«Αυτή η τετραετία θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση» δηλώνει σε συνέντευξή της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και την ηγεσία της, την οποία και κατηγορεί ότι πολιτεύεται με μικροπολιτικό γνώμονα, κινούμενη από την «ιδιοτέλεια κατάληψης της εξουσίας».

«Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από ανθρώπους που, όταν ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες το 2012, έβγαζαν τα λεφτά τους έξω γιατί όπως δήλωσαν αργότερα ‘φοβήθηκαν’. Και που τολμούν σήμερα να λένε ότι το τρίτο πρόγραμμα ήταν αχρείαστο, όταν έκαναν τα πάντα για να καταλήξουμε σε αυτό» δηλώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν τολμά να ομολογήσει ότι ο, δήθεν σύντομος, δικός του δρόμος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι το ‘ναι σε όλα’». Υποστηρίζει εξάλλου ότι «αν είχε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης την τιμιότητα και τη γενναιότητα να αποδεχθεί πως εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της βυθιστήκαμε σε επιτροπεία, θα έβαζε πλάτη ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία προς όφελός μας η διαπραγμάτευση».

Για τη διαπραγμάτευση, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως αναμένει από το Eurogroup να αποτυπώσει τη θετική πορεία και τη ρεαλιστική λύση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά διαμηνύει πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο, από όσα ψηφίστηκαν το καλοκαίρι του 2015, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψήφισαν τη συμφωνία.

Στα θέματα του υπουργείου της, υπογραμμίζει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την κινητικότητα «δεν είναι ούτε χάπι, ούτε συνταγή» και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση βάζει τέλος στους λίγους και εκλεκτούς, στα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τους δημόσιους οργανισμούς, στα ρουσφέτια. Στον αντίποδα, η σημερινή κυβέρνηση έχει «την πολιτική βούληση για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ώστε το Δημόσιο να γίνει παραγωγικό και να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας» υποστηρίζει.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, δηλώνει πως «επαγρυπνούμε, δεν παρασυρόμαστε από δηλώσεις που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση».