Στην Αθήνα, δεύτερο σταθμό μετά το ταξίδι του στην Τουρκία, θα βρεθεί σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, με το μεταναστευτικό και το Κυπριακό να αποτελούν βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών του.

Ο κ. Ερό θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται και συναντήσεις με εκπροσώπους των γαλλικών εταιριών στην Ελλάδα για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς η Γαλλία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα μας.

Βασικά θέματα των συνομιλιών θα είναι το μεταναστευτικό, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, τα ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, με τον κ. Κοτζιά η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 το πρωί, αρχικά σε επίπεδο κατ’ ιδίαν συνομιλιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, μετά την ολοκλήρωση των οποίων οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Μετά την Ελλάδα, ο κ. Ερό θα ταξιδέψει στην Κύπρο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον ομόλογό του Γιάννη Κασουλίδη, καθώς και με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αιντε αλλά και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.