Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, μέλη του Προεδρείου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ.

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης, δυνάμωσαν την αυτοδιοίκηση μέσω του «Καλλικράτη», αλλά και ενισχύοντας τους θεσμούς διαφάνειας και αξιοκρατίας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ότι υποβαθμίζει συνειδητά τους ΟΤΑ.

«Φοβούνται και υπονομεύουν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Το απέδειξαν και πρόσφατα με τις μειώσεις των κονδυλίων για τις κοινωνικές παροχές των ΟΤΑ. Η κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα πιστά τα χνάρια της παλαιοκομματικής αντίληψης της δεξιάς, της Ν.Δ., και σ’ αυτό τον τομέα», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το κόμμα της και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέλουν την αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αναπτυξιακή, με ανθρώπινο πρόσωπο και πόρους για τις τοπικές υποθέσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γ. Κουτσούκος, Π. Κουκουλόπουλος, Κ. Ασκούνης, Τ. Αντωνίου, Γ. Ιωαννίδης και Γ. Κουμεντάκος.