτουργεί καλύτερα ο εισπρακτικός μηχανισμός, το πλαστικό χρήμα κυκλοφορεί πλέον σε ποσοστό 30%, η είσπραξη ΦΠΑ ανέβηκε ακόμα περισσότερο κλπ. Με αυτήν την έννοια δόθηκαν τώρα τα 617 εκατομμύρια στους χαμηλοσυνταξιούχους. Γιατί αν δεν δινόντουσαν μέχρι τέλος του έτους θα έπρεπε τα μισά να πάνε στο χρέος» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα που μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή και θα ψηφιστεί τον Ιανουάριο είναι έτοιμο εδώ και ένα χρόνο. Ο πρόεδρος της Βουλής υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο πιθανότατα θα το ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία.

Για το Κυπριακό ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι «αυτό που παραμένει ως σοβαρό ζήτημα, είναι η διεθνής πτυχή του προβλήματος, στο οποίο έχει λόγο και η Ελλάδα».

«Η ελληνική πλευρά» συνεχίζει «έχει σταθερή θέση πώς δεν υπάρχει λύση με στρατεύματα κατοχής και με εγγυήτριες δυνάμεις. Είναι σαφές πως όταν γίνει μια συζήτηση μπορεί να βρεθεί ένα πλαίσιο το οποίο να διασφαλίζει την ενότητα στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας την ενότητα, την οντότητα, την αυτονομία και την ισοτιμία του νέου κυπριακού κράτους στο πλαίσιο της ΕΕ και την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Εν πάση περιπτώσει, είναι καλύτερο αν μπορέσει να υπάρξει μια λύση από τα να μην υπάρξει λύση».

«Το να μην υπάρχει λύση δεν έδωσε τίποτα τόσα χρόνια, 40 χρόνια μονιμοποιεί καταστάσεις, δεν τις γεφυρώνει, αυξάνει τα προβλήματα και από την άλλη, δημιουργεί συνθήκες μέσα σε μια Τουρκία που ψάχνεται κυριολεκτικά να προχωρήσει ακόμα και σε προσαρτήσεις, σε διχοτομήσεις, πράγμα για μας απευκταίο. Θέλουμε να εργαστούμε για να βρεθεί λύση. Αυτή είναι η κεντρική γραμμή, για την οποία το τελευταίο διάστημα δουλεύει συνεχώς ο πρωθυπουργός, σε αυτή κινείται και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών» προσθέτει.

24
takkis
03/02/2017 11:54
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός όταν ψηφίζει δεν σκάπτετε , ότι χαζομάρα του λέει ο κάθε ένας την χάβει , έρχεται κάποιος και του λέει ότι έχει 600 δις !!! και θα τα διαθέσει για να την Ελλάδα , ένας άλλος του λέει ότι θα σβήσει 200-300 δις από τα χρέη , θα πάρει και άλλα τόσα από της γερμανικές αποζημιώσεις και χωρίς να παράγει κανένας θα τριπλασιάσει μισθούς και συντάξεις ,άσε που θα μάθει στις αγορές να χορεύουν καλαματιανό και ο ελληνικός λαός τον πιστεύει !! ήμαρτον κύριε , το πολλή το τακα τακα μας έκαψε τον εγκέφαλο
john from sydney
23/12/2016 05:17
Αν δεν θέλεις να ζυγίζεις ολα τα αμαρτήματα του παρελθόντος, το σέβομαι. Τι θα έλεγες αν σου πρότεινα να τα ονομάζουμε "παραδείγματα προς αποφυγή"; Εδώ βρισκεται η ουσία του σχολίου μου! Καλές γιορτές, Τζών.
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική. το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου
24/12/2016 00:43
Είναι πολλά τα παραδείγματα προς αποφυγή, και εξίσου πολλά και τα παραδείγματα προς μίμηση, απ' όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Δεν με ενοχλεί τόσο η αποτυχία μιας προσπάθειας, όσο με εξοργίζει η χυδαία εξαπάτηση, και μάλιστα παρουσιαζόμενη ως συνηθισμένη κι αποδεκτή, κατά συνθήκην. Χρόνια πολλά και σε σένα εκεί μακριά, down under.
