Για διαστρέβλωση των λεγομένων του έκανε λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος άσκησε κριτική στην ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ στην Χίο.

«Δεν μου αρέσει να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν είπα στην ομιλία μου στην Χίο, δεν είπα να απαγορεύσουμε στην Ελλάδα, να απαγορεύσουμε ή να κλείνουμε στην φυλακή όσους πιστεύουν στον κομμουνισμό. Είπα ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύουν αυτού του τύπου οι πρακτικές, γιατί αυτοί θυμούνται την εποχή που είχαν κομμουνισμό και έχουν πολύ άσχημες μνήμες. Είναι μια ιστορικού τύπου συζήτηση. Εγώ πιστεύω στην φιλελεύθερη αστική δημοκρατία και μου αρέσει όλοι να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, και εσείς. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι αν ερχόταν κομμουνισμός, εμάς δεν θα μας αφήνατε να μιλάμε, γιατί ο κομμουνισμός είναι ένα κόμμα χωρίς Κοινοβούλιο. Εμείς είμαστε φιλελεύθερο κόμμα με Κοινοβούλιο και πολλά κόμματα και με εσάς μέσα» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι διορθώνει εφόσον το ΚΚΕ εξέλαβε την δήλωσή του αυτή σαν ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κομμουνιστές, όπως εσείς που είστε καθαροί και συνεπείς κομμουνιστές, είναι οπορτουνιστές». Γι αυτό – συνέχισε – καθίστανται ακόμη πιο επικίνδυνοι, διότι εφόσον είναι τυχοδιώκτες, για να πάρουν την εξουσία και να την κρατήσουν δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε πολιτικό, ούτε ιδεολογικό.

«Εσείς είστε κανονικοί κομμουνιστές… »

«Αυτή είναι οι διαφορά με σας. Εσείς είστε κανονικοί Κομμουνιστές και υπό την έννοια αυτή είστε πολιτικοί και ιδεολογικοί μου αντίπαλοι. Αν σας ταύτισα καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κακώς. Αλλά η δική μου δήλωση δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάνουμε αυτό, που το επανίδρυσε μετά τη Χούντα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Δεν μας νομιμοποίησε ο Καραμανλής, αλλά οι αγώνες των κομμουνιστών δεκάδες χρόνια πριν από εκείνον» παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Και δεν διώχνουν και φυλακίζουν τους κομμουνιστές οι οποιοιδήποτε στις χώρες αυτές, αλλά οι κυβερνήσεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, υμνούν τον Χίτλερ και γενικά την ναζιστική ιδεολογία. Αυτοί λοιπόν σήμερα που υπηρετούν το κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους, δεν θέλουν τα κόμματα αυτά, τα οποία υπηρετούν τους εργαζομένους και τον αγώνα για την εξουσία τους, και γι αυτό τους κυνηγούν, όπως κυνηγούσαν και στη χώρα μας τους κομμουνιστές με φυλακές και εξορίες και με όλα αυτά που έζησε ο λαός μας. Εδώ οι Κομμουνιστές κατέκτησαν την ελευθερία δράσης και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν».

«Βεβαίως και είμαστε αντίπαλοι. Μπορεί να υπάρχουν πολλά κόμματα και μπορεί να υπηρετείται από πολλές πλευρές η ίδια στρατηγική, ενώ εμείς είμαστε από την άλλη πλευρά» κατέληξε ο κ. Κατσώτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν είναι τυχοδιώκτης» απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος παρενέβη για το θέμα, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για το Μεταναστευτικό.