Το Ποτάμι έχει καταθέσει από τον Δεκέμβριο τις προτάσεις του για τον εκλογικό νόμο, πολλές από τις οποίες ο πρωθυπουργός βρήκε λογικές, όμως πρέπει να υπηρετήσει και την γραμμή του κόμματός του, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι δεν έχει δει το κυβερνητικό σχέδιο για τον εκλογικό νόμο, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την συνισταμένη.

«Δεν υπάρχει σύγκλιση, γιατί δεν έχω ακόμη τις προτάσεις της κυβέρνησης» επανέλαβε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Είπε ακόμη ότι κρίνει δύσκολο να βρεθούν 200 βουλευτές που θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, καθώς πολλοί βουλευτές βρίσκονται σε αντιδιαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση.

Σημείωσε ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί, αλλά όχι επ’ άπειρον.

Για την Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, ωστόσο ζήτησε να μην γίνει το θέμα το κύριο πολιτικό ζήτημα της Ελλάδας, αλλά να είναι μια κουβέντα παράλληλη με τα μεγάλα κοινωνικά θέματα.

Για το Brexit

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι η συζήτηση με τον πρωθυπουργό έγινε υπό το βάρος του Brexit και των τραγικών συνεπειών για την Ευρώπη.

Πολλοί έχουν ευθύνες και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των δημαγωγών και λαϊκιστών που δεν θέλουν την Ευρώπη των λαών, ανέφερε.

Ανα φορικά με τις συνέπειες για την Ελλάδα είπε ότι επειδή είναι οασθενής κρίκος πρέπει να λάβει τα μέτρα της, ώστε να μην πληρώσει το τίμημα. Ζήτησε να υπάρξει μια εθνική γραμμή και μια κοινή γραμμή με την Ευρώπη, ώστε να φύγει η ρετσινιά ότι είμαστε ο αδύναμος κρίκος.