john from sydney
21/12/2016 02:59
Ζητω success story, με βάζεις σε πειρασμό να κάνω "τον συνήγορο του διαβόλου". Σαν αρχή για να συνεννοούμαστε δεν γουστάρω τον Τσίπρα και το τσούρμο του. Αλλά διαβάζοντας κάποιος ανίδεος το σχολιό σου θα νομίσει πως για το σημερινό ξεχαρβάλλωμα της πατρίδας μας, φταίει η σημερινή κυβέρνηση. Ούτε ίχνος αναφοράς στις αμαρτωλές κυβερνήσεις της δεξιάς, που εσπειραν και καλλιέργησαν το πελετειακό κράτος, το ρουσφέτι, το βόλεμα των δικών μας, την φοροδιαφυγή και φοροκλεψιά, τον παράνομο πλουτισμό, την ψευτοεθνικοφροσύνη και πάει λέγοντας... Και το ΠΑΣΟΚ, σαν καλός μαθητής μιμήθηκε όλα τα παραπάνω εκτός του τελευταίου! Το πρόβλημα με εσάς στην Ελλάδα είναι ότι παρόλο που εμείς οι Ελληνες γεννηθήκαμε με τη ιστορία, την περιφρονείτε! Αλλά αν δεν γνωρίζεις απο πού έρχεσαι πώς θα ξέρεις που πηγαίνεις; Εντάξει, εκλέγετε την ΝΔ στις επόμενες εκλογές, σας έχει πεί τι θα κάνει και τι ΔΕΝ θα κάνει (ξανακάνει); Αν όχι, γιατί; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να σας απασχολούν και όσο για τον Τσίπρα που δεν "φελάει"όπως έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου, μας λές πράγματα που ξέρουμε! Παρα πέρα...
Απαντάμε στο σχόλιο κάτω από το σχόλιο
22/12/2016 12:06
Όχι αγαπητέ, δεν τους ξέχασα καθόλου, αλλά βαρέθηκα πια να ζυγίζω σε κάθε σχόλιο όλα τα αμαρτήματα, από το προπατορικό και μετά. Δεν έχω σκοπό να δίνω ιδεολογικό στίγμα αναλύοντας ιδεολογικά τα πάντα κάθε φορά που κάνω ένα σχόλιο για ένα τρέχον θέμα. Ούτε νομίζω ότι ο συμψηφισμός των αμαρτιών αθωώνει κανέναν, ούτε για το παρελθόν του ούτε για το παρόν του. Ο νοών νοείτο. Όποιος έχει μυαλό και μνήμη, και ζει στην Ελλάδα και στην πραγματικότητα και όχι σε κάποια από τις φαντασιώσεις του, μπορεί να κρίνει και το παρόν και το παρελθόν. Το σχόλιο λοιπόν αφορά τον Βούτση, τον γνωστό κι από τη ρήση του "είδες πως χτυπάω εγώ ρε μαλάκα" μπροστά στα ανοιχτά μικρόφωνα της Βουλής, όταν ακόμα νόμιζε ότι είναι κι αυτός ελέφαντας, κι όχι ποντικός. Τώρα, θέλει να ξεχάσουμε τον τρόπο που ήρθαν στην εξουσία, και την εξαπάτηση των πολιτών που έκαναν στο όνομα της ταλαίπωρης αριστεράς. Ε, δεν το ξεχνάμε.
οσιος
19/12/2016 15:47
Θα ειναι τυχεροι αν καταφερουν να πανε σε εκλογες και το μεγαλυτερο πολιτικο τους κατορθωμα..Η υπομουνι εχει και και ορια σε αντιθεση με την ελλαδα που ειναι αοριστη στην ανατολη
THEO
19/12/2016 12:52
Βεβαίως να δώσετε το εφ'άπαξ επίδομα στούς οργανωμένους μικροσυνταξιούχους που είναι μεγάλη εκλογική πελατεία και όχι βεβαίως στους ανοργάνωτους και σε χειρότερη θέση εργαζόμενους των 100 ή 400 ευρό.Αλλά μην ανησυχήτε κύριε μπάρμπα Γιάννη Κανατά του κομματικού ταβερνείου, η εμφανώς ογκώδης ελεφαντίαση και καλοπέραση σας καθώς και των ομοτράπεζων σας δεν θα επιτρέψει να συνθλιβείτε μεταξύ των ελεφάντων που ούτε καν ξέρουν ότι υπάρχετε.
τσιρκο μετρανο
19/12/2016 06:12
Αλλος ενας εγκεφαλος της αριστερης διανοησης..
Μαρία
18/12/2016 21:55
κάποιοι θέλουν να γίνουν οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες μίας έρημης χώρας. Ίσα...
Γιωργος
18/12/2016 17:26
Αυτα τα κουτοπονηρα συνωμοτικα κι αοριστα η μπογια τους περναγε μοναχα στις πλατειες κι αναμεσα σε αγανακτισμενους.Οπως ειχε πει ο Θεοδωρος Παγκαλος για να περιγραψει εκεινον τον ετεροκλητο κι απεριγραπτο οχλο δηλαδη σε φασιστες σε κομμουνιστες και ηλιθιους.Οι μοναδικοι αοριστα "καποιοι" εισαστε μοναχα εσεις που βγηκατε για να παραστησετε τους εξυπνους για να εκμεταλλευτειτε την κατασταση.Τωρα ομως τι ακριβως εχει συμβει,σταματησε ο λυκος να χαιρεται την αναμπουμπουλα και μιλαει τωρα για την αφεντια του σε τριτο προσωπο ως να ειναι καποιος αλλος?Παλιο το κολπο και δεν περναει πλεον γιατι ως γνωστον αυτος μιλαει για την στυτικη δυσλειτουργια ενος φιλου του εννοει την δικια του.Μικρες και κρυες ημερες και ο ηλιατορας στον οριζοντα χαμηλα,χαμηλη μαζι η αυτοεκτιμηση και η περηφανια μας.Οσο για την περηφανια της διαπραγματευσης εκει δεν εχει κουκου ουτε για αστειο.
Τάσος
18/12/2016 16:35
Με τέτοιους που κυβερνάνε αυτό δεν είναι έκπληξης,τι περιμένετε μετά από όλες αυτές τις μα...... που κάνετε ποιός σας έχει εμπιστοσύνη,το μόνο που ξέρετε να κάνετε τέλεια είναι να λέτε ψέματα, τους φλομώσατε τους ανθρώπους.
Ζήτω!!! Success story!!!
Μέχρι και ο Βούτσης κατάλαβε ότι σαν ποντικός που είναι καλύτερα να μην μπλέκεται στα πόδια των ελεφάντων.
Αλλά λέει ότι φταιν οι ελέφαντες!
18/12/2016 15:33
Της κοντής σωλής της φταιν οι τρίχες. Για τους ανίκανους, για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι. Έτσι πολιτεύτηκαν, έτσι γίνανε κυβέρνηση, έτσι συνεχίζουν. Συνειδητοί απατώνες. Οι τιποτένιοι αυτοί δεν θα παραδεχτούν ποτέ την ανεπάρκειά τους, την αγραμματοσύνη τους, την απάτη της μεσιανικής τους δήθεν "ιδεολογίας". Δεν θα ντραπούν ποτέ να κάνουνσυνεργάτες τους και υπουργούς κάτι Καμμένους, κάτι Χαϊκάληδες και Ζουράρηδες και Νικολόπουλους. Οι άτιμοι αυτοί ποτέ δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους και ποτέ δεν παραιτούνται, αλλά βρίσκουν πάντοτε δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα: Φταίνε οι άλλοι! Τι κι αν Κύπρος, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλλία ξέφυγαν μπροστά, εμείς κουβαλάμε την κατάρα να μας κυβερνάνε οι Τσίπρες: φουσκωμένες παπάρες, ανίκανοι, ολετήρες της πατρίδας. Κι αν κάτι βγάλαμε από την τραγωδία αυτή, αν και το πληρώσαμε ακριβά, ήταν που καταλάβαμε και μεις αυτό που εδώ και δεκαετίες τόλμησαν να ξεστομίζουν σπουδαίοι αριστεροί: "ευτυχώς που χάσαμε". Γιατί ούτε το δίκιο του διωγμένου, ούτε διαμαρτυρία κατά πάντων, ισοδυναμούν με πράξη στην πολιτική. Γιατί όταν έρθει εκείνη η ώρα της πράξης, τότε φαίνεται θλιβερή και άσχημη η γύμνια της κενής "ιδεολογίας", η παταγώδης αποτυχία των μεγάλων λόγων, η απάτη των κατηγοριών και της δημαγωγίας. Τώρα οι αποτυχημένοι παγιδεύτηκαν κι οι ίδιοι στην δική τους απάτη: τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής. Και θα πληρώσουν ακριβά, ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ κι αυτοί, το μάθημα που πήραν σε βάρος μας.
Γιωργος
19/12/2016 13:18
Οπως το '49 που την κοπανησε η συμμορια στο ανατολικο μπλοκ και πηρε μαζι της τους παραμυθιασμενους που τους πιστεψαν γιατι μετα δεν τους χωραγε εδω αλλο ο τοπος.Κι απεμειναν εδω οι μισοι να κυνηγανε τους αλλους μισους και η χωρα προκοψε.Γραφτηκαν και κατι σαχλοαρκουδιαρικα τραγουδακια και η αριστερα μας βγηκε κι απο πανω θυμα.Και το ενα λαθος φυσικα δεν διορθωθηκε με την παλινορθωση ενος αλλου βασιλικου λαθους αλλα το ενα λαθος φροντιζε παντα να διατηρει και να συντηρουσε το αλλο λαθος.Και η κριση φανερωσε μπροστα στα ματια μας ολοζωντανα τα εγληματικα λαθη της ελληνικης ιστοριας που φροντιζαν κι εβγαζαν απο τη μεση την μεσαια οδο της λογικης,της συνεσης και της προοδου και που ακομα και σημερα αυτοι οι ιδιοι ειναι που εξακολουθουν να τα κανουν σκατα.Και μεσα στο θρασος τους να κατηγορουν αλλους.
Πάνος / Αννόβερο
18/12/2016 14:38
Η χειρότερη επιλογή που έγινε ποτέ από Έλληνες ψηφοφόρους και έδωσαν εξουσία σε ένα καταληψία με οράματα τύπου Φιντέλ Κάστρο.
Μεγαλοικονομικο στέλεχος
18/12/2016 13:10
Σιωπή Συριζιωτη. Οι οφειλέτες υπακούνε, δεν ορίζουν.
bruidsjonker
18/12/2016 11:07
Αλήθεια τι γίνεται ρε παιδιά με αυτά τα 7,5 δις που χρωστάει το δημόσιο σε όσους μιλούν Ελληνικά ? Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν για τον λόγο αυτό ? Γι' αυτό δεν έχει να μας πει κάτι ο μπαρμπαπρόεδρος ?
Πάνος / Αννόβερο
18/12/2016 11:04
Εφαρμόστε κατά γράμμα το μνημόνιο, αυτά που έχετε ήδη υπογράψει. Την ζημιά εσείς οι τσαρλατάνοι την κάνετε, ταράξατε τον ελληνικό λαό στο ψέμα, άλλα λέτε κ άλλα κάνετε.
η ωμη αληθεια
18/12/2016 13:45
αυτη η κυβερνηση ειναι η καλιτερη που θα μπορουσε να εχει η Ελλαδα παλιοαλητη.ασχολησου με τη δικια σου κυβερνηση των ναζιδων και ασε την Ελλαδα.
Άννα Μ.
18/12/2016 22:23
Καλά εσύ εχεις ξεφύγει ! Να το ψάξεις .
ειστε ολες ενα ματσο βιολες
19/12/2016 18:31
τραβα μωρη στη κουζινα σου που εμαθες και την πολιτκη αναλυση
ΒοΛή
18/12/2016 13:35
Αυτοί με επικοινωνιακές ατάκες αντιπολιτευόντουσαν, και με τις ίδιες ατάκες νομίζουν, ότι γίνεται η κυβερνητική δουλειά. Καταλύνται οι δομές του Κράτους, φίλε Πάνο, βυθιζόμαστε σιγά-σιγά σε χάος, κι'άυτοί "καθαρίζουν" με ατάκες, για βλάκες και ακαμάτες...
Πάνος / Αννόβερο
18/12/2016 14:45
Πάντα εύστοχη η ΒοΛή μου !! τα παιδιά μου εύχομαι να την μοιάσουν.
Αnna
18/12/2016 12:07
Πες τα Χρυσόστομε. Στη Ρουμανία πρόσφατα βράβευσαν την εισαγγελέα γιατί έβαλε μέσα για διαφθορά τον πρωθυπουργό, υπουργούς και βουλευτές της χώρας. Εμείς εδώ τίποτα μόνο το καμμένο χαρτί τον Τσοχατζόπουλο. Βλέπεις έχουμε τον περίφημο νόμο του Ε. Βενιζέλου 'περί μη ευθύνης υπουργών', τον οποίο ακόμη έχουμε σε ΙΣΧΥ. Όσο για τον φίλο μας το Βούτση, να σου υπενθυμίσω ότι ο υιός του, έχει συλληφθή επανειλλημένως για τρομοκρατία, τον οποίο βέβαια ο μπαμπάκας φρόντιζε να τον βγάζει πάντα έξω. Και τώρα ο μπαμπάκας μας λέει ότι φταίνει οι Άλλοι... Αναρωτιέμαι αυτός αποζημίωσε το δημόσιο ή τους ιδιώτες τις φθορές που προκάλεσε ο γιός του? Φυσικά και όχι, αφού παρόλαυτά τον ψηφίσαμε εμείς τα κορόιδα...
Πάνος / Αννόβερο
18/12/2016 14:47
Η χειρότερη επιλογή των Ελλήνων που πίστεψαν στα φούμαρα.