Τα πυρά του στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι αυτά έχουν την ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες προχώρησαν και ήταν αποικιοκρατικού χαρακτήρα, όπως είπε.

Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την συμφωνία έρευνας και διάσωσης με την Κύπρο, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Δρίτσας υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζοντας ότι προσπαθεί να πετύχει το μέγιστο κοινωνικό όφελος και σε πολλές περιπτώσεις το πετυχαίνει.

«Πράγματι, υπήρχαν σχεδιασμοί για ιδιωτικοποιήσεις με αποικιακή νοοτροπία, “πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή” από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε:

«Η δική μας κυβέρνηση αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεσμεύτηκε από την περυσινή συμφωνία να κάνει τις εννέα και βάλαμε ένα σχέδιο όλη η κυβέρνηση, όχι μεμονωμένα κάποιος υπουργός, να τις κάνουμε με το μέγιστο δυνατό κοινωνικό και δημόσιο όφελος. Το πετύχαμε σε πολλές περιπτώσεις».