Εν μέσω της κρίσης

Παυλόπουλος: Υποχρέωση του κράτους η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2016 13:44 |
Παυλόπουλος: Υποχρέωση του κράτους η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος - Eurokinissi

Την υποχρέωση του κράτους να προστατεύει την Πολύτεκνη Οικογένεια, την ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, αλλά και την σημασία της οικογένειας στην αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδος.

«Η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά -κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος- υποχρέωση του Κράτους. Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην Πολύτεκνη Οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου» είπε ο κ.Παυλόπουλος και συμπλήρωσε:

«Είναι πρωτίστως η Οικογένεια -και ιδίως η Πολύτεκνη Οικογένεια- η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον Τόπο μας και το Λαό μας. Αυτές οι δύο επισημάνσεις αρκούν αφενός για να καθορίσουν το μέτρο ευθύνης όλων μας απέναντι στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και, αφετέρου, για να δώσουν την δέουσα απάντηση σε όσους υποτιμούν την ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, κυρίως υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες».

3
ολαος
06/11/2016 16:39
...οκ ποεδρε εμεις δεν εχουμε και μεγαλο ποσοστο πολυτεκνων αλλα οπου ναναι θα αποκτησουμε...με τους ιμπεριαλολαθρομεταναστες και βεβαια θα εχουν την πρωτοκαθεδρια αυτοι γιατι κανουν 5 και 6 παιδια αλλα και γιατι οι ελληνες δεν ειναι πρωτεραιοτητα του ελληνικου κρατους αφου παραδοσιακα τρωει τα παιδια του..τα οποια θα καλουνται να πληρωνουν απο τα μη εχοντα χρεοδουλοπαρικοια και καραμπουτσαριο μας καταντησατε προεδρε εσεις οι πολιτικοι...βεβαια και με την δικη μας ανοχη..σ αυτα που λες εγω εχω να πω οτι ενω εχω μπει στα 60 δεν εχω νιωσει ιχνος προστασιας μεχρι σημερα απο το κρατος για το ατομο μου ουτε απο τα λογια που λες πιστευω να βγει τιποτα γιατι η κατασταση... εχει με ευθυνη των πολιτικων ξεφυγει τοσο...που τα λογια σου δεν εχουν..αν και προεδρος...δυναμη.. και φοβαμαι ουτε και σημασια...
Μετανάστης !!
06/11/2016 14:20
Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τα άρθρα του Συντάγματος, ίσως μπορεί κάποιος να μου πει επιτέλους- και δεν κάνω πλάκα- πως θα γίνει να τους δώσω πίσω το ελληνικό διαβατήριο και την ταυτότητα, με κάθε επίσημο τρόπο, διότι τόσο η ταυτότητα όσο και το διαβατήριο ανήκουν στο ελληνικό κράτος και δεν θέλω να τα πετάξω! Ακόμα και πόρνη μάνα να με έφερνε στον κόσμο θα ήμουν υπερήφανος για την Ελλάδα. Αλλά γιαυτό το κράτος, όχι.
1887
09/11/2016 11:51
Κάψτα όλα αδελφέ, κάνε όπως νιώθεις, μη πιέζεσαι, παλιόχαρτα είναι. Τα συναισθήματα είναι για τους ψυχικά αδύνατους, η λογική για τους θαρραλέους..