Περιοδεία στο νομό Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έγινε δεκτός από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, στην διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε για τον στρατηγικό σχεδιασμό της περιφέρειας, την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, καθώς και ζητήματα ζωτικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη της περιοχής.

Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο μερών για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των κυρίων Θανάση Θεοχαρόπουλου και Μιχάλη Τζελέπη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «ο αυτόνομος ισχυρός πόλος της Κεντροαριστεράς, σαφώς οριοθετημένος τόσο από τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ., όσο και από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτόν τον πόλο συγκροτούμε με σταθερό τρόπο και σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το πολιτικό της σχέδιο ώστε να υπάρξει εναλλακτική λύση για τους πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν μία ισχυρή προοδευτική λύση», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο ίδιος, αναφερόμενος σε παρασκηνιακές διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, για την πιθανή δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών, υποστήριξε ότι «μας ενδιαφέρει η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο προώρων εκλογών, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι «ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές κάθε τόσο», πρόσθεσε ωστόσο, ότι «αν συνεχιστούν οι αναποτελεσματικές πολιτικές αυτής της κυβέρνησης, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι αναπόφευκτες, αφού ενδεχομένως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να δραπετεύσει, διότι η κοινωνική απογοήτευση θα οδηγήσει εκεί τις πολιτικές εξελίξεις. Η λύση για τη χώρα είναι η εθνική συνεννόηση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.