«Δεν θεωρώ αυτήν τη στιγμή ότι η παραίτηση της κυβέρνησης οδηγεί σε κάποια λύση» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, σχολιάζοντας, από τη Λαμία, τη συγκέντρωση που προγραμματίζει το «Κίνημα Παραιτηθείτε». Ωστόσο, κατέθεσε την προσωπική άποψή του, λέγοντας:

«Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι αρνητική για τα συμφέροντα της χώρας. Εγώ, όμως, δεν θα πάω στην κινητοποίηση γιατί διαφωνώ».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις που εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, τονίζοντας:

«Εγώ, ο Γιάννης Τσιρώνης, έχω κάθε δικαίωμα να συμφωνώ με μία κινητοποίηση και να διαφωνώ με μία άλλη», για να συμπληρώσει:

«Το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται είναι αναφαίρετο. Είναι συνταγματικό. Καθήκον της πολιτείας είναι να υπερασπίζεται αυτό το ειρηνικό δικαίωμα και να το περιφρουρεί. Η πολιτεία θα κάνει τα δέοντα. Οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται κατά τη δική τους βούληση και ο κάθε άνθρωπος όπως και εγώ προσωπικά έχω δικαίωμα να διαφωνώ με τη ουσία μίας κινητοποίησης η όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει κινητοποίηση. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να την απαγορεύσουμε… ».

Επίσης, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση «δεν είναι αντίθετη στα συμφέροντα της χώρας» αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι «το Κίνημα Παραιτηθείτε δεν προσφέρει τίποτα αυτήν τη στιγμή και μάλιστα δεν βοηθάει τη χώρα στην κατάσταση που είναι. Δεν θεωρώ αυτήν τη στιγμή ότι η παραίτηση της κυβέρνησης οδηγεί σε κάποια λύση… ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση εκλέχθηκε με συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουμε τη χαρά και έχουμε δώσει σκληρή μάχη για αυτό απ’ τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, τουλάχιστον αυτά που υπογράψαμε το περασμένο καλοκαίρι και κρίθηκαν από τον ελληνικό λαό και να τα τηρούμε μέχρι κεραίας να καταλήξουμε σε μία αξιολόγηση με βάση αυτήν τη συμφωνία και δεν έχει σημασία αν ήταν αυτό που ονειρευόμασταν..».

«Οι άνθρωποι που θα πάνε σ’ αυτήν την κινητοποίηση καλά θα κάνουν και θα πάνε, και εμείς που δεν θα πάμε καλά κάνουμε και δεν πάμε. Σώνει και καλά πρέπει να πάμε όλοι;», κατέληξε