Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον εκλογικό νόμο ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως δεν θα σχολιάσει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βασιστεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

«Αν αισθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει εκλογικό νόμο με τη ΧΑ, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Αυτό δείχνει τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο εκλογικός νόμος που, όπως ακούγεται, θα κατατεθεί από την κυβέρνηση, κάνει πολύ κακό στον τόπο».

Σε εποχές κρίσης χρειάζονται αποφάσεις ουσιαστικές που να φέρουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Είναι μια λανθασμένη επιλογή αυτή τη στιγμή η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού και ακυβερνησίας. Πρέπει να λαμβάνονται ταχείες αποφάσεις» είπε επισημαίνοντας πως χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας.

«Η προσφυγή της κυβέρνησης στο τέχνασμα της απλής αναλογικής μοιάζει με πολιτική σωσιβίου. Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, θέλει να πάει αλλού τη συζήτηση από τα σκληρά μέτρα και να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο εις βάρος των πραγματικών αναγκών της χώρας που είναι μια στιβαρή κυβέρνηση», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.