Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει: «Η αρμοδιότητα για τις άδειες θα επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι άδειες θα είναι φυσικά περισσότερες από τέσσερις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος».

Ακολούθως επιτίθεται στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική εκπρόσωπο: «Η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει «μαύρο» σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια.

Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε. και στην κοινωνία. Ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στη λογική της πλειοδοσίας.

»Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι’ αυτήν».

Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει: «Όσο για το «τζάμπα πέθανε», σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει το Μαξίμου και ειδικά ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεροβασίλη από την εποχή που προέτρεπαν τους Έλληνες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, που εδώ και μερικούς μήνες … κατήργησαν».