Mόνον όσοι έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους εκβιάζονται, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας διαρροές του Μαξίμου ότι βουλετές του Κινήματος θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο που θα φέρει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε την άποψη του Κινήματος ότι η χώρα χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα πιο αναλογικό, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, αλλά μικρότερο μπόνους που θα δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα.

Αναφερόμενος στα όσα συζήτησε με τον κ.Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι του παρουσίασε την άποψη του Ποταμιού, η οποία αποτελεί απόφαση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως και του Συνεδρίου: εκλογικό σύστημα με 3% όριο εισόδου στη Βουλή, ψήφο στους ομογενείς, ψήφο στους δεκαεπτάρηδες, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και μπόνους μιας έδρας για κάθε 2% που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες που θέλουν τον κ. Λεβέντη αλλά και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν την πρόταση του κ.Τσίπρα για απλή αναλογική ο επικεφαλής απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με συνθήματα ενισχυμένης αναλογικής και τώρα μιλάει για απλή αναλογική, όμως το Ποτάμι δεν θα συνηγορήσει στη διάλυση της χώρας με τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος.

«Δεν αλλάζουμε άποψη ανεξαρτήτως αν η πρόταση Τσίπρα δίνει 2 ή 3 έδρες παραπάνω» ξεκαθάρισε.