Κατηγορηματικά απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος για ακόμη μία φορά υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών.

«Δεν είναι ευχαριστημένος ο κόσμος, αλλά να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είναι αρκετά αυτά που έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Βοηθήσαμε ο κόσμος να έχει τα στοιχειώδη και να μην ψάχνει τα σκουπίδια» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο είπε: «Από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους γιατί ήταν δεδομένη η στάση ορισμένων κομμάτων. Όμως η απλή αναλογική είναι πια νόμος του κράτους. Θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές και κανείς δεν μπορεί πια να την αλλάξει».

Υποστήριξε, επίσης, ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές, η κυβέρνηση μπορεί να φέρει νόμο για το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ και την Ένωση Κεντρώων, αλλά διευκρίνισε ότι ώς τώρα δεν έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις.

Εκτίμησε, ακόμα, ότι η χώρα θα βγει μετά το 2017 στις αγορές και πως όσο πάει καλά η οικονομία οι φόροι θα μειώνονται. Απέρριψε, δε, τις αναφορές ότι αφελληνίζονται οι ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες πρέπει πλέον να παίξουν ουσιαστικό ρόλο υπηρετώντας την ελληνική οικονομία και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών υποστήριξε ότι η διαπλοκή δεν καταπολεμάται με το εάν θα δοθούν 4 ή 5 άδειες, αλλά τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες από τέσσερις.