«Η ΝΔ θέλει πολύ να κλείσει η αξιολόγηση προς το συμφέρον του τόπου» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να την κλείσει –αν και, όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, στη συγκεκριμένη συγκυρία, τα πράγματα δεν εξαρτώνται μόνο από την Ελλάδα, αλλά από τις σχέσεις ΔΝΤ-Γερμανίας.

Ερωτηθείς για το εάν επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε στο «Πρακτορείο 104,9Fm», ότι είναι με τη γραμμή Τσακαλώτου και θέλει το Ταμείο στο πρόγραμμα γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει το ζήτημα της διαχείρισης του χρέους και «της μείωσης των στόχων».

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα συνεπάγεται νέα μέτρα υψηλής απόδοσης. Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι οι Θεσμοί δεν ζητούν αυξήσεις φόρων. Αυτή, όπως είπε, είναι επιλογή του κ. Τσίπρα για να μπορεί να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες.

Ερωτηθείς για τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία, στις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου, ενώ για τα εξοπλιστικά σημείωσε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να ακολουθήσει τη γείτονα και δεν χρειάζεται. «Εμείς δεν έχουμε επιθετικό δόγμα (…) δεν χρειαζόμαστε τόσα όπλα».