Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνηση και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων των ατόμων που θα συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

Τα πυρά εξαπολύθηκαν κατά της ΝΔ, στην οποία η κυβέρνηση βλέπει «Γκέμπελς που χρειάζονται μόνιμες διακοπές».

Σχολιάζοντας την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση την Τετάρτη, κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, συνέδεσαν το επείγον της τροπολογίας με το ταξίδι που πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

Σε αναρτήσεις στο twitter ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μαζί του στην Πάρο «54 άτομα για 3 ημέρες δωρεάν».

Ακολούθησε μπαράζ αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες του twitter να δημιουργούν το hashtag #kinima_twn_54 , το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των trends.

Κατόπιν αυτών, κυβερνητικές πηγές απάντησαν για το ζήτημα της αποστολής στην Πάρο, αφήνοντας στην άκρη το θέμα της τροπολογίας.

Συγκεκριμένα, σχολίασαν «οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές» και καταλόγισαν στον Αδωνι Γεωργιάδη «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού», στο οποίο συμπεριλαμβάνουν και τον Γ. Κουμουτσάκο που «έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική», σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου.

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τις σχετικές αιτιάσεις, επισημαίνοντας ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημόσιων εξόδων.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο, με έξοδα του δημοσίου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν: «Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο, που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean».

«Έτσι», υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης, «μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα».

Απαντώντας, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο!

Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές. Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει».