«Το πολιτικό πρόβλημα δεν λύνεται με Εξεταστικές Επιτροπές. Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη αφού πολιτικές είναι και οι αποφάσεις» εφαρμογής των μνημονίων, τόνισε ο Δημ.Κουτσούμπας του ΚΚΕ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση προσπαθεί μέσω της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή να αποπροσανατολίσει το λαό από τα πραγματικά προβλήματα.

Τοποτετούμενος εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και εναντίον ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κάλεσε το λαό να αντισταθεί και να απορρίψει την πολιτική που εφαρμόζουν, κλείνοντας με τους ευρωπαίους «συμφωνίες λαιμητόμους» για το λαό.

«Χτες ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια υποτιθέμενη «νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα», κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει το ίδιο παιγνίδι, προσδοκώντας σε μια νέα δικομματική κοκορομαχία από τα παλιά», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν, ο λαός δεν χορταίνει ούτε με διαβουλεύσεις για το Σύνταγμα και λαϊκές συνελεύσεις, ούτε με Εξεταστικές Επιτροπές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας κατηγορώντας κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση για παιχνίδι αποπροσανατολισμού.

Μόνο με κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν μέχρι σήμερα, από όλους και από τις προηγούμενες και από τη σημερινή κυβέρνηση, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ανακτηθεί έστω ένα σημαντικό μέρος των κατακτήσεων και των εισοδημάτων των εργαζομένων, είπε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε τον λαό να απορρίψει τις πολιτικές που τον οδήγησαν στην στέρηση και στην εξαθλίωση.

«Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη, αφού πολιτικές είναι και οι αποφάσεις», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.