Επίσκεψη στην Λευκωσία, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρος της κομισιόν Φρεντερίκα Μονγκερίνι,σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί».

Η Φρεντερίκα Μογκερίνι θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Θα ενημερωθεί, προστίθεται, για το κρίσιμο στάδιο, στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό και θα ανταλλάξει ιδέες με τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ, συνάντηση μιας ώρας είχε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντα με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Πληροφορίες από τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχαν «μια πολύ ολοκληρωμένη συζήτηση για το πώς να οργανώσουν τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων στο εξωτερικό».

«Είμαστε σε πολύ κρίσιμες ημέρες, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, θα έλεγα, αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας και όλοι εργαζόμαστε με την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε σωστά τον χρόνο που έχουμε όσο καλύτερα μπορούμε», δήλωσε ο Έσπεν Άϊντα.

Εξάλλου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο, χωριστές συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Άϊντα πραγματοποίησε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερόλτ είχε σήμερα.