«Για να μπορέσει η χώρα να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος απαιτείται άλλη πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει τη θέληση ούτε την ικανότητα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, πόσο μάλλον να αλλάξει τη λειτουργία του κράτους. Για τον λόγο αυτό, εμείς λέμε όσο νωρίτερα οι εκλογές, τόσο καλύτερα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της

συνάντησης που είχε στην Περιφέρεια με τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

«Το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας πρέπει να αλλάξει, να ξεφύγει από τη λογική μεγάλων κρατικών επιδοτήσεων και επιδοτούμενων μορφών απασχόλησης» σημείωσε.

«Η Θράκη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι Περιφέρεια που? βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Και δεν θα πρέπει να είναι μόνο πέρασμα, αλλά και προορισμός». Και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ για να συζητήσουμε για το μείζον ζήτημα που απασχολεί τη χώρα μας, για το πως η οικονομία θα επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη και θα δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, έχοντας πάντα, όμως, σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, σημείωσε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ευρύτερη περιοχή στα ζητήματα της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, την αυτονομία που θα πρέπει να έχουν τα τοπικά Πανεπιστήμια.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «από τη Νέα Δημοκρατία έχουμε τη διάθεση και τη θέληση να εμπιστευτούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και κατέληξε τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτική.

«Για να μπορέσει η χώρα να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος απαιτείται άλλη πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει τη θέληση ούτε την ικανότητα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, πόσο μάλλον να αλλάξει τη λειτουργία του Κράτους. Για τον λόγο αυτό, εμείς λέμε όσο νωρίτερα οι εκλογές, τόσο καλύτερα